Til lands, vands og i luften

Randers Olympiske Park bød også i år på et forrygende sportsshow i Tronholmparken. Vi er klar til at gentage succesen til næste år. Mange klubber har allerede meldt deres ankomst.

Det voldsomme regnvejr var en hård modstander, men alt i alt er arrangørerne - Randers Talent & Elite - godt tilfredse med afviklingen af den 4. udgave af Randers Olympiske Park, der har kørt for fuld udblæsning i Tronholmparken i Randers Ugens to weekender.

Som noget nyt var programmet centreret om weekenderne, hvilket betød, at der var mange forskellige aktiviteter i gang samtidigt.

Se programmet her

"Det viste sig at være et godt koncept," siger breddeidrætskonsulent i Randers Kommune Anders Kromann. "Det så vi tydeligt i lørdags, hvor vejret var godt og hvor der i løbet dagen var omkring 1500 besøgende i OL-parken.

Hele 30 foreninger var på plads over de to weekender for at demonstrere deres sportsgrene, hvilket er rekord. Det var ensbetydende med et meget afvekslende program.

Således kunne man på samme tidspunkt bl.a. opleve cheerleaders, karatefolk, boksere, badminton, basket- og volley-spillere i aktion, hvis man da ikke foretrak at komme højt til hest og få en ridetur, eller give den gas på en speedwaycykel.

Ydermere blev der også spillet om det første officielle danske mesterskab i Beach Tennis. Oftest i øsende regn, men det afskrækkede ikke deltagerne.

"Det var godt at se, at mange af de besøgende ikke var bange for at prøve kræfter med flere idrætsgrene og der er ingen tvivl om, at sportsklubberne var meget tilfredse med den store opmærksom de fik," siger Anders Kromann.

"Naturligvis  kommer vi ikke udenom, at den voldsomme regn, der ramte Tronholmparken sidste lørdag og i dag, holdt mange hjemme, ligesom vi desværre blev tvunget til at aflyse nogle aktiviteter, men trods det dårlige vejr fik vi - i de lyse timer - bevist, at Randers Olympiske Park er kommet for at blive som en naturlig del af Randers Ugen. Vi er helt sikkert på plads igen næste år," slutter breddeidræts konsulenten.

Mange foreninger har allerede meddelt, at de er klar til at stille op igen.

Godt begyndt

Udgave nummer fire af Randers Olympiske Park kunne ikke få en bedre start. Mange mennesker satte i lørdags - den 10. august - kurs mod Tronholmparken for at blive underholdt af idræt på topplan.

Blandt dem, der kiggede forbi, var cykelrytteren Michael Rasmussen, der havde taget familien med og virkede overrasket over, hvor alsidigt programmet var.

"Spændende at opleve så mange sportsgrene præsenteret på samme sted," sagde han.

Borgmester- og TV-besøg

Senere fik OL-parken for første gang borgmesterbesøg, da Claus Omann Jensen dukkede op i Randers Talent & Elites telt. Da havde et voldsomt regnvejr lagt en dæmper på de sportslige udfoldelser, men det blev der ændret på søndag, hvor der igen var fuldt tryk på og mange besøgende.

Søndag besøgte TV2 Østjylland OL-parken. Se reportagen "En sund Randersuge".


(Borgmester Claus Omann Jensen i snak med Elitechef Morten Arvidsson, Peter Elstrup, Randers FC og Kultur og Fritidschef Anders Høgstrup)

Alsidigt program

I den afsluttende weekend kunne man blandt andet opleve Randers Novo Volley, DM-sølvvinderne Randers Cimbria og det nye samarbejde Kronjylland Badminton.

Swim Team Neptun kastede sig i bølgerne, Kronjyllands Speedway Club gav de 4-8-årige mulighed for at prøve kræfter med rigtige speedwaycykler og Yoga Lone tog de voksne med ind i yogaens verden. Og meget, meget mere.


(Lasse Laugesen holdt som speaker de mange besøgende underrettet om alt, hvad der foregår. Her snupper han sig et hvil. I selskab med Balder)

Tekst: Harvy Hansen
Foto: Hans Carstens