Mads Würtz Schmidt Årets Sportsnavn

For anden gang verdensmester - for anden gang Årets Sportsnavn i Randers. Stort tillykke til en kommende stjerne på to hjul. Her kan du se samtlige prisvindere fra årets store fest, der fandt sted i Arena Randers, lørdag den 30. januar 2016 Her kan du møde alle prisvinderne

Sportsfejring 2015 fandt sted i Arena Randers, lørdag den 30. januar 2016


Årets Sportsnavn
Mads Würtz Schmidt
"Blev for anden gang i karrieren verdensmester, da han vandt VM i enkeltstart for U23-ryttere. Vandt desuden etapesejr ved Tour de l’Avenir og sejrede på enkeltstarten i Post Danmark Rundt".

Eliterådets pris
Rene Kvist, Randers Freja Atletik 
”Rene har gjort en forskel i Randers Freja Atletik igennem en meget, meget lang årrække. Han er hjertet i aktiviteterne i klubben. Ingen går forgæves til Rene og ingen opgave er for stor eller lille”.

Talentprisen
Jacob Lassen – Randers HH
"Jacob har, på trods af sin unge alder været en de helt bærende kræfter på holdet, og han havde en meget stor andel i det flotte resultat som sidste år medførte oprykningskampe og som i år har medført en placering som nummer 2 i 1. division. Jacobs indsat er ikke kun blevet bemærket på klubplan, sidste år fik han sin U-20 landsholdet debut og i år blev han udtaget til VM i Brasilien, hvor han scorede otte mål i finalen".

Årets leder
Lykke Andersen, formand for håndbolden i Bjerregrav Boldklub
”Lykke er lykkedes med at rekruttere og organisere de frivillige. Det er en af de helt store udfordringer i mange foreninger. Hun har formået at udrette det, som man i mange andre klubber kun snakker om at gøre”.

Initiativprisen
Vorup FB-UH-fodbold
”Vorup FB er en klub der favner bredt, hvorfor det faldt helt naturligt, at inkludere udviklingshæmmede i klubben. I Fodbold for udviklingshæmmede deltager man med både mænd og kvinder på samme hold og alders spredningen er stor på holdet. Alle Vorup FB´s afdelinger har været meget positive til at dele deres udstyr og faciliteterne. Ved årets udgang er der tilmeldt 26 spillere i UH afdelingen”.

Klubpokalen
Vorup FB Gymnastik
"For deres indsats for at bevare Vorup FB Gymnastik og sikre at gymnastiksalen på Vorup Skole stadig kunne bruges til gymnastikundervisning og fremme af den almene interesse for sundhed og fritidsaktiviteter på trods af at skolen lukkede". 

Rejsepokalen
Lars "Skipper" Andersen, Randers Volleyball
"For gennem en menneskealder at have udført et stort stykke frivilligt arbejde som spiller, træner og medlem af diverse udvalg."

Ungdomspokalen til årets unge træner
Alexander Harvey, Randers gymnastiske Forening
"For hans trænergerning indenfor parkour. Selvom Anders kun er 20 år har han været med lige fra den første dag, RgF introducerede parkour".

Nyt medlem af Randers Talent & Elites Wall of Fame
Jack Rodil 1934-2005
Håndbolddommer
Skolelæreren, der sammen med sin makker, blev betegnet som verdens bedste dommerpar i 1970´erne
Højt respekteret og anerkendt af alle aktive, trænere, ledere i håndboldens verden.
Det gjorde ham selvskreven til at dømme historiens første Olympiske herre håndboldfinale i München 1972. 
Senere blev Rodil også udtaget til OL i Montreal i 1976 og OL i Moskva 1980, hvor han dømte kvindernes finale.
Han deltog i 4 VM-slutrunder og blev betroet VM-finalen i 1974.
Gennem årene blev det til mere end 200 landskampe og flere Europa Cup finaler.
Efter fløjten blev lagt på hylden, blev han dommerudvikler - både nationalt og for det internationale håndbold forbund - til stor inspiration for mange dommer. Især blev Rodil en afgørende inspirationskilde for de mange lokale topdommere fra Randers, som fulgte i hans fodspor.
Rodil var også formand for Dommerudvalget i Dansk Håndbold Forbund og medlem af DHFs bestyrelse. 
Han var altid yderst engageret i kommunens idrætsliv
En populær mand, med stort engagement, fasthed, varme og glimt i øjet.