Sportsgalla 2012

Stor reportage fra endnu en succesrig Sportsgalla

Årets sportspriser 2012 blev uddelt lørdag den 19. januar 2013  i Elro Arena.

Håndboldpigerne, sidste års guldvindere fra Randers HK, modtog prisen som årets sportsnavn.

Den særdeles talentfulde Randers FC-fodboldspiller Jacob Dehn Andersen - også anfører for det danske U18 landshold -tog imod Sportsgalla Prisen.

Og en ung Paralympisk svømmer blev årets talent.

Desuden blev der uddelt priser til breddeidrætten.

Se video fra Gallaen med prisvindere, Anders Lund Madsen, Bo Ørris, borgmesteren, Wall of Fame, Shaka Loveless m.m.

Af Harvy Hansen

Foto: Hans Carstens Randers HKs populære håndboldkvinder blev under stormende jubel kåret som Årets Sportsnavn ved den årlige Sportsgalla i Randers. De løb fuldt fortjent med gallaens mest prestigefyldte pris, fordi de for første gang i klubbens historie blev danske mestre i 2012.  Ligesom holdet – også for første gang – har spillet sig blandt de otte bedste hold i den europæiske klubturnering Champions League.

Prisen, der uddeles af Randers Amtsavis i samarbejde med Randers Talent & Elite og Sparekassen Kronjylland blev ledsaget af en pokal og en check på 30.000 kroner.

”Det er rigtigt dejligt. Jeg synes også selv vi har præsteret godt, og vi er naturligvis også rigtigt stolte af både vores præstationer og for at have modtaget en pris for det. Det er altid dejligt at blive anerkendt, og det giver ekstra motivation til at arbejde endnu hårdere - både i Ligaen og i Champions League - så det kan blive et rigtigt godt forår for os,” sagde Camilla Dalby, Randers HK.

Ungt fodbold-talent fik gallapris

Den mere end talentfulde Randers FC fodboldspiller Jacob Dehn Andersen modtog Sportsgalla Prisen. Det 17-årige stortalent har allerede fået sin Superliga debut og har været fast mand på diverse danske ungdomslandshold. Lige nu er han anfører for U18 landsholdet.
 

Han bliver spået en stor karriere med gode muligheder for - om nogle år - at spille sig på det danske A landshold og dermed få chancen for at kunne repræsenterer Randers ved verdens- og europamesterskaber.

Måske talentet også rækker til en kontrakt med en europæisk storklub. Den unge mand har allerede snuset til det, da han har været på et udviklingsophold hos skotske Celtic.

Randers Talent & Elite uddelte prisen i samarbejde med Spar Nord. Prisen er på 25.000 kroner, som skal bruges til videreudvikling af talentet.

”Det er dejlig at blive anerkendt for det arbejde man laver. Det er først og fremmest et boost til selvtilliden, men jeg er godt klar over, at det ikke betyder noget for mit fodboldspil. Det er arbejdet på banen og klubben, der gør en forskel. Prisen er med til at lægge lidt pres på, at jeg fortsætter det arbejde. Og det kan jeg god lide,” sagde Jacob Dehn Andersen fra scenen.

Handicap ingen hindring

Svømmeren Niels Korfitz Mortensen, var nomineret i hele tre kategorier. Selv om han både mangler højre underarm og et par fingre på venstre hånd, har han formået at blive et fantastisk svømmetalent.

Den 17-årige svømmer deltog i De Paralympiske Lege i London. Og han betragtes af eksperter som det måske bedste danske bud i det våde element, når det går løs i Rio i 2016.

”Det er super fedt, at der på den måde kommer mere opmærksomhed på handicapidrætten. Den har tidligere været overset, men i år blev der sendt mere på TV fra De Paralympiske Lege. Det betyder meget, at man på den måde får vist, at handicappede også kan dyrke idræt på højt plan,” sagde Niels Korfitz Mortensen.

Festlig sportsgalla

Prisoverrækkelserne blev overværet af omkring 900 inviterede gæster og betalende tilskuere. De fik serveret et forrygende show, der blev bundet sammen af Anders Lund Madsen og den lokale radiovært fra Radio Alfa, Bo Ørris. Et velfungerende makkerpar.

Aftenens musikalske hovednavn var Shaka Loveless, der satte hallen i kog med sidste sommers megahit ”Tomgang.” Et af aftenens absolutte højdepunkter.

Randers Big Band sørgede for at sætte den rette gallastemning med hjælp fra den norske sangerinde Live Foyn Friis, der med albummet ”Joy Visible” er på vej til et internationalt gennembrud.

Priser til bredden

Udover de store sportspriser til den højeste elite var breddeidrætten også repræsenteret blandt prismodtagerne.

Randers-borgmester, Henning Jensen Nyhuus, understregede i sin åbningstale vigtigheden af, at bredden er en naturlig del af festen.

Blandt dem, der blev hyldet var den frivillige leder Jens Bjørnholt fra Vorup FB. Bjørnholt var manden, der utrættelig blev ved med at søge om penge til en kunstgræsbane. Den er nu blevet en realitet på klubbens anlæg i Ulvehøj, Randers. Til glæde for hele lokalområdet.

”Det var en fantastisk aften for idrætslivet i Randers Kommune,” konkluderer elitechef Morten Arvidsson og fortsætter: "Vi er selvfølgelig glade for de mange positive tilkendegivelser fra de mange yderst tilfredse mennesker. Stor ros til de to værter, der var med til at sætte Sportsgallaen ind i nye rammer. 2012 var det strålende år for idrætten i Randers. I aften fik de en fortjent hyldest, der levede op til deres store præstationer.”

Her har du samtlige prismodtagere:
Årets Sportsnavn 2012: Randers HK, håndbold
Sportsgallaprisen: Jacob Dehn Andersen, fodbold
Talentprisen: Niels Korfitz Mortensen, svømmer
Årets Leder: Jens Bjørnholt, Vorup FB
Årets Ledertalent Kasper Christiansen, Helsted Fremad
Ungdomspokalen, der gives til en ung træner: Sofie Carlsbæk Majgaard, SMIFF
Rejselegatet, der gives til en leder, der har sat Randers på landkortet: Jens Bjørnholt, Vorup FB. Bjørnholt blev således den eneste, der løb med to priser.
Klubpokalen, der gives til en klub/forening med stor opbakning i lokalsamfundet: Kristrup Tennisklub

Galla aftenen bød på masser af fejende, flot lokal underholdning. Breakdance, gymnastik, Søren og Martin, der sang igennem og (billedet) de danske ynglinge mestre i standard dans Sasha Pogor og Mathilde Lyngsdahl.