Årets sportsnavn 2013

Randers FC blev Årets Sportsnavn - Alt om Sportsgalla 2013. For fjerde gang blev idrætten i Randers Kommune fejret. Det skete lørdag aften, den 1. februar 2014, ved et storstilet gallashow.

Bronzevinderne og pokalfinalisterne fra Randers FC løb med den mest prestigefyldte pris - Årets Sportsnavn - ved Sportsgalla 2013, der for øjnene af 700 inviterede tilskuere og betalende gæster løb over scenen i Arena Randers i aftes, hvor den kendte hypnotisør Jeppe Schjøtz leverede underholdende smagsprøver på "Tankens Kraft", der var showets gennemgående tema.

  
Forhåndsfavoritterne løb fuldt fortjent med gallaens største pris – Årets Sportsnavn. Den blev givet for den største idrætspræstation i 2013. Ganske vist vandt holdet ingen titler, men som oprykkere præsterede de at sikre sig bronzemedaljerne i en meget tæt Superliga, ligesom de spillede sig i pokalfinalen mod Esbjerg.

"Den dag i maj, hvor solen skinnede fra en skyfri himmel og mere end 10.000 randrusianere indfandt sig i parken til pokalfinale, mærkede vi alle stoltheden af at tilhøre fællesskabet Randers, som borgmester Claus Omann Jensen sagde i sin tale. "Også selvom vi tabte, men næste gang vinder vi."
 
Prisen, der uddeles af Randers Amtsavis i samarbejde med Randers Talent & Elite og Sparekassen Kronjylland blev ledsaget af en pokal og en check på 30.000 kroner.

Under publikums store jubel indtog de populære fodboldspillere scenen og bagefter takkede topscorer Ronnie Schwartz på holdets vegne: "Det er et kæmpe skulderklap, som jeg synes er fortjent, og det kan godt være det giver lidt ekstra kræfter i den igangværende sæson".

Forsvarsspiller Mads Agesen supplerede: ”Det er en god påskønnelse, som vi kan tage med videre. Sådan en pris gør, at det er ekstra sjovt at leve af sin hobby.

Stor pris til stort talent

Blandt de nominerede til Årets Sportspris var stortalentet på motocross hjul Glen Meier. Han havde tidligere på aftenen modtaget Randers Talent & Elites Sportsgallapris, der gives til en udøver, der "må anses for at være potentiel medaljetager ved kommende EM, VM og/eller Olympiske Lege" og ledsages af en check på 10.000 kr.

  

Glen Meier betragtes som sin generations bedste motocross kører og bliver spået en stor fremtid. Både på den hjemlige og den internationale scene Som Team Danmark direktør Michael Andersen sagde: "Ham kommer vi til at bruge mange penge på. Og det glæder vi os til."

Selv sagde gallaens yngste prismodtager, der fejrede sin 15 års fødselsdag på Galla-aftenen: "Det betyder en helt masse både psykisk og økonomisk. Det er jeg glad og stolt over. Det er et dejligt klap på skulderen."

Se alle Hans Carstens mange billeder fra Sportsgalla 2013

VM i parringsdans

Prisoverrækkelserne blev indrammet af et særdeles underholdende show, hvor Jeppe Schjøtz fik både kendte sportsfolk og tilskuere til at optræde i nye idrætsgrene som VM i parringsdans (billedet) og 59 meter løb. Blandt de kendte, der kastede sig ud i hypnosens forunderlige verden var - en meget tørstig skulle det vise sig - FC-spilleren Jonas Kamper:

"Vi laver jo festen for gæsterne og ud fra de tilbagemeldinger vi fik umiddelbart efter Sportsgallaen var der mange glade og tilfredse gæster. Mange af dem blev da også og deltog i vores Afterparty," fortæller elitechef i Randers Kommune, Morten Arvidsson.

Udover at hylde byens sportsfolk, ledere og trænere, blev der også sat fokus på, at Randers har været pænt fremme i skoene, når det gælder om at skaffe store begivenheder til byen.

"Som da vi i juli måned flokkedes om Randers City Beach, hvor EM i Beach Handball fandt sted. Her lykkedes det både det danske herre- og damelandshold for både ungdom og seniorer at tage medaljer. To gange sølv og to gange bronze blev det til – Flot gået. Det giver selvbevidsthed om, at Randers er det bedste sted at bo i Danmark. Og det bliver spændende at følge elitens fortsatte kamp om medaljer. Med flid og entusiasme har I vist vejen," sagde borgmester Claus Omann Jensen.

Video:
Fra prisoverrækkelsen - med interview:http://www.youtube.com/watch?v=zXhKpzdSc9M&feature=youtu.be
Fodboldspiller Jonas Kamper bliver hypnotiseret:http://www.youtube.com/watch?v=OiVp0rGrD1I&feature=youtu.be

Foto: Hans Carstens og John Braad

Tekst: Harvy Hansen