OL-Svømmeren

Den eftertænksomme fighter

Mange oplevelser og erfaringer rigere er Randers-svømmeren Niels Korfitz Mortensen vendt hjem efter at have deltaget i de Paralympiske Lege (PL).

En stolt og glad 17-årig kunne fortælle, at det var en oplevelse for livet. "Det var fantastisk at mærke suset fra de 17.000 tilskuere. Det var sindssygt og super fedt på samme tid."

Målet var at komme i en PL finale, og det gjorde han. Niels svømmede sig til en 6. plads i finalen i 100 meter ryg og satte samtidig personlig rekord. En meget flot præstation. Derudover satte han personlig rekord i 200 meter medley.

Han blev fulgt på tætteste hold af sin familie, og det var en god støtte for ham at have dem med hele vejen.

De flotte præstationer har givet svømmeren mere blod på tanden og endnu mere lyst til at fortsætte sin træning mod det næste helt store mål, nemlig Rio i 2016.

Flot modtagelse i RgF/Neptun

Få dage efter blev han surprise modtaget i sin klub RgF/Neptun, hvor der blev budt på pizza, popcorn, blomster og mange rosende ord. Hans klubkammerater var blevet bedt om at sætte ord på, hvordan han er. Her er et kort udvalg: "Fighter, positiv, sød og sjov, klasse og stil, beslutsom, eftertænksom, humørspreder, damernes mand og - nå ja, hvorfor ikke - en god svømmer".

Niels Korfitz Mortensen kvalificerede sig til de Paralympiske Lege (PL) i juni, men det er ikke mere end et år siden, at det for alvor gik op for ham, at drømmen om en PL deltagelse kunne blive realistisk allerede i London.

Vejen til succes

Den unge svømmer er født uden højre underarm og med kun to fingre på venstre hånd. Selv om det umiddelbart godt kunne give en masse udfordringer i livet, så har Niels valgt at se mulighederne frem for begrænsningerne.

I sit relativt korte liv har han ud over svømning været meget aktiv indenfor gymnastik og bordtennis. Faktisk kom der et tidspunkt, hvor Niels var blevet så dygtig både indenfor bordtennis og svømning, at ham måtte træffe et valg. Valget faldt på svømning.

Den brede idrætsmæssige baggrund kombineret med hans målrettethed og vedholdenhed har helt sikkert været vejen til succes. Men succes kommer ikke alene via træning. Det kræver også, at der står en stærk familie bag, hvilket der også gør i dette tilfælde.

Alt nøje planlagt

Niels bor i Spentrup med sine forældre og tre søskende. De tog alle turen med til London for at heppe og bakke op.

”Vi er utroligt stolte af det, som han har opnået. Niels giver ikke kun sig selv, men hele familien mange dejlige oplevelser”, siger hans mor Janne Mortensen.

De sidste uges træning - inden starten i London - var nøje planlagt i samarbejde med Niels’ konkurrencetræner i RgF Søren Boldsen.