EM i Volleyball 2012

Vellykket EM i Randers

"Det er fantastisk at komme til en sportsby, hvor man forstår, hvad sport betyder. Randers ved, at rammerne betyder alt for at kunne lave en god event. Både i Skyline Arena, i byen og på hotellerne har vi modtaget meget hjælp. Det betyder, at vi har kunnet fokusere på det sportslige og på at lave en god event. Det er hele forudsætningen for et godt samarbejde."

Rosende ord fra sportsdirektør i Dansk Volleyball Forbund Mikael Trolle efter et vellykket U20 EM i Skyline Arena.

Peter Kjellerup fra Spentrup Volley, der var med fra start til slut, kan tilføje, at han ikke hørte mange kritiske bemærkninger om afviklingen af dette EM. Alt i alt synes alle tilfredse.

Se video med Trolle

Et mesterskab, der foran et entusiastisk, medlevende, larmende og talstærkt publikum fik en perfekt start fredag den 24. august 2012  og som sluttede den 29. august.

Elever fra Gudenåens Ungdomsskole, Djurslands Efterskole og Sydvestjyllands Efterskole var blandt dem, der undervejs sørgede for en fantastisk stemning og opbakning til det danske landshold, der alligevel endte på sidstepladsen. Uden en eneste sejr.

Men fem nederlag fortæller ikke hele historien. Danskerne pressede hele vejen igennem deres modstandere. Blandt disse stormagter som Bulgarien, Spanien og Tyrkiet. Tættest ved gevinst var de i kampene mod Tyskland og i særdeleshed Grækenland.

En stor trøst kan være, at enkelte af de danske spillere kom i udenlandske klubber søgelys. Angiveligt italienske og tyske. 

Det er ikke helt almindeligt med udenlandske agenter på plads til Volley i Randers/Spentrup, men naturligvis er et ungdoms-EM noget af et udstillingsvindue for talenterne.

Tjek Den officielle hjemmeside

Regnskov, sandkasse og Elvis

Der blev også tid til andet end Volley På hviledagen valgte de fleste af spillerne at tage i Randers Regnskov.

"Det var sjovt. Det var fedt at se krokodillerne, men det mest interessante var de store skorpioner. Der var en fantastisk blå en, som jeg virkelig håber, at vi ikke har i Grækenland,” sagde den græsk centerspiller Dimitros Chatzopoulos efter besøget. Med et nervøst smil

Juryen og dommerne - de er lidt ældre - besøgte Graceland.

”Det er ret sjovt, at der er en kopi af Graceland lige her i Randers. Den havde jeg ikke set komme. Jeg er ikke den store Elvis fan, men det var interessant at se en ægte fans samling.

Normalt når man rejser rundt som dommer, så ser man lufthavnen, sportshallen og hotellet. Det var meget rart, at vi har haft tid til at se og opleve Randers,” sagde den polske dommer Piotr Król.

Der var også dem, der valgte at kigge nærmere på Randers City Beach. Så vidt vides var alle imponeret over den store kommunale sandkasse.

Udover den store støtte til det danske landshold, var der også god opbakning til de gæstende nationer. Som det fremgår af billedet i særdeleshed til Tyrkiet, men der bemærkedes også tyskere med trommer og spanske supportere.

I presseafdelingen var det bulgarerne, der dominerede.

Borgmesteren bød velkommen

Ved åbningen bød borgmester Henning Jensen Nyhuus de mange gæster velkommen: "Randers er en idræts by med en stor generel sportsinteresse. I Randers kommune har vi ligahold i alle de fire store boldspil, fodbold, håndbold, basketball og naturligvis volleyball, der en stor sport på verdensplan, som har et uudnyttet potentiale, såvel i Danmark som lokalt i Randers," sagde han.

"Derfor er vi glade for, at vi tæt samarbejde med de lokale klubber har fået et Europamesterskab til byen."

Borgmesteren fremhævede, at Randers - i forbindelse med dette EM - har arrangeret skolestævne i ”Kidzvolley", at der i sommer var to store beachvolleyball stævner på kommunens nye Randers City Beach og at volleyball er sat på skoleskemaet som en af de centrale idrætter i Sportskaravanen, der er et tilbud til alle kommunens skoleelever fra 0.klasse til 6. klasse.

"Stor tak til de to lokale eliteklubber, Spentrup IF og Randers Volleyball Klub og ligeså stor tak til Dansk Volleyball Forbund for tilliden og det gode samarbejde. Et samarbejde som vi håber kan fortsætte i årene som kommer. Både i sandet på Randers City Beach og på gulvet i de lokale sportsarenaer.," sluttede Henning Jensen Nyhuus.