Viceborgmester er fortsat lun på ishockey i Randers

Mogens Nyholm, der er radikal Kultur- og fritidsudvalgsformand,vil gerne have en skøjtebane og -hal i Randers, men erkender, at det er et langsigtet projekt.

"Jeg har sparket en bold op i luften og jeg håber, at en ny skøjtehal i byen kommer med i budgetforhandlingerne i de kommende år. Hvis sådanne planer skal lykkes, er der en, der skal sætte en dagsorden engang imellem."

Sådan sagde Randers’ viceborgmester Mogens Nyholm, da ishockeymagasinet FACEOFF  - den 19. september 2014 - spurgte ham om mulighederne for at bygge en skøjtehal i byen.

Det er en tanke, Nyholm er lun på, hvilket han allerede luftede i sommer, men han erkender, at en ny hal ikke er lige om hjørnet.

Bør kunne præsentere en skøjtehal

"Realistisk set tænker jeg en 10-årig horisont. Men min holdning er, at den sjette-største by i Danmark bør
kunne præsentere en skøjtehal. På sigt kunne man sagtens forestille sig et anlæg med både ishockey og curling,"
siger Mogens Nyholm til FACEOFF.

Ved sportsgalla festen tidligere på året havde viceborgmesteren en snak med Team Danmark direktør Michael Andersen.

"Vi kom til at snakke om vinter-OL. Danmark var desværre ikke med i ishockey. Vi var enige om, at det var en skam. Og så endte snakken i manglende skøjtehal og -bane i Randers,” fortæller Nyholm.

Gider ikke fodbold og håndbold

Til FACEOFF siger viceborgmesteren: "Der er unge mennesker, der ikke gider spille håndbold og fodbold, og så kan ishockey give dem mulighed for
en anden og mere fysisk dimension," siger han.

Randers har som mange andre byer ofte haft en skøjtebane stillet op i vinterperioden, og den har været ganske velbesøgt. Byens borgere har altså lyst til skøjteløb.

"Vi har set, hvor hurtigt det kan gå, hvis man for eksempel som i Silkeborg har en gammel fabriksbygning at gøre godt med. Men lige nu handler det i første omgang om at få byrådet til at interessere sig for muligheden for en skøjtehal, siger Mogens Nyholm.