Godt nyt sportsår

Lykke lykkedes, Trekantdrama, Sølvpiger, Alle elsker Mie, Farvel Todd, Nøgenløb, Supermænd, Brock til Rio, Enkebal. Et ikke tilfældigt udvalg af overskrifter som jeg satte på Ugens Blog i årets løb. Den evige trekant ramte Randers, skolepigerne vandt VM-sølv, Mie Højlund skød unge Danmark til verdensmestre, byens håndboldmænd rykkede op, vores lokale OL-helt hed Nicolai, populære Colin Todd forlod dansk fodbold, en EM-helt fra 92 gjorde opsigtsvækkende comeback på lokalt græs og enkebal på Pigernes Kro blev bragt på bane som løsning på sportens dalende tilskuertal.

Ugens Blog, søndag 1. januar 2017. Nytårsbloggen

Hvad var det nu lige Lykke lykkedes med? Jo, hun blev såmænd Årets Leder og - efter min mening - en særdeles spændende en af slagsen. Jeg er både glad og stolt over, at jeg var med til at hylde Lykke Andersen som den ildsjæl, der fik sat gang i de frivillige i Bjerregrav.

Oprindelig meldte hun fra til idrættens store festaften, da hun stod i spidsen for et U8 håndboldstævne i sin klub, men det lykkedes os - undskyld udtrykket - at overtale hende til at komme forbi. Sådan cirka en times tid. Jeg gentager gerne, hvad jeg skrev dengang: Det er den slags mennesker vi har brug for.

Andre ildsjæle satte vi fokus på i en større artikelserie - lavet i samarbejde med Din Avis - hvor vi stillede skarpt på 10 trænere/ledere i kommunens idrætsforeninger. En ganske god ide vil jeg - i sædvanlig klædelig beskedenhed - mene, da det blev noget af et tilløbsstykke. Både på vores Facebook og i ugeavisen. 

Jeg ser serien som et tiltrængt skulderklap til de mange - vidt forskellige - mennesker, der med et slidt udtryk: Gør en forskel. Stor tak til de 10 der deltog. Og de mange der læste med. 

Jeg har også med stor glæde noteret, at Amtsavisen har søsat en serie, hvor der sættes fokus på foreningerne. Det fortjener de.

Hvem vandt medaljerne?

På elitescenen, hvad enten det er lokalt, på landsplan eller internationalt, kommer det - ved lejligheder som denne - altid til at handle om resultater.

Hvem vandt medaljerne? Hvem vandt de store mesterskaber? Det springer jeg lidt let henover, da vi i den kommende måned kommer til at høre langt mere om årets lokale helte. I forbindelse med de mange nomineringer til priserne ved Sportsfejring 2016.

I øvrigt tror jeg også at mange har fulgt med i Amtsavisens detaljerede fokusering på "flagskibene". Randers FC, byens to håndboldhold, basketdrengene fra Cimbria. Og når jeg nu er ved klubber, der hører til i de højere luftlag, vil jeg da også nævne både billardmændene og bowlingdamerne, der også har Superliga-status. 

Et særligt, stort og hjerteligt t-lykke går naturligvis til Randers HK, der sørgede for den smukkeste - og bedst tænkelige - afslutning på sportsåret. Imod alle odds men fuldt fortjent. 

Le Mans i Romalt

For mit vedkommende var en af årets store oplevelser at være med - næsten hele vejen - da Randers Bueskyttelaug holdt 24 timers stævne i Romalt. En slags Le Mans med bue og pil. Her oplevede jeg både den ypperste elite - i skikkelse af flere verdensmestre - og bredde-buer. I smuk forening.

Et fantastisk projekt, der blev tildelt mange roser og som forhåbentlig kan vokse sig større og større og ende med at blive en unik verdensbegivenhed. Det er store ord, men jeg mener hvert eneste af dem. Og jeg ved, at jeg ikke er den eneste.

Sport i blodet

Sluttelig en stor tak til min trofaste læser for alt i det gamle år. Samtidigt ønskes alle med tilknytning til kommunens idrætsliv - ingen nævnt, ingen glemt - et godt og lykkebringende 2017. Formentlig med masser af spændende sportsoplevelser. Både når det gælder Flagskibene, talenterne, bredden. Kort sagt alle med sport i blodet.

Toppen af Poppen kan blive cykelløbet PostNord Danmark Rundt, der - efter fem års pause - vender "hjem". Som passioneret cykelsportsidiot ser jeg også frem til at følge byens bedste individuelle idrætsudøver, roterende dreng nummer et - Mads Würtz Schmidt - der netop et tiltrådt i russiske tjeneste. I sit første år som top-professionel på Katusha mandskabet.

Og hvad det unge år så ellers har tænkt at serverer af ups and downs på livets landevej, tager jeg - så at sige - hen ad vejen.

Godt nytår

Harvy Hansen
PR og Kommunikation 
Randers Talent & Elite