Cimbria går efter guldet

Der er ikke så meget at snakke om. Målsætningen siger det hele: Randers Cimbria går efter guldet.

Klar udmelding fra de lokale basketball helte, der i sidste sæson spillede sølvmedaljerne hjem, da de tabte finale-serien til ærkerivalerne Bakken Bears.

Stærkeste hold nogensinde


Randers Cimbria har hentet 6 nye spillere til holdet, heriblandt en af de bedste danske basketball spillere, Chanan Colman. Han skal sammen med Chris Nielsen, Mike Nielsen og Charlie Burgess styre guard pladserne.

Samtidig har stærke spillere som Jahmar Thorpe, Joe Benjamin, Ivan Miskovic og Dragan Petronic sammen med rutinerede Bonell Colas styrket spillet under kurven.

Rasmus Christensen er kommet til fra Svendborg og med Adrian Casas og Casper Stage, så er Randers Cimbria ligaholdet anno 2014/2015 nok det stærkeste Cimbria hold nogensinde.

Ny serbisk cheftræner

Samtidig har Cimbria ansat en fuldtidstræner, serbiske Vladimir Ruzicic, som skal føre holdet helt til tops.

Sammen med Sports- og teamkoordinator Tonny Mattern har han samlet holdet ud fra devisen om, at der skulle være et tilbundsgående kendskab til alle spillere, og at alle spillere på den ene eller anden måde skulle kende hinanden i forvejen.

"Vi har et meget stærkere hold i år, og jeg tror, vi kommer til at matche Bakken 100 procent,"  sagde Chris Nielsen for ikke så længe siden til Amtsavisen.

"Vi har vist i træningskampene, at vi har et rigtig højt topniveau, så jeg tror helt bestemt, vi har en chance for at hente guld."

Et af de mange nye ansigter i Cimbria-trøjen er Chanan Colman, som gennem de sidste sæsoner har gjort sig som udenlandsprofessionel i den israelske liga.

Realistisk optimisme

Selvom han egentlig stammer fra København, var han ikke i tvivl om, hvor han skulle fortsætte karrieren, da lysten til at vende hjem meldte sig.

"Jeg havde flere valgmuligheder, men jeg ville gerne hjem for at spille med om mesterskabet, og derfor valgte jeg Randers Cimbria," sagde han til Amtsavisen.

"Alle nye spillere har på forhånd haft lidt kendskab til hinanden på kryds og tværs. Nu hvor vi bruger længere tid sammen, klikker vi heldigvis også rigtig godt, og det er jeg sikker på, man kommer til at se på banen."

Altså lutter optimisme, der godt kan betegnes som realistisk. De plejer heller ikke at smide omkring sig med højflyvende målsætninger i den forening. Når de siger, at sidste sæsons sølv skal skiftes ud med guld, ved de, at de har potentialet til det.

 

Nyt talent

Kort før sæsonstarten udsendte klubben pressemeddelelse, hvor man præsenterede et nyt ungt stortalent, blot 17-årige Mikael Wied (billedet), der kan få debut. En stor omvæltning som det unge talent, der kommer fra Skovbakken i Aarhus, dog lader til at tage med sindsro.

Både Head Coach og holdkammeraterne er imponerede over den unge guards tilgang til opgaven. Spændende at se, om han får debut på det stærkeste Cimbria hold nogensinde.

Klubben minder om, at du kan opleve både Randers Cimbria PRO og Bakken Bears på lørdag, når de to hold møder henholdsvis Hørsholm og Svendborg i BOXEN i Herning.

Tekst: Harvy Hansen