Drengene fra Brusgårdbanen

Tre flyvende cross-drenge - og en pige

Det er en lille overdrivelse at påstå, at de sad på en crossmaskine, før de kunne gå, men på den anden side kommer man ikke udenom, at de har stor erfaring, skønt de her i forsommeren 2012 blot er omkring de 13 år:

Glen Meier, Nicklas Haagensen og Michel Jørgensen gav traditionsrige Randers Motor Sport en flyvende start på den nye sæson, da de besatte de tre første pladser ved årets første DM afdeling i Motocross.

Med stortalentet Glen Meier i spidsen dominerede de tre 13-årige drenge totalt i deres klasse - som går fra 11 til 15 år, hedder A85 mini og er, om man skulle være i tvivl, den bedste af tre klasser  - på Korskro banen ved Esbjerg.

Trods sin uge alder betragtes Meier, der efter sommerferien starter på Eliteidrætsskolen Nørrevang, på landsplan som et af crosssportens allerstørste talenter.

Se alle fotograf Hans Carstens billeder fra en træningsaften på Brusgård

Sidste år sluttede han på en samlet 2. plads i DM serien. I år er han storfavorit til at vinde titlen, med mindre han rammes af uheld eller skader.

I sæsonpremieren levede han op til favoritværdigheden, da han sejrede i overlegen stil, mens klubkammeraterne Haagensen og Jørgensen besatte de følgende pladser.

”Jeg kører altid for at vinde,” siger Meier. ”Udenfor banen er vi venner, men når det gælder, er vi konkurrenter, så der kan godt køres tæt, men flot at tre Randers-kørere sluttede på podiet. Det tror jeg ikke er sket før.”

Unge Meier satte sig op på sin første crossmaskine, da han var tre år. Siden er det bare gået derudad og det generer ham bestemt ikke, at han på forhånd er udråbt som storfavorit til DM titlen i sin aldersklasse.

”Det er jeg glad for. Når man godt kan lide at køre Cross, vil man jo også helst være blandt de bedste. Så det er fint,” kommer det uden tøven.

Hvad er det, der gør netop sin sport så fascinerende?

”Det er en fantastisk fornemmelse at sidde på maskinen, hvor man rigtig kan føle de store hop.”

Michel fortæller, at det er meget almindeligt, at man starter i en tidlig alder. Selv var han fire år. De unge mennesker træner Cross to-tre gange om ugen.

"Og så er der gerne løb de andre dage,” griner han.

De træner ikke kun hjemme på Brusgård banen, men også på andre danske baner. ”For at vi kan vænne os til forholdene.”

Nicklas Haagensen fremhæver dog hjemmebanen som den bedste og er stolt over, at de tre gutter besatte de tre første pladser i Esbjerg.

”Det var klasse og selvom vi indbyrdes er konkurrerer, var vi naturligvis alle glade for, at det var vores klub og Randers, der steg til tops. Vi har det også godt sammen. Vi kan sagtens holde hinanden ud.”

Hos pigerne kan de også være med. 14-årige Line Dam Nielsen besatte 2. pladsen ved sit første DM løb i Svebølle. En meget tæt affære, hvor hun vandt det første heat, men måtte nøjes med 2.pladsen i det andet. Det betød, at to kørere sluttede på samme pointtal, men ved den slags lejligheder er det vinderen af det senest kørte heat, der stiger op på skamlens øverste trin.

Line er ikke helt så erfaren som drengene. ”Jeg begyndte først som 7-årig,” siger hun, men ambitionsniveauet er bestemt lige så stort som i drengeafdelingen. Sæsonmålet er således at blive dansk mester.

Akkurat som klubkammerat Catja Andersen, der kører i de voksnes rækker, blev sidste år. Samme Andersen fik også den perfekte start på 2012, da hun lagde ud med en sikker sejr.