Ja- vi elsker

"Vi elsker Randers", proklamerede DR 2 i den bedste sendetid lørdag aften. En lidt overgearet, men også ganske underholdende Gitte Løkkegaard havde - sammen med kokken Søren Ejlertsen - taget turen til "Bonderøvenes hovedstad" for at gøre op med fordomme. Glimrende initiativ, vil jeg mene . Derimod syntes jeg mindre godt om, at energibundtet fra Purhus - Henrik Vangsted - måtte tage hjem uden DONGpris på DR-kanal 1, hvor nytårets store sports-show løb over skærmen, men immervæk flot, at han - blandt 350 kandidater - kom i finalen. Det gode humør vendte tilbage, da Randers HK viste stilen i Sverige og fik en drømmestart på forårets europæiske kampagne.

Ugens Blog, søndag 8. januar, 2017

Nu er jeg jo ikke fra Randers. Jeg er fra Horsens, hvilket - vist nok - er lige så slemt, men har da siden først 80´erne haft en tæt tilknytning, hvorfor det var med stor spænding og forventning, at jeg - sammen med min Randers-relaterede kone - satte mig til rette for at følge det to timer lange program om vores kommune.

Jeg skal ikke gå i detaljer. Holder mig i særdeleshed neutral til spørgsmålet om, hvilken bydel de smukkeste piger kom fra  - dengang i stenalderen -  men jeg mener faktisk, at DR´s hold gjorde et velment forsøg på at tegne et nuanceret portræt af vores by, der unægtelig har måttet finde sig i meget - noget måske med rette, men alligevel - i tidens løb.

Havde håbet på mere fokusering på elitesportens betydning for det nye image - som vi vel er enige om, at byen er ved at få - men her blev jeg lidt skuffet. Vel blev det antydet, men så løb det ud i endnu en snak om Kira, Keller og Borring. 

Super show

Naturligvis skulle jeg også se det store show fra Herning. Om ikke andet så for - endnu engang - at hente inspiration til vores egen Sportsfejring, der finder sted lørdag den 28. januar.

Jeg må blankt erkende, at jeg følte mig godt underholdt og bemærkede da også, at elitechefen viste sig fra sin bedste side, da han - i et kort, men smukt glimt - satte sig på sendefladen.

Min største interesse koncentreredes selvsagt omkring Henrik Vangsted. Manden fra Purhus IF syntes at ligne en velfortjent modtager af prisen som "Årets Energibundt, der ledsages af 75.000 gode danske kroner, men sådan skulle det ikke ende.

"Henrik har gennem mange år arbejdet intensivt og energisk på at fastholde og udvikle gode idrætstilbud i vores lille lokalsamfund," hed det i indstillingen. Som ung kom han til egnen - fuld af energi. Han tænkte stort og tog initiativ til at få bygget større idrætsfaciliteter i lokalområdet. Det lykkedes - om end der skulle gå mange år. Og bestemt ikke uden kamp.

Selvom prisen ikke kom med hjem fra Herning, sender jeg et stort t-lykke t-Henrik. Flot at komme på scenen - og landsdækkende TV - som en af tre nominerede.

Svensken fik da da

Byens håndboldkvinder fik en forrygende start på, hvad jeg vil kalde andet akt af sæsonens europæiske kampagne.

En flot, disciplineret og stilsikker øvelse på svensk gulv, hvor de blå-gules bedste mandskab blev sat på plads. Overbevisende 27-21 sejr til byens nykårede danske pokalvindere.

Jeg ved godt der prioriteres anderledes, men håber på, at de lokale fortsætter med at vise stil i EHF Cup-turneringen. Tænk hvis de kunne nå finalen.

Vel har det lange udsigter, men godt begyndt. 

Næste opgave i gruppespillet, hvor der er kvartfinalepladser på spil,  er tyske Oldenburg, som i weekenden blev mast af, hvad der ligner de lokales største udfordring: Franske Nantes. 

Men først gælder det tyskerne på lørdag. Mød nu talstærkt frem.

Harvy Hansen
PR og Kommunikation 
Randers Talent & Elite