Reportage fra Bootcamp

Fra bootcamp til nyt skoleår

Efter endnu en veloverstået udgave af den traditionsrige bootcamp, hvor turen i år gik til Paaruplejren, har elever og lærerteamet på Eliteidrætsskolen Nørrevang i Randers taget hul på det nye skoleår.

Et år, der byder på mange udfordringer. Ikke kun på den sportslige front, men også rent skolemæssigt, hvor der blandt
andet skal prøves kræfter med skolereformen.

"Bootcamp er vores årlige tur ud af huset, hvor alle elever bliver "rystet" sammen socialt og fysisk," siger afdelingsleder Jeppe Thomsen.

"I år havde vi planlagt nogle psykiske øvelser på en klatrevæg, hvilket var noget af en udfordring for elever med højdeskræk, samt fysiske udfordringer.

Hvert år finder vi et nyt sted og i år havde vi valgt Paarup, da lejren kan huse alle eliteeleverne i 7-8-9 og 10.kl. samt eliteidræts-lærerteamet."

Store forventninger

Afdelingslederen ser frem til det nye skoleår som han har store forventninger til: "Med den nye skolereform, skal vi være mere i skole, og det er derfor vigtigt fortsat at have trivsel i højsæde. Efter bootcamp er vi nu klar til at træne godt og udvikle eliteeleverne," siger han.

"Jeg forventer mig meget af skoleåret 14/15, da atleterne på Nørrevangsskolens  Eliteidrætsafdeling er i fremragende udvikling. I klasserne mærker vi tydeligt fokus, en stor gejst og vilje til at dygtiggøre sig og til at udvikle elite- og læringsmiljøet."

Eleverne beretter

I forbindelse med bootcamp hyrede jeg to af skolens elever til at beskrive deres oplevelser på årets bootcamp. Det blev noget af et tilløbsstykke på skolens Facebook, hvor de unge menneskers personlige beretninger kan læses i sin helhed.

Her er et uddrag af Simon Winthers reportage "Jeg går i en eliteidræts klasse på Nørrevangsskolen i Randers. Jeg er 14 år og kører Supermotard, som er en motorcykelsport, hvor vi kører på asfalt og jord.

Vi havde nogle superdygtige idrætslærere med  til at stille nogle gode og hårde øvelser op for os og vi gik direkte til træningen. Vi blev delt op i hold, og sendt ud til forskellige poster med henholdsvis styrke, kondition, balance og koordinations øvelser. Dagen var der en omgang udholdenhedstræning på programmet.

Jeg synes vi havde nogle super fede træningsdage på Paaruplejren med masser af sjov, træning og hygge.

Samarbejdets kunst

Fria Brix, der er fodboldspiller og går i 8kl., skrev blandt andet: "Alt i alt syntes jeg, at sådan en tur i starten af skoleåret er en utrolig god idé. Man får snakket med de nye elever - og de andre klasser - og på den måde lærer vi hurtigere hinanden bedre at kende.

Derudover skal man også samarbejde som da vi skulle gøre køkkenet, værelserne og gangene rene inden vi tog hjem.

Jeg synes turen har god indflydelse på skolen og undervisningen, fordi man bliver rystet sammen og får nye venner."

Tekst: Harvy Hansen