Succes i Europa

Succes i Europa er ikke nødvendigvis forbundet med at lykkes i den hjemlige liga. Det er Randers HK desværre et ganske godt eksempel på. Som sikkert min opvakte læser bekendt bød ugen både på et smertefuldt nederlag på sydhavsøerne og europæisk triumf, hvilket - efter min mening - giver et noget usikkert billede af holdets øjeblikkelige standard. Personligt mener jeg, der skal satses højt på Europa. Det er ved at være tid til nominering af kandidater til årets mange sportspriser. Jeg løfter lidt, hvilket - som bekendt - ikke er meget, af sløret. Det er også tid til at byde en af sportens giganter hjertelig velkommen til byen. Eskild Ebbesen indtager Randers på onsdag.

Ugens Blog, søndag 15. januar, 2017

802 tilskuere.

Jeg lader den lige stå i håbet om, at Amtsavisen - for en sjælden gangs skyld - har været leveringsdygtig i en tyrkfejl. 

Men hvis den ellers er god nok, var det så ikke for lidt?

Jeg mener, 802 mennesker på plads en lørdag eftermiddag til europæisk håndbold - i sådan nærmest spitzenklasse - i en by som mange ynder at kalde håndboldgal. Det er da lige i underkanten. Er det ikk?

Der er ikke rigtig nogen undskyldning. Tidspunktet kan altid diskuteres, men de mange, der blev væk, kan ikke undskylde sig med, at det var lettere at sidde derhjemme foran skærmen. Kampen havde nemlig heller ikke fundet vej til landsdækkende TV.

Jeg vil mene, at Randers HK selv har en del af skylden, da man igen-og-igen har meldt ud, at den hjemlige liga - og den efterhånden umulige drøm om deltagelse i slutspillet - har højere prioritet end Europa. 

Jeg forstår godt tankegangen, men er ikke helt enig. I min verden vil det altid være stort - rigtig stort endda - at nå til tops i en af de store europæiske turneringer. I hvilken som helst sportsgren.

Derfor sendes også de bedste hilsner om en vellykket tur til franske Nantes i kommende weekend, hvor gruppespillets to ubesejrede hold krydser klinger.

Og så da også alt mulig held og lykke i den hjemlige afdeling, hvor vi da helst skal undgå nedrykningsspillet.

Årets Sportsnavn

I kommende uge offentliggør Amtsavisen, hvem der er nomineret til Årets Sportsnavn. Den person - eller klub - der har leveret det forgangne års bedste resultat. Den slags er altid forbundet med stor spænding, men jeg synes den er ekstra stor efter et sportsår, der ikke bød på mange medaljer og mesterskaber. Altså sådan i den absolutte topklasse.

Prisen uddeles i samarbejde med Randers Talent & elite, men det er ene og alene Amtsavisen, der afgør, hvem der skal nomineres. Derfor skal jeg på ingen måde blande mig, men jeg kunne da godt forestille mig, at netop Randers HK er blandt de udvalgte, da de på årets næstsidste dag sikrede vores lille by en titel, da de triumferede i pokalfinalen.

I øvrigt er samtlige nomineringer - så vidt jeg er orienteret - på plads, men vi venter lige lidt med at offentliggøre dem. Trækker spændingen, så at sige.

Som en lille appetitvækker kan jeg dog hviske min læser i øret, at et par foreninger er nomineret i flere kategorier. Og dermed kan blive topscorere når Sportsfejring 2016 løber over scenen i Arena Randers lørdag den 28. januar. Den aften, hvor kommunens idrætsliv får den fest som det fortjener. Det har jeg skrevet før, men - efter min mening - kan det ikke skrives for tit.

Følg med i den lokale presse - og her på siden.

Harvy Hansen
PR- og kommunikation
Randers Talent & Elite

PS: Husk, husk, husk: Det er på onsdag en af den danske sports-histories sande giganter kommer til byen. Eskild Ebbesen, der netop er blevet valgt ind i idrættens Hall of Fame, gæster Eliteidrætsskolen, Randers, der holder til på Nørrevangsskolen. Det er ganske gratis. Du skal blot melde dig til. Det sker på mail til Jeppe.allerslev.thomsen@hotmail.com