Vejen ad hvilken

Overskriften er næsten så god, at den ikke kan være min egen opfindelse. Det er den såmænd heller ikke, må jeg blankt indrømme - uden jeg vil afsløre, hvor den er hugget fra. Til gengæld leder den vel tankerne hen på, hvilke veje man kan gå her i tilværelsen. Også i sportens verden. Frivilligt eller tvunget.

I denne weekend var det således langt fra et helt bevidst valg, at Randers FC måtte lade sig nøje med 1-1 mod SønderjyskE. I forårets første Superliga udfordring.

Vel nærmest tværtimod, da forventningerne - i hvert fald hos mig- var skruet helt i top, efter nogle meget flotte trænings-resultater, kulminerende med uafgjort mod den mægtige traktor fra Donetsk, der tidligere på ugen sendte traditionsklubben Schalke 04 ud af europæisk fodbold.

Som sikkert mange andre havde jeg sat næsen op efter en god fodboldoplevelse - og sejr - da hestene blå i stærkeste opstilling indtog hjemmebanen i går. Kampens kvaliteter kan man altid diskuterer, men under alle omstændigheder stod det - med få minutter igen - lysende klart, at lokal sejr var indenfor rækkevidde. Nærmest en formalitet.

Ydermere en rigtig god journalistisk historie med 18-årige Mikkel Kallesøe som matchvinder. Hans første scoring for førsteholdet lignede afgørelsens time, men desværre fik gæsterne fra grænselandet udlignet. Efter min mening efter et fremstød, der burde være afværget.

"Det var som om vi tabte kampen," lød reaktionen fra flere FC-spillere bagefter. Sådan følte jeg det også.

Men foråret er langt og som jeg har læst teksten mener eksperterne, at hestene skal være tilfredse med jævnt trav og en slutplacering omkring en 5.-6. plads. Det lyder ikke helt ved siden af - men så er der jo også pokalen, hvor overraskelser har det med at ske.

Euro glory og mænd på toppen

Den rigtige vej gik det for håndboldkvinder og ditto mænd. Med en sikker sejr i Sverige løste Randers HK billet til semifinalerne i EHF Cuppen, der måske ikke er den største turnering i denne verden, men immervæk en vej ad hvilken, der kan sikres europæisk glory.

Ryan Zinglersens kvindehær er nu klar til et opgør mod et hold, der nærmest er umuligt at stave til. Dunaujvarosi fra Ungarn. - engang kendt som mere mundrette Dunaferr - der samlet besejrede russiske  Astrakhanochka med 48-46. En på papiret vanskelig opgave, men ingenlunde umulig.

Mændene gled også videre på vejen ad hvilken, der kan slutte med en plads i bedste række. Folkene fra Sydhavsøerne blev blæst ud af Arenaen og da rivalerne fra Tønder i dag satte point til, sidder byens populære håndboldmænd lige pludselig på den førsteplads, der belønnes med direkte oprykning.

Altså skal de "bare" vinde de resterende kampe og som jeg ser det er drengene - med årets talent Jacob Lassen i spidsen - ustoppelige og tænk lige tanken, kjære læser. I næste sæson kan vi have to Randers hold i bedste række. 

Harvy Hansen

PR- og Kommunikation

Randers Talent & Elite