EDC Beach Festival

Beachvolley stjerner fra flere nationer vilde med Randers EDC Beachvolley Festival

Beachvolley spillere fra de stærke udenlandske nationer lagde ikke skjul på, at de var mere end tilfredse med forholdene på Randers City Beach. Flere sagde uopfordret, at Randers EDC Beachvolley Festival holdt World Cup standard.

Ligeledes højt niveau i den sportslige afdeling. Mads Rosager og Daniel Jonassen vandt overraskende hos mændene, mens det endte med ventet tysk favoritsejr i kvindeafdelingen.

Stor ros til arrangørerne - Randers Novo Volley og Randers Talent & Elite  - da årets store internationale Beachvolley turnering sluttede i aften.

Begejstringen stod i øjnene på både de norske og svenske mænd samt de tyske kvinder, der alle er vant til at være med i de største internationale turneringer.

Der herskede almindelig enighed om, at det var en turnering, der befandt sig på World Cup niveau. Så bliver det ikke bedre.

"Sådan nogle forhold vil vi også have i Norge. Vi er meget misundelige," lød det fra duoen Usken/Solhaug. "Sandet er perfekt og der var fed musik. Fantastiske faciliteter."

Også de tyske kvinder Culav/Behlen jublede: "Vi havde ikke forventet så høj standard. Stor ros til sand, musik, speaker. Ja, til hele arrangementet."

Højt sportsligt niveau

Det sportslige niveau fejlede bestemt heller ikke noget.

"Alle tre dage blev der serveret Beachvolley i topklasse. Det var tydeligt, at standarden i Randers EDC Beachvolley Festival var højere, end vi er vant til at se på den danske Beachvolley Tour," sagde Elitechef i Randers Talent & Elite, Morten Arvidsson.

Turneringen blev en realitet, da 5 EDC butikker i Randers meldte sig som hovedsponsorer.


Her ses de 5 sammen med formand for Randers Novo Volley Jim Høeg og Elitechef Morten Arvidsson.

"Generelt var niveauet højt hos de udenlandske hold. De tyske og svenske kvinder levede op til favoritværdigheden og dermed alle forventninger. De norske mænd var gode, ligesom polakkerne overraskede positivt, men når det er sagt, var det naturligvis en glædelige overraskelse, at Mads Rosager/Daniel Jonassen  vandt mændenes finale," sagde Elitechefen, der også kunne glæde sig over, at tilskuerinteressen på finaledagen var større end de to første spilledage.

Tysk guld - dansk bronze

Hos kvinderne endte guldet som ventet hos Culav/Behlen, der i finalen besejrede Åsbjerg/Ögren fra Sverige. Den tyske duo fik ellers ikke den bedste start på turneringen, men oplevede en helt forrygende finaledag.


De tyske vindere, flankeret af Elitechef Morten Arvidsson og Henrik Lang fra EDC Randers Bolig & Erhverv

Sejren blev - både hos kvinder og mænd - belønnet med 1500 euro, mens sølvvinderne fik 900.

Bronzekampen var et rent dansk opgør som ret overraskende blev vundet af Line Trans Hansen/Helle Søndergaard (billedet), som efter en tæt kamp slog Cecilie Olsen/Charlotte Høyer, der ellers viste de klart bedste takter i de indledende kampe. Bronzemedaljerne udløste 500 euro.

Guld og bronze til Danmark

Så til den overraskende sejr til Mads Rosager/Daniel Jonassen, der har base i Odense og som i finalen besejrede de norske favoritter Usken/Solhaug i to sæt. Nordmændene var ellers - af landstræner Peter Lyø - udråbt som turneringens favoritter.

Hos mændene gik bronzemedaljerne til et andet danske hold Simon Muff-Enevoldsen/Jacob Stormly, der begge bor i København. I to sæt vandt de over Janczak/Guzialek fra Polen.


Fra venstre: De norske sølvvindere, polakkerne, Muff Enevoldsen/Stormly, det lokale wildcard Nikolaj Grove/Jim Høeg, der endte som #6, men gjorde det godt og sidst men ikke mindst: Vinderne Rosager/Jonassen.

Den første udgave af Randers EDC Beachvolley Festival er nu et overstået kapitel. Vi håber, at en stærk besat international turnering kan blive en årlig tilbagevendende begivenhed på Randers City Beach.


"Farvel Randers- vi ses igen"

Tekst: Harvy Hansen
Foto: Hans Carstens og Majbritt Jensen