Sportsgalla 2011

Sportsgalla 2011 blev en succes. Ganske enkelt. Op mod 900 feststemte mennesker var på plads i Skyline Arena, hvor de fik serveret et fejende flot show og var med til at give kommunens idrætsliv den store årlige fest det fortjener.

Årets Sportsnavn

Verdensmesteren i enkeltstart for juniorer Mads Würtz Schmidt blev hyldet som Årets Sportsnavn i Randers ved årets store Sportsgalla i Skyline Arena. Cykelhelten var en af fem nominerede til den prestigefyldte pris, som Randers Amtsavis har uddelt siden 1958. I år skete det i samarbejde med Randers Talent & Elite og Sparekassen Kronjylland. Foruden hæder og ære var prisen ledsaget af 30.000 kr.

Som sidste år var Amtsavisens læsere med til at bestemme via sms-stemmer. Her endte det i et meget tæt opløb, hvor kun få stemmer skilte to af kandidaterne: Schmidt og stortalentet Sofie Strangholt fra Randers HK. Juryen, der har den endelige afgørelse var dog enige med flertallet af sms-stemmerne om, at den 17-årige cykelrytter var det rigtige valg. Det samme var publikum.

"Det er fantastisk at vinde en stor pris," sagde Schmidt til publikums jubel fra scenen i Skyline Arena. "Jeg har været tæt på at vinde store priser tidligere, men det er dejligt endelig at gøre det."

Verdensmesteren fremhævede, at han havde været oppe modet stærkt felt og konkluderede: "Jeg er glad og lettet." Øvrige nominerede var Randers HK håndbolddamer, karatetalentet Martin Simonsen og den danske mester i bueskydning Mads Juhl Krogshede.

Gallapris til bueskytterne

Årets Sportsgalla pris, der uddeles af Randers Talent & Elite i samarbejde med Spar Nord gik til Randers bueskytterne Mads Juul Krogshede, Johan Weiss og Niels Dall. De tre skytter fra Randers Bueskyttelaug er identiske med det danske landshold og er med i Team Danmarks satsning frem mod OL i London.

"Det er vores helt klare mål, at skyde Randers til OL," sagde Mads Juul Krogshede, der er regerende dansk mester i den olympiske disciplin Recurve.

Trioen vil bruge de 25.000 kr. til at forberede sig til de afgørende OL-kvalifikationsturneringer.

Kuglen blev Årets Talent

Årets talent blev den fremstormende kuglestøder Christoffer Mikkelsen fra Randers Sportsklub Freja Atletik. Et af dansk atletiks allerstørste talenter som alle eksperter spår en strålende karriere. Han satser målrettet mod OL i 2016, men hvis det ikke lykkes, er han klar til at prøve igen i 2020.

Prisen uddeles af Samvirkende Idræts Klubber i Randers og ledsages af pokal og 5000 kr. "Jeg er målløs. Jeg vil meget gerne sige tak til Randers Freja og alle mine sponsorer for at tro på mig. Så vil jeg også gerne sige tak til min far: "Vi gjorde det",” sagde Christoffer Mikkelsen, der i 2011 blev dansk ungdomsmester i kuglestød samt diskoskast, der er hans træningsdisciplin. Han har haft et fantastisk 2011, hvor han satte danske rekord på samlebånd. Den hedder nu 18,36 meter.

Han repræsenterede Danmark ved ungdoms-VM i Frankrig og ungdoms-OL i Tyrkiet.

Årets leder

Folkeoplysningsudvalget uddelte to priser: Årets Ledere blev: Trine Varberg & Jonas Lyngsø, Randers gymnastiske Forening. Årets Ledertalent blev: Lærke Sølvsten, Randers Sportsklub Freja Atletik.

Wall of Fame

To nye medlemmer blev valgt ind i Randers Talent & Elites Wall of Fame. Den legendariske riffelskytte Lars Jørgen Madsen: Den Randers-sportsmand, der har deltaget i flest Olympiske Lege: 1900, 1908, 1912, 1920 og 1924. Vandt to guldmedaljer, to sølv og en bronze, hvilket gør ham til den danske OL-atlet, der har vundet flest medaljer. Fik efter sin død rejst en mindesten på kirkegården i Harridslev, hvor han var læge. Og en vej opkaldt efter sig: Doktor Madsen Vej.

Svømmeren Kirsten Strange-Campbell deltog i tre Olympiske Lege. Tokyo i 1964, Mexico City 1968 og München 1972. I alt blev hun noteret for otte olympiske starter på distancerne: 100 meter fri, 200 meter fri og medley samt 400 meter medley. Blev i 1971 kåret som Årets Idrætsudøver i Randers.

"Det er fantastisk,” sagde Kirsten Strange-Campbell, der i dag bor i Californien, men som var kommet hjem til Randers for at modtage æresbevisningen.

En succes

"Gallaen blev en succes," sammenfattede Randers Kommunes Elitechef Morten Arvidsson. "Jeg er glad for, at vi kunne give de mange dygtige sportsudøvere, ledere og trænere i kommunen den festaften som de fortjener. Jeg synes, at vi i Randers Kommune kan være stolte af vores idrætsudøvere. Jeg vil også takke alle medarbejdere i Kultur og Fritid, der har skabt denne festaften. Udfra de første reaktioner fra publikum levede showet op til alle forventninger."

Se alle fotograf Hans Carstens flotte billeder fra Sportsgalle 2011 her