Amerika ligger i Randers

Mermaid Bowl i Randers - den helt store fest, når det gælder amerikansk fodbold i Danmark - er slut for denne gang.

Det var andet år i træk, at Randers Thunder American Football Club havde fået æren af at arrangerer den store begivenhed og det gjorde den lokale klub til topkarakter.

"Amerika ligger i Randers", konstaterede således Aarhus Stiftstidende, der var blandt de mange medier, som valfartede til vores by.

Det danske svar på Super Bowl og havde i år fornemt besøg af en af tidernes største danske sportsstjerner: Morten Andersen. 

Han var selvsagt med til at gøre weekenden uforglemmelig for mange danske football fans. Hvad enten de oplevede ham som storyteller på Graceland fredag aften, eller om de fik en snak med - og en autograf af - legenden før, under og efter finalen. 

Stiftstidende stod ikke alene med roserne. Også TV2, DR var - blandt flere - med til endnu engang at sætte Randers på landskortet på grund af en sports event. Ikke at forglemme TV3 Sport, der sendte finalen live.

Det var på intet tidspunkt antydning af slinger i valsen. Det skulle da lige være, at reggae og dancehall kongen Pharfar ikke kom til at rulle nogen i Randers. 

I hvert fald ikke på scenen. Sammen med sit band var han hyret til at levere halftime showet, men kom for sent. Om det skyldtes han havde taget en morfar, vides ikke.


Så var der anderledes stil over superstjerne Andersen, der viste sig at være en venlig, charmerende, ligetil mand, helt uden stjernenykker. På billedet er dyden i midten - omgivet af Randers Thunders næstformand Finn R. Bramsen (tv) og klubbens formand Jens Lind.

Se alle billeder fra Mermaid Bowl 2014

Sportsligt blev finalen aldrig den store sportslige oplevelse, der var lagt op til. Stort set var der aldrig spænding om udfaldet og Copenhagen Towers endte med at besejre Aarhus Tiger så sikkert som 26-3.

Omkring 1700 festlige tilskuere overværet finalen, hvilket er nogenlunde det samme antal som året før.

Der blev varmet op til dagens kamp med en showkamp, der blandt mange andre havde Vild med dans værten Claus Elming (billedet), som er tidligere Mermaid Bowl vinder, som deltager.

Elming var - sammen med kollegaen Jimmy Bøjgaard  - med til at promoverer amerikansk fodbold i Danmark. 

Se alle billeder fra showkampen

Allerede inden besøget i Randers havde Morten Andersen kun rosende od til over for dansk amerikansk fodbold: "Det er med stor glæde, at jeg er med ved ’Mermaid Bowl’ i Randers. Jeg ved, at niveauet i Danmark er højnet meget i de seneste år, hvor jeg fra USA har fulgt de seneste ’Mermaid Bowls’ på nettet.

Jeg er meget imponeret over det høje niveau og den store underholdningsværdi. Danske senior- og juniorlandshold tager også store skridt, og vi har i mange år været blandt Europas bedste i flagfootball, så der er mange positive historier at fortælle i disse år," sagde manden, der er tidernes mest scorende i den amerikanske NFL-liga.

Mermaid Bowl blev arrangeret af Randers Thunder American Football Club i samarbejde med Randers Eventsekretariat, Randers Talent & Elite, Dansk Amerikansk Fodbold Forbund (DAFF) og Randers FC.

Tekst Harvy Hansen
Foto Hans Carstens