Mange besøgte Randers Olympiske Park

Omkring 5000 mennesker valgte at lægge vejen forbi Tronholmparken i Randers Ugen 2013 , hvilket er nogenlunde det samme besøgstal som sidste år.

"Vi havde håbet på flere besøgende, men må konstaterer, at der ikke var så stort fremmøde -  som vi havde håbet -  på  søndagene. Alt i alt er vi dog tilfredse, men synd for de klubber, der stillede op med masser af sportstilbud på de to søndage," siger Elitechef i Randers Kommune Morten Arvidsson.

"Vi er naturligvis glade  for den store opbakning fra foreningerne og det er også vores indtryk, at de har fået udbytte af deres deltagelse i OL-parken."


(Basketball møder golf)

30 idrætsforeninger, hvilket er rekord, var på plads i ugens løb, hvor der blev serveret et righoldigt, afvekslende program for publikum, der selv kunne vælge, om de ville deltage i idrætsaktiviteterne. Eller "bare" ville se på.

Kun i weekenderne

"Det er glædeligt, at vi har fået mange positive tilbagemeldinger fra deltagende foreninger og besøgende gæster, siger elitechefen.

"Det bekræfter, at der er en stor interesse for og opbakning til arrangementet. Næste år vil vi dog koncentrerer alle aktiviteter i Randers Ugens to weekender. Altså holde åbent fra fredag til søndag."


(Masser af mennesker en herlig sommerlørdag)

Uden diskussion var lørdagene de store dage. Her var hele 12-15 sportsgrene i aktion samtidigt i parken. Næste år satser arrangørerne - Randers Talent & Elite -  på at kunne præsenterer endnu flere idrætsgrene på de "store" dage.

"Vi har oplevet en tredobling af deltagende idrætter og foreningen på tre år den Olympiske Par har været på banen. Vi havde et meget ambitiøst mål om, at nå op i nærheden af 8000 gæster, men var lidt uheldige med vejret, " siger Morten Arvidsson.

"De omkring 5.000 gæster, der kom, viser dog, at Randers Olympiske Park har sin berettigelse i Randers Ugen, hvor sporten har fundet sin naturlige plads."

Tekst: Harvy Hansen
Foto: Hans Carstens