Mød alle vindere

Talentprisen, Wall of Fame, Årets leder - og alle de andre

Talentprisen gik til Nicolai Poulsen

Randers FCs Nicolai Poulsen blev hædret med "Talentprisen", der ledsages af pokal og 5000 kr. ved Sportsfest 2014.
Stortalentet oplevede et forrygende 2014, hvor han blev stamspiller på Randers FCs ligahold og fik debut på ungdomslandsholdet, der til sommer skal spille EM-slutrunde.

"Talentet har altid været der, og det er uanfægteligt, at der var potentiale til at være mere end blot et talent. I en fantastisk 2014 sæson fik du dit gennembrud, du etablerede dig - igennem en målrettet og imponerende indsats - ikke blot som stamspiller på Randers FC's ligahold, men du blev også - som kronen på værket - udtaget til og fik din første landskamp på Danmarks stærke og succesfulde U21 landshold", sagde sekretær og bestyrelsesmedlem i SIKR Rene Skjøde Andersen, der sammen med formand Mikael Back uddelte prisen.
 
SIKR’s Talentpris har - under forskellige navne - været uddelt siden SIKR’s 50 års jubilæum i 1951, og det er derfor i år 60. gang denne prestigefulde pris uddeles. Kriterierne for indstilling til prisen er: Et talent på mindst 15 år der er på vej frem, og som tager sin sport alvorligt. En idrætsudøver der vil kunne sætte Randers Kommune på landkortet.

Randers FC-spilleren var i fornemt selskab. De to øvrige nominerede til den attraktive pris var: Kasper Würtz Schmidt, Randers Cykleklub af 1910, der i 2014 blev udtaget til at køre på elite seniorlandsholdet i Post Danmark rundt. Dette på trods af at han kun er 1. års U23 rytter og Jacob Lassen, Randers HH, der har etableret sig som nøglespiller hos de lokale håndboldmænd - med kurs mod landets bedste række - og som har fået sin debut på U20 landsholdet.

Merete Møller ny i Wall of Fame

Den tidligere Vorup FB og Randers HK spiller Merete Møller er det nye medlem af Randers Talent & Elites Wall of Fame. Fortidens idrætshelte, der alle hænger i glas og ramme på væggen ved hal 3 i Arena Randers. På billedet ses hun på scenen i aften sammen med eliterådsformand Jan Dich Mortensen, der sammen med elitechef Morten Arvidsson overbragte hende det glade budskab.

"Jeg er både stolt og glad over, at dette sker i Randers, der var byen, hvor jeg havde min bedste håndboldtid," sagde Merete Møller, der nu - blandt andre - kommer i selskab med folk som Jørgen Schmidt, Poul Knudsen, Mikkel Caprani og Anita Christensen, der alle var til stede ved Sportsfest 2014.
 
Merete Møller blev født den 7. maj 1978. Hun var en af dansk håndbolds største talenter, da hun i 1997 var med til at vinde verdensmesterskabet for både ungdoms og A-landshold.

En enestående playmaker, som var den eneste fra ungdomslandsholdet, der spillede sig til en plads på det uhyre stærke kvindelandshold, der vandt VM guld i Tyskland.

Hendes skudstyrke, blik for spillet og forsvarskvaliteter var af en sjælden høj kvalitet hos en spiller på den position.
I alt opnåede hun 37 landskampe og scorede 91 mål.

På klubbasis spillede hun for Vorup FB og Randers HK, inden hun skiftede til Larvik, som hun blev norsk mester med i 2000.

Desværre blev hendes ellers lovende karriere kortvarig, da en alvorlig knæskade var skyld i, at hun allerede som 23-årig måtte sige stop.

Inspireret af sin egen situation uddannede Merete Møller sig til fysioterapeut - med speciale i knæskader - og er i dag en anerkendt forsker på området.

RgF satte sig på klubpokalen

Randers gymnastiske forening, Rene Bauer fra Dronningborg boldklub og Mads Skovfoged Nielsen fra Helsted Fremad blev vinderne, da SIKR - traditionen tro - i aften uddelte priser ved Sportsfest 2014.

RgF modtog klubpokalen "For den imponerende indsats, de - imod alle odds - har udført i forbindelse med etableringen af den nye gymnastikhal, der er indrettet i et tidligere vinlager på hjørnet af Østre Boulevard og Toldbodgade - 1900 kvadratmeter fyldt med aktivitetsmuligheder. Hallen er helt unik, og der findes ikke nogen magen til i Danmark, faktisk ikke i hele Nordeuropa. Et projekt som vækker opsigt både nationalt og internationalt og sætter Randers på landkortet, sagde sekretær og bestyrelsesmedlem i SIKR Rene Skjøde Andersen, der sammen med formand Mikael Back uddelte prisen.
 
Klubpokalen, der ledsages af en pokal og 3.500 kr. har siden 1961, hvor prisen blev indstiftet af Randers Dagblad, været uddelt på SIKR’s årlige repræsentantskabsmøde. Det er således for 54. gang at pokalen uddeles i år. Kriterierne for at modtage prisen er: ”Klubpokalen tildeles en klub/forening med stor opbakning i lokalsamfundet, der i årets løb har gjort en særlig aktiv indsats for sin idræt og for sine medlemmer. En klub der har placeret Randers Kommune på landkortet.

Bauer fik Rejselegatet

Rene Bauer fra Dronningborg Boldklub kunne gå hjem med Rejselegatet, der gives til "en leder, der har udført et stort stykke frivillig arbejde gennem mange år. En leder med folkelig superliga klasse format. En leder der sætter Randers Kommune på landkortet." 
 
"Du får prisen for din utrættelige indsats for Dronningborg Boldklub. Du har været formand for fodboldafdelingen siden 2000. På trods af at du er bosat i Spentrup og dine børn, som du aktivt følger, spiller fodbold i Randers Freja, har du overskud til at varetage både fodboldtrænerfunktioner samtidig med at du også har repræsenteret Dronningborg Boldklub i DBU Jyllands repræsentantskab og Randers FC bestyrelse som moderklub repræsentant. Rene, du er en ildsjæl, du er vellidt af alle og din unge alder til trods, har du en kæmpe historik som leder," sagde Rene Skjøde Andersen.

Eneste kandidat

Der var ikke den helt store spænding om, hvem der skulle have Ungdomspokalen, al den stund der kun var en nomineret - nemlig
Mads Skovfoged Nielsen fra Helsted Fremad, der modtog 3.500 kr.

"Det er jo ikke nogen hemmelighed, at der i år kun var én kandidat til Ungdomspokalen, sagde Rene Skjøde Andersen. "Det er SIKR’s medlemsforeninger der nominerer kandidaterne og ud fra de indstillede vælger SIKR’s bestyrelse en kandidat der opfylder kriterierne for at modtage prisen. I SIKR ser vi gerne flere indstillinger, men ikke desto mindre er det glædeligt, at du til fulde lever op til kriterierne. Og hvis der havde været flere kandidater, så er jeg ikke det mindste i tvivl om, at det alligevel var dig, der havde fået prisen."

Mads Skovfoged Nielsen fik prisen for sin trænergerning for årgang 2000 drengene i Helsted Fremad. "Da du flyttede til Randers startede du med at træne 2. holdet i årgang 2000. Der var knap nok spillere til ét hold og i starten blev det ikke til mange sejre i 11 mands fodbold. Du fik vendt udvikling, der kom flere spillere til og I var tæt på oprykning til A rækken," sagde Rene Skjøde Andersen. 
 
"Sidste år overtog du ansvaret for 1. holdet og sikrede i første halvår oprykning til M2 rækken og i den netop overståede sæson var holdet tæt på oprykning til M1. Mads, du nyder stor respekt blandt både spillerne på holdet og i hele klubben og du har haft en afgørende betydning for, at Helsted Fremad som den eneste bredde klub i Randers kommune har 2 hold i årgang 2000."

SIKR’s Ungdomspokal blev indstiftet i 2009 . Kriterierne for at modtage prisen er: ”En ung træner/leder 16 - 24 år, der har vist gode evner for tilrettelægning og instruktion i sin klub”.

FDF'er blev Årets leder

Så er vi i gang med uddelingen af priser ved Sportsfest 2014 i Arena Randers, hvor 300 inviterede gæster er på plads. Den første pris - Årets leder, der uddeles af Folkeoplysningsudvalget - gik til Søren Sloth Jørgensen fra Hald FDF. 
 
"Han får prisen for sit store engagement og utrættelige indsats for ungdommen i Hald FDF," sagde Folkeoplysningsudvalgets formand, Malthe Larsen, der overrakte prisen på 5.000 kr.

I indstillingen af vinderen stod der blandt andet: "Søren holder fast. Han er utrættelig. Han mister ikke gnisten, men fortsætter ufortrødent med nye ideer til såvel de ugentlige mødeaftener som til større arrangementer og lejre. Hertil kommer, at hans øje for muligheder der kan skaffe penge i kassen til det fortsatte arbejde. Vi har set ledere komme og gå i Hald FDF, men Søren holder fanen højt, så børn fortsat kan blive FDF´ere."

I alt var ledere fra 7 foreninger indstillet til prisen.

Mountain-bikere fik Initiativprisen

Den kun godt et år gamle klub MTB Randers blev belønnet med Initiativprisen, der også uddeles af Folkeoplysningsudvalget. Klubben fik prisen, der er på 10.000 kr, for "på lidt over et år har fået 250 medlemmer og skabt indbydende træningsmiljøer for Mountain Bike kørere. 

 
De øvrige indstillede var: Swim Team Neptun, der har haft en medlemsfremgang på 450 % i 2014 og har i dag over 300 medlemmer og er byens konkurrencesvømmeklub nr. 1 samt Randers gymnastiske Forening: Som med deres enorme indsats har fået stablet en af landets bedste og mest roste gymnastikfaciliteter på benene i en lagerbygning.