Golf på skoleskemaet

Randers Golf Klub har med succes inviteret elever fra kommunens skoler til at prøve kræfter med det fascinerende spil med den lille bold. Et konkret resultat af de netværksmøder som kommunen arrangerede i forbindelse med skolereformen

Ganske vist er golf efterhånden blevet en folkelig sport i Danmark - og ikke længere kun er tidsfordriv de pengestærke - men når det gælder gennemsnitsalderen i landets klubber, vil de fleste nok mene, at den ligger oppe i nærhed af pensionsalderen.

Men sådan behøver det ikke at være - og slet ikke i Randers - hvor den lokale klub har haft stor succes med et skoleprojekt
på den smukke - over 50 gamle, men alligevel topmoderne - bane i Fladbro Skoven. Et projekt, der indgår i klubbens ambition om at være en aktiv og naturlig del af lokalsamfundet.

Ideen med at inviterer elever fra lokalområdets skoler - Hornbæk Skole og Munkholmskolen - opstod på et af de netværksmøder som Randers Talent & Elite arrangerer i forbindelse med den nye skolereform.

"Jeg tror, at mange foreninger var usikre og ikke turde indlede et samarbejde med skolerne, men det gjorde vi. Vi var åbne for alle forslag, da vi gerne vil være med til at bygge noget nyt op, " siger Morten Bartholin, der er træner i klubben.

"Det har resulteret i, at vi hver fredag i sæsonen har elever fra Hornbæk Skole på besøg i tre timer og om mandagen er det Munkholmskolen, der er i aktion. Ydermere har elever fra Tirsdalens Skole været herude og kigge på forholdene og de virkede meget tilfredse."

Da Bjerregrav Skolen blev lagt sammen med Hornbæk var der ydermere over 60 elever på besøg og på skolernes idrætsdag var der også mange, der valgte at tage ud at spille golf.

"Mange af eleverne, der kommer fra 7. til 9. klasse, aner ikke noget om golf, men mange af dem bliver hurtigt fanget af spillet. For os viser det, at det hele ikke behøver at dreje sig om fodbold og håndbold. Golf er nu også blevet en del af mange skolelevers sportslige virkelighed, " tilføjer Marck Lindved, der også er træner i klubben.

De ungdommelige golfspillere er blevet godt modtaget af klubbens medlemmer, der direkte adspurgt har konkluderet, at de er glade for den "nye form for støj", der er kommet på banen.

Har klubben nu ikke taget dette initiativ for at kapre nye medlemmer. Konkurrencen er jo hård ?

"Når man spiller golf skal man selv tage ansvar, være sin egen dommer og tage hensyn til andre. Så jeg mener vi har et godt produkt med sunde værdier, hvilket nok også er årsagen til, at vi i år er vokset med 30 nye juniormedlemmer",siger formanden for klubbens sports-udvalg Jens Verdesø Larsen.

"Vi presser ikke på for at hyre eleverne som nye medlemmer, men naturligvis ser vi gerne, at de bliver ved med at spille golf."