Topspillere mødes - igen - på Randers City Beach

Op mod 60 Beach Volley hold indtog i sidste weekend Randers City Beach, hvor første akt af Randers Grand Slam blev spillet. Festen fortsætter i dagene 3.-6. juli.

Blandt deltagerne er de allerbedste danske spillere. Således var der sidste weekend tilmeldt 16 hold i eliterækkerne - både hos mændene og kvinderne. De var garant for højeste kvalitet, masser af forrygende dueller og spænding til sidste bold. Kort sagt: Underholdende Beach Volley i topklasse.

Levende billeder

Praktikanterne Thomas Kristensen og Nicklas Buch Larsen fra Randers Talent og Elite har været på Randers City Beach for at interviewe spillere og arrangør.

Oplev eliten eller prøv selv 

Festen fortsætter i kommende weekend, hvor Grand Slam nummer to spilles på det store sandareal i Tronholmparken. Grand Slam serien er det bedste af det bedste. 

Som de eneste turneringer giver de point til verdensranglisten og i alt spilles der kun fem af slagsen i Danmark denne sommer. De to finder altså sted i Randers.

Der er al mulig grund til at lægge turen forbi Randers City Beach i kommende weekend. Spillerne fortjener et stort, medlevende publikum. Der spilles på 10-12 baner og der bliver også lejlighed til at følge flere lokale mandskaber på nærmeste hold.

Mere video fra sidste weekend

Torsdag og fredag holder Danmarks bedste internationale kort Bo Søderberg  International  Beach Volley Camp for alle interesserede. Den syvfoldige danske mestre er klar til at lære fra sig.


(Bo Søderberg i aktion i dag - torsdag. Foto Hans Carstens)

"Mød op en halv time før og medbring solbriller, solcreme, håndklæde vand, godt humør og lyst til at lære noget nyt," siger Søderberg.

Ventetid efter Beach Handball

Udover strandvolley i topklasse så det længe ud til, at der også ville blive en festlig gentagelse af sidste års strandfest med de danske dame- og herre-landshold i Beach Handball. De to landshold er på vej til VM i Brasilien, der altså foruden et fodbold-VM også er værter for Beach Handball mesterskabet. I Randers var der lagt op til en træningssamling på Randers City Beach inden afrejsen til VM i begyndelsen af juli. 

Dansk Håndbold Forbund (DHF), Randers Talent & Elite og Randers Eventsekretariat havde oprindeligt givet hinanden håndslag på, at der skulle spilles to internationale turneringer i Randers denne sommer. Men det måtte arrangørerne droppe, da de udenlandske hold ikke var klar på at stille op til en sådan turnering så tæt på VM.   

Til gengæld arbejder Randers Eventsekretariat og DHF på at kunne præsentere en international turnering i 2015. ”Det vil der blive arbejdet for under VM i Beach Handball i Brasilien,” udtaler eventchef Mette Bertelsen.

Men selvom der altså er ventetid på håndbolden, er der denne sommer al mulig grund til at kigge forbi Randers City Beach. ”Ved de to Grand Slam turneringer bliver der med garanti vist Beach Volley på allerhøjeste niveau. Med hele den danske elite på plads,” siger Morten Arvidsson fra Randers Talent & Elite