Randers HK = Årets Sportnavn

Den historiske triumf i pokalfinalen var ensbetydende med, at byens håndboldkvinder for tredje gang sikrede sig den mest fornemme - og prestigefyldte pris - ved Sportsfest 2016, der gik over scenen i Arena Randers, lørdag den 28. januar 2017 Randers Elitesportscollege modtog Eliterådets Pris, men Purhus Idrætsforening - med to priser - ryddede bordet i kampen om de store klubpriser Her er samtlige vindere

Årets Sportsnavn
Med den traditionsrige pris som Randers Amtsavis, Sparekassen Kronjylland og Randers Talent & Elite står bag, følger en check på 20.000 kroner. Prisen har været uddelt siden 1958.

Randers HK: Dansk pokalvinder for første gang i klubbens historie.

Eliterådets Pris
En pris, der favner vidt og bredt. Den kan således gives til en træner, leder, et hold,en forening eller organisation, som har gjort en bemærkelsesværdig indsats for talentudviklingen i Randers kommune. Eller en talentfuld udøver, som har haft en ekstraordinær stor fremgang i sin idræt. Prisen er på 10.000 kr. og blev uddelt for første gang ved sidste års Sportsfejring. 

Randers Elitesportscollege – som i en lang årrække har skabt meget flotte rammer for kombinationen af uddannelse og eliteidræt for hundredvis af unge. En institution, som virkelig gør en forskel i dagligdagen.

Dommerprisen
En helt ny pris, der blev givet til ikke bare Danmarks - men hele verdens ældste aktive håndbolddommer, Henning Beck. Født i 1933 - og oldefar. En sand håndboldlegende, der som 84-årig blev hyldet med varmt og stående bifald

Folkeoplysningsudvalgets priser
Årets Leder
Prisen gives til ledere og trænere over 25 år. Årets leder er en frivillig foreningsleder, der gennem en årrække har ydet en stor indsats til glæde for børn og unge i en godkendt forening i Randers Kommune. Prisen består af en check på 5.000 kr. 

Stine Schytte, Randers KFUM Håndbold, er - med store analytiske, organisatoriske og administrative evner - en afgørende drivkraft i klubben. Som 40-årig spiller hun fortsat på førsteholdet. I 15 år har hun været aktiv leder i bestyrelsen. Det seneste år som formand. Hun er også moder-klubbernes bestyrelsesmedlem i Randers HK og sidder i styregruppen omkring projektet "Håndboldskolerne  i Randers". To gange har hun handlet resolut og reddet sin klub fra "hjemløshed", da hun - uden hjælp fra andre - fandt alternative træningshaller.

Initiativprisen
Prisen gives på vegne af Folkeoplysningsudvalget til en forening, der har iværksat et innovativt projekt, styrket rekruttering og uddannelse af unge ledere. Eller på anden måde markeret sig: Foreningen har opnået stor medlemsfremgang eller anden positiv udvikling. Prisen ledsages af en check på 10.000 kr.

Purhus IF er super aktive og er altid med, når der sker noget. Mange engagerede ildsjæle gør en god frivillig indsats. Klubben er rollemodel, når vi taler om at have en samlende profil og få ting til at lykkes. De ser - i modsætning til andre - ud over egen bygrænse og inviterer nabobyer ind. De ser ikke andre små byer og foreninger som konkurrenter, men stærke samarbejdspartnere

SIKR-priserne
Talentprisen
Et talent fra en SIKR-medlemsforening i alderen 15-23 år, der har markeret sig gennem sine resultater og som har været udtaget til repræsentative hold/landshold i sin aldersklasse. Har - under forskellige navne - været uddelt siden 1951. Prisen ledsages af pokal og 5000 kr. 

Oliver Møller Jensen, Randers Karate Skole: Har en seriøs og struktureret tilgang til sin træning, hvorfor han - i en alder af kun 15 år - kan bryste sig med et nordisk mesterskab, en sølvmedalje ved uofficiel EM samt en VM-titel i knock down karate. Rundede en flot sæson af med at blive kåret som den bedste i verden i sin aldersgruppe. Har de sidste 3 år været tilknyttet landsholdet og kan blive en verdensklasse senior kæmper.

Rejselegatet
"En leder i  en SIKR-medlemsforening, der har udført et stort stykke frivilligt, uegennyttigt arbejde for sin forening og/eller sit forbund gennem mindst 10 år" Uddelt første gang i 1987. Prisen ledsages af pokal og 5000 kr. 

Jørgen Melker Nielsen, Randers Freja Atletik, er om nogen atletikkens grand old man. Udover en imponerende aktiv karriere i både håndbold, fodbold, basketball og atletik, har han helliget sig bestyrelsesarbejdet. SIKR har også nydt godt af hans kompetencer. Man kan også altid regne med et yderst kompetent og kvalificeret arbejde, når han kommer på Langvang og er løbsleder.

Klubpokalen
"Klubpokalen tildeles en klub, der i årets løb har gjort en stor indsats for sin idræt og for sine medlemmer" Uddelt første gang i 1961. Prisen ledsages af pokal og 5000 kr. 

Purhus Idrætsforening for deres allround udvikling. Derfor vandt de også DM i foreningsudvikling blandt 24 foreninger fra hele landet. Har gennem det frivillige arbejde - og ikke mindst med udbygningen af deres facilitet Træningshuset - skabt et stærkt sammenhold i lokalområdet. Gå-på-mod, vedholdenhed og en positiv tilgang er nøgleord for alle involverede. Det tiltrækker flere frivillige, nye medlemmer og nye aktiviteter. Foreningen samarbejder nu også med skole og sundhedscenter.

Ungdomspokalen
"En ung træner/leder i alderen 16 - 25 år, der gennem særlig høj kvalitet i trænergerningen har kunnet tiltrække og fastholde unge idrætsudøvere for sin klub" Uddelt siden 2009. Prisen ledsages af pokal og 5000 kr

Daniel Hove-Nielsen, Randers gymnastiske Forening. Trods sin unge alder - 21 år - har han påtaget sig et stort træner- og instruktør ansvar. Hans virke omfatter ikke kun de mindste mini piger, men han er også en del af trænerteamet for senior mix holdet. Indenfor det sidste har Daniel også kastet sig over udvalgsarbejdet. Han sidder bl.a. i RgF’s unge netværk. Daniel er en ung mand - man  kan regne med. Altid parat til nye udfordringer.

Wall of Fame:
OL sølvvinderen - og verdensmesteren - i en af cykelsportens med klassiske discipliner - 4000 meter holdløb på bane - Jens-Erik Madsen er det nye medlem.