DM rekord i motorcross

Rekordmange titler til Randers Motor Sport

Traditionsrige Randers Motor Sport har oplevet et helt igennem forrygende år, hvor det blev til 10 danske mesterskaber. Langt størsteparten af titlerne blev kørt hjem i ungdomsrækkerne og blandt mestrene er 13-årige Glen Meier. Han betragtes som sin generations bedste og bliver spået en stor international karriere.

Ikke så underligt, at formanden i Randers Motor Sport Jan Hvam er en glad mand. Det seneste halve år har han nemlig oplevet klubbens kørere levere den ene triumf efter den anden.

”Det har været en helt fantastisk motocross-sæson,” siger han. ”I alt er det blevet til 10 danske mesterskaber, hvilket vi aldrig tidligere har opnået i klubbens over 75 årige historie. Faktisk er det halvdelen af de DM-titler, der køres. om.”

Der er tale om mesterskabstitler i flere aldersklasser - og på forskelligt niveau- men det er værd at bemærke, at seks af titlerne er kommet i hus i landets bedste rækker. 

Langt de fleste i ungdomsrækkerne, hvor en mindre hær af talenter står klar til at præge dansk motocross de kommende år.

Måske vil en - eller for den sags skyld flere - af disse ”Young Guns” - engang i fremtiden stige til tops med en europæisk titel. Lige nu har de i hvert fald talentet til det. Indtil dato er den nuværende landstræner – og mangeårigt medlem af klubben – Mikkel Caprani den eneste dansker, der har præsteret dette. Samme Caprani er i øvrigt still going strong og blev i år dansk mester i Old Boys klassen.

Sin generationens bedste

Et af de unge navne, der satses stort på er 13–årige Glen Meier, der betragtes som sin generations bedste. Meier blev en suveræn dansk mester i sin række, der heder A85. Man kan også sige: Teenagernes Superliga.

”Han kunne ikke gennemføre de to sidste heats i serien på grund af smerter i den ene arm, men det var heller ikke nødvendigt. Ingen kunne alligevel nå ham,” siger Jan Hvam.

Internationalt har stortalent også gjort et stort indtryk. ”Han har kørt EM samt åbne tyske og hollandske mesterskaber. Han var lidt uheldig ved EM, mens han kørte fremragende i den sidste afdeling af det hollandske mesterskab, hvor han sluttede på tredjepladsen."

Sammen med Michel Jørgensen, der for at fuldende historien blev nummer 2 i årets DM-serie, går Glen på Eliteidrætsskolen Nørrevang. ”Det er helt klart nogle talenter vi forventer meget af,” siger Jan Hvam.

”De bør kunne blande sig i den internationale top. Det samme kan Mikkel Hårup, der i år vandt B-klassen, men som nu rykker op og er klar til at give de andre hård konkurrence.

Pigerne kan også

For tredje gang i træk blev Catja Rasmussen (billedet) dansk mester i dameklassen. For tredje gang med maksimum point.

”Så bliver det ikke mere suverænt,” siger formanden.

”Hun var også med ved EM, der køres som en serie over hele Europa. Her kom hun på skamlen."

I pigeklassen fulgte den 14-årige Line Dam Nielsen op og sikrede sig det danske mesterskab i den afdeling.

Klubbens flotte resultater har fået kørere fra andre byer – blandt andre Hjørring, Aalborg, Silkeborg og Odder - til at prøve lykken på Brusgårdbanen.”De er kommet til, fordi de ved, at der er hårdere konkurrence, hvilket gør dem til bedre kørere, her i klubben, ligesom vi har bedre faciliteter end de fleste," slutter formanden.

De 10 mestre

Glen Meier, A85, "Teenagernes Superliga"
Catja Rasmussen, Dameklassen
Line Dam Nielsen, Pigeklassen
Kasper I Nielsen, 125 junior
Mikkel Hårup, B85, næstbedste klasse
Søren Ehlert, B MX1, næstbedste række
Mikkel Caprani og Kent Bang, Old Boys hold
Sebastian Michelsen, Quad (4-hjulede)
Jan Steffensen, Quad old Boys