Fuldt fokus på Sportsfest 2016

Jeg bringer en advarsel. Denne udgave af Ugens Blog indeholder en nyhed. Så er det sagt. Her, hvor vi går ind i ugen, der slutter af på smukkeste vis med årets store sportsfest, kan det forhåbentlig ikke undre, at jeg sætter fuldt fokus på: Sportsfest 2016 . Hvem, der løber med de eftertragtede priser, kan jeg - hvor fristende det end måtte være - ikke afsløre, men jeg kan med glæde præsenterer de nominerede til to af de tunge - og derfor mest prestigefyldte - priser.

Ugens Blog, søndag 22. januar, 2017

Jeg siger det med det samme. Mie Højlund kan blive den store vinder på lørdag. Hun er nemlig nomineret til to af aftenens tungeste priser: Årets Sportsnavn og Eliterådets pris.

Årets Sportsnavn er - uden videre diskussion - aftenens mest prestigefulde, al den stund den gives til den idrætsudøver - eller klub - der leverede det forgangne sportsår største præstation. En traditionsrig pris, som Randers Amtsavis, Sparekassen Kronjylland og Randers Talent & Elite står bag. En pris, der - udover hæder og ære - følges på vej med en check på 20.000 kroner. En pris, der har været uddelt siden 1958.

Min kvikke læser har sikkert allerede bemærket, at Amtsavisen har bragt navnene på de fem nominerede, der - efter min mening - udgør et stærkt felt, men jeg tillader mig lige at gentage dem her. Husk i øvrigt at du kan være med til at bestemme. Det kan du læse meget mere om på vores Facebook.:

Randers HK: Dansk pokalvinder for første gang i klubbens historie.
Mads Würtz Schmidt: Nummer tre i PostNord Danmark Rundt, hvor han desuden vandt enkeltstarten. Dansk U23-mester i enkeltstart og linjeløb. Hvis kommunens roterende dreng nummer et løber med prisen vil det være tredje gang. Det er jeg ret imponeret over.
Randers HH:Oprykning til Håndboldligaen - efter en stime på 21 kampe uden nederlag
Mie Højlund: VM-guld for U20-landshold og dansk pokalvinder med Randers HK.
Oliver Møller Jensen: Verdensmester, europamester og nordisk mester for juniorer i Ashihara Karate.

Tre i spil

Så kommer jeg til Eliterådets Pris, der - som der står i præmissen - favner vidt og bredt. Den kan således gives til en træner, leder, et hold,en forening eller organisation, som har gjort en bemærkelsesværdig indsats for talentudviklingen i Randers kommune. Eller en talentfuld udøver, som har haft en ekstraordinær stor fremgang i sin idræt. Prisen er på 10.000 kr. og blev uddelt for første gang ved sidste års Sportsfejring. 
 
Og her udløser jeg spændingen. De nominerede er:
Randers Elitesportscollege – som i en lang årrække har skabt meget flotte rammer for kombinationen af uddannelse og eliteidræt for hundredvis af unge. En institution, som virkelig gør en forskel i dagligdagen. 

Lars Christian Jensen – formand for Randers Bueskyttelaug, som med innovative projekter har sat bueskydning på landkortet lokalt og fået stor medlemsfremgang blandt de unge.

Mie Højlund – er rykket fra at være et talent til at være en bærende spiller for Randers HK og blev Verdensmester med Danmarks U21-landshold + fik debut på A-landsholdet i 2016
 
Det synes jeg da man kan kalde et interessant felt. Uden at kommentere det nærmere.
 
I ugens løb "afslørede" Din Avis, at Purhus IF kan sikre sig de to store klubpriser - initiativprisen og klubpokalen. I kampen om Initiativprisen er de oppe mod Randers KFUM Fodbold  og Randers gymnastiske Forening  RgF, mens Randers KFUM Håndbold og Randers Freja Atletik er modstanderne i kampen om klubpokalen.
 
Om nogle dage kan du læse alt om samtlige nominerede. Eksempelvis: Årets Leder og Årets Talent.

Harvy Hansen
PR- og kommunikation
Randers Talent & Elite