Sølv og bronze til Danmark

Sølv til danske Strandladies, Bronze til strandløverne

Et helt igennem vellykket EM i Beach Handball er et veloverstået kapitel på Randers City Beach, hvor der naturligvis var fuldt hus på finaledagen. Akkurat som der var hele ugen.

De danske kvinder spillede sig i finalen, men måtte her tage til takke med sølvmedaljerne. Efter en afsindig spændende finale vandt Ungarn i et shoot out, der gik i Sudden Death.

Slutfacit siger:
Guld: Ungarn
Sølv: Danmark
Bronze Norge

Hos mændene endte det således:
Guld: Kroatien
Sølv: Rusland
Bronze Danmark

Vi tager damerne først

Damerne havde guldet inden for rækkevidde, men tabte i shoot-out til kyniske Ungarn.

Det blev desværre ikke til guld til Danmarks damer ved EM i Beach Handball. For efter en ubarmhjertig tæt afgørelse, tog Ungarn desværre det ædle metal for næsen af danskerne. Dermed måtte de nøjes med endnu en flot medalje i samme karat, som de har vundet ved de seneste to europamesterskaber. Ja, og de seneste to verdensmesterskaber for den sags skyld.

De danske beach-ladies fik ellers den bedst tænkelige start, da en helt lige første halvleg endte 19-18 til hjemmeholdet efter Golden Goal. I anden halvleg mistede danskerne imidlertid et skridt i sandet og nåede ikke det ungarske eksprestog. De hang hele tiden efter og tabte derfor sættet 21-16.

Med stillingen 1-1 skulle finalen afgøres i shoot-out. Her nettede alle fem skytter fra begge nationer, hvorefter det højspændte drama fortsatte med én skytte af gangen. Her brændte unge Emma Mogensen, der ellers har spillet en stor turnering, desværre det syvende skud. Og da ungarerne samtidig scorede, kunne de kaste sig over hinanden i sandet under aftensolen i Randers som nye europamestre.

Efter den tætte afgørelse og med guldet inden for rækkevidde, var det naturligvis en nedtrykt træner, Morten Holmen, der talte med dhf.dk:

”Det er selvfølgelig en enorm skuffelse. Det er svært at sige så meget andet lige nu. Vi taber guldet i dag. Omvendt vandt vi jo sølvet i går, og det kan vi nok glæde os over, når det hele kommer lidt på afstand. Men vi havde jo alle sammen håbet, at vi nu endelig kunne få fingrene i den guldmedalje”, sagde træneren, der sammen med sit hold har givet randrusianerne og andet godtfolk på lægterne nogle fantastiske kampe gennem hele EM-turneringen.       

Hos herrerne genvandt Kroatien europamesterskabet med en 2-0 sejr over Rusland på en dag, hvor medaljerne blev fordelt ved et tilløbstykke af et mesterskab i solrige Randers.

Og så til mændene

Det danske herrelandshold har ikke tidligere for alvor gjort sig gældende i toppen af international Beach Handball. Det blev der i den grad lavet om på i dag, hvor bronzemedaljerne skulle fordeles. For her trak mandskabet det længste strandsiv mod Serbien efter endnu et drama af en shoot-out.

Danskerne startede godt ud og havde føringen det meste af første sæt, men Serbien overhalede dem til sidst og vandt 18-16. I anden sæt kom danskerne flot tilbage, da Jens Fredsgaard i målet fik fat, og vandt 18-13. Og som i de seneste mange kampe, skulle det hele så endnu en gang afgøres i shoot-out.

Her brændte Danmark det første forsøg, men da Serberne efterfølgende missede to, så hang den igen på Hans Lindberg som sidste skytte. Han svigtede ikke i dagens bronze-kamp, og så kunne jublen bryde løs: 

Det er for fedt. Det havde vi på ingen måde regnet med på forhånd. Lige så nedtrykte vi var i går efter semifinalen, lige så glade er vi nu. Nu skal vi bare feste og fejre det, og mon ikke det ender med en tur i hegnet”, lød det fra en Simon Elfsborg i glædesrus kort efter kampen. Også træneren var naturligvis lykkelig: 

”Vi startede projektet for fire år siden, og den gang var der mange, der grinede lidt af det hele. Men nu står vi her som bronzevindere ved EM. Det er en forløsning og en kulmination i de her fantastiske rammer i Randers, hvor det er fedt at kunne betale lidt tilbage til de mange tilskuere, som virkelig har bakket os op hele vejen, men også til arrangørerne og de mange frivillige. Det er bare fantastisk, lød det fra en stolt Lars Møller.  

I damernes bronze-kamp vandt Norge over Ukraine efter shoot-out. En kamp,  hvor var der i øvrigt også var dansk islæt, da Karina Christensen og Frederikke Elhauge dømte opgøret.

Skrevet af Morten Bolvinkel, DHF