Sportsgalla priser 2013

Glen Meier kørte med Sportsgallaprisen

Det 15-årige stortalent på to motocross hjul Glen Meier imponerede i 2013 ved at vinde sølv ved Europamesterskaberne, blev nummer 5 ved VM og sejrede i den prestigefyldte tyske ADAC Junior Cup.

Lørdag den 1. februar 2014 blev han hyldet med Sportsgallaprisen, som gives til en idrætsudøver, der  "må anses for at være potentiel medaljetager ved kommende EM, VM og/eller Olympiske Lege". Den ledsages af en check på 10.000 kr. Meier fik desuden to billetter til et eksklusivt mindeshow for Nelson Mandela i København, hvor hele toppen af poppen stiller op.

 
Team Danmark direktør Michael Andersen begrundede: Det snart 15-årige stortalent betragtes som en af sin generations bedste motocross kørere i Europa. I 2013. Herhjemme genvandt han i overbevisende stil det danske mesterskab i "Teenagernes Superliga" - 85cc-klassen.

Unge Meier, der fejrede sin 15 års fødselsdag på Galla-aftenen, kører for Randers Motor Sport og var i år nomineret til to priser ved Dansk Motorsport Award og kører også i 2014 for et branchens stærkeste hold - det tyske Kozak Racing - hvilket sikrer ham adgang til alle store begivenheder. Teenageren, der går på Eliteidrætsskolen, Randers, fremhæves for sin exceptionelle evne til at optimere sit udstyr og blive et med sin maskine.

Talentprisen til Morten Bo Jensen

Stortalentet fra Randers Thunder Morten Bo Jensen modtog den første af denne Galla-aftens tre tunge priser: Talentprisen.


Prisen har været uddelt siden 1951 og gives til "Et talent på mindst 15 år, der er på vej frem og som tager sin sport alvorligt. En idrætsudøver, der vil kunne sætte Randers på landkortet. Prisen er på 5000 kr.

SIKRs formand Mikael Bach begrundede:  Morten har et kæmpe talent og en vilje til at nå sine mål. Han bliver spået en stor fremtid på det danske A-landshold. Internationalt har Morten også opnået anerkendelse. Han har netop deltaget i en træningslejr i Florida. Sammen med et verdenshold, der kun havde deltagelse af de absolut bedste spillere - uden for USA.Han har været rygraden på det danske U19 landshold, der besatte 4. pladsen ved EM i Tyskland.

Ejvind Pedersen ny mand i Wall of Fame

I 1972 var Randers repræsenteret med hele fem deltagere ved OL i München. En af dem var svømmeren Ejvind Petersen, der i aftes blev optaget som det nyeste medlem i Randers Talent & Elites Wall of Fame.

Kort om Ejvind Pedersen

Født 22. marts 1950
Svømmer, Neptun, Randers
OL deltager i 1968 og 1972
Mange anser ham som det største talent, dansk herresvømning nogensinde har fostret. Ejvind Pedersen var begunstiget af et enestående talent som han fik det optimale ud af. I en tid, hvor der ikke var penge til - endsige stemning for - storstilet elitesatsning.

 
Han havde givetvis omsat sit talent i en international medaljeregn, hvis han havde haft de vilkår - træningstid, Team Danmark støtte og sponsormuligheder - som senere generationer voksede op med.

Det afgørende gennembrud fik han i 1968, hvor han - som 18-årig - kvalificerede sig til OL i Mexico. Med en 10. plads i favoritdisciplinen 200 meter rygcrawl som bedste resultat. Som den første dansker kom han på træningsophold i USA og løste også billet til OL i München i 1972. Herefter trappede han ned og stoppede som aktiv i 1975. I alt blev det til 25 danske mesterskaber.

De øvrige Randers deltagere i det bayerske var: Fodboldspillerne Helge Vonsyld og Jørgen Rasmussen, bokseren Poul Knudsen og svømmeren Kirsten Campbell. Alle er medlemmer af Wall of Fame.

Claus Christensen - årets leder

Claus Christensen fra Randers HH blev på Sportsgalla 2013 hædret som årets leder

Torben Kjeldsen fra Folkeoplysningsudvalget begrundede: Claus Christensen er det oplagte valg. Hans kæmpe indsats er af vital betydning for herre- og drengehåndbolden - både når det gælder elite og bredde - i Randers og opland.

Randers HH blev dannet i vinteren 2005/06 på initiativ af en gruppe håndboldtrænere. Kongstanken var, at det skulle være muligt for byens unge mænd at tage en ungdomsuddannelse her i byen og samtidig spille og træne håndbold på højt niveau. Man havde også håb om at tiltrække unge talenter udefra. Så det ikke var unge randrusianere, der gik den anden vej.

I spidsen for denne gruppe stod Claus og lige siden har han været den store trækkraft bag den succes som Randers HH har opnået. Klubben er blevet stærkt repræsenteret i de bedste jyske ungdomsrækker, og herreholdet er på to sæsoner rykket fra 3. division til 1. division. Resultaterne er opnået med en stamme af egne spillere, med en gennemsnitsalder på 21. år.

Claus har i hele perioden været den helt store foregangsmand. Han deltager i ufatteligt mange møder, og han er altid - ulønnet - på farten for at finde nye sponsorer eller events, der kan give herrehåndbolden endnu bedre forhold i Randers."

Prisen består af en check på 5.000 kr.

Øvrige priser

Initiativprisen - uddelt af Folkeoplysningsudvalget -  Ommersyssel IF Fodbold.

Derfor: "Sammenlægning af afdelinger i hidtil tre konkurrerende klubber -  Havndal Udbyneder Idrætsforening, Idræts Foreningen Fjorden og Boldklubben 65 -  er en stor udfordring, ikke mindst når de tre klubber samtidig fortsat bevarer hver deres klub. I særdeleshed Indenfor sportens verden er der blandet en masser følelse ind, hvilket ikke ligefrem gør beslutningen lettere. Der skal sluges en del kameler. Men de tre klubber har med dette initiativ været ambitiøse og visionære. Og på den måde styrker de deres lokalområde."

Rejselegatet - SIKR - Kenneth Byskov, Randers Sportsklub Atletik Freja.

Derfor: Kenneth Byskov har sin unge alder til trods allerede mange års erfaring indenfor ledergerningen. Kenneth har et vindende væsen som gør at han er yderst vellidt og når han arrangerer noget, så støtter rigtig mange op omkring det han laver. Kenneth er en gevinst for enhver frivillig forening, og han er aldrig bange for at starte nye tiltag op på eget initiativ og efterfølgende påtage sig ansvaret for at gennemføre det. Kenneth er i berøring med mange mennesker, og han er en god netværker, som udmærker sig ved at dukke op og deltage i mange forskellige arrangementer

Klubpokalen - SIKR - Helsted Fremad IF

Derfor: Helsted Fremad IF modtager klubpokalen for deres engagement i lokalsamfundet som indeholder en klar målsætning om at sikre, at det sociale vægtes på højde med de sportslige ambitioner. De tiltrækker nye medlemmer og iværksætte mange spændende initiativer der gør klubben attraktiv, sidst men ikke mindst, da Helsted Fremad IF og Randers Kommune lørdag den 9. november indviede en ny kunstgræsbane i Helsted.

Ungdomspokalen SIKR - Kirstine Bak Winther fra RgF

Derfor: Kirstine er en energisk, engageret og initiativrig person, som gennem sin relativ korte karriere som foreningsleder har udviklet sig helt fantastisk. Rytmegymnastikken er over de sidste seks/syv sæsoner vokset kolossalt i RgF, og her har Kirstines engagement og passion for rytmegymnastikken gjort en kolossal forskel i den udvikling. Hun er en dygtig instruktør og meget vellidt blandt gymnaster og medinstruktører.

Skrevet af Harvy Hansen

Årets sportsnavn 2013