Hvem vil være årets talent ?

Er der et talent til stede? Spørgsmålet er yderst relevant, da der - i den grad - savnes indstillinger til en af de mest prestigefyldte sportspriser. Talentprisen, der uddeles af SIKR. Faktisk var det så slemt, at ikke en eneste forening i kommunen havde et bud på årets talent, da fristen udløb. Det må der selvsagt laves om på. Jeg kunne såmænd godt pege på et par stykker, der kunne komme i betragtning, men der stopper min kompetence. I en anden boldgade må jeg nok æde nogle af mine fodboldord fra sidste uge og tilslutte mig Kasper Fiskers klare udmelding på denne - sportsligt set - sørgelige søndag: Pinligt og dårligt.

Ugens Blog, søndag den 11. december 2016

Nu gik det lige så godt. Vores kampagne for at få flere indstillinger til årets idrætspriser  - blandt andet via den populære artikelserie om trænere og ledere - lignede en klar succes. Til nogle priser var der endog rekordmange bud på en mulig vinder. I de øvrige fandtes - hvad jeg vil kalde - et mere end godkendt resultat.

Men så ramte chokket. Ikke et eneste bud på et talent. Det kan man da, efter min mening, kun kalde krise.  Altså forstået sådan, at hvis talentudviklingen i vores kommune - set med klubbernes øjne - er gået helt i stå, er det så sandelig meget beklageligt for en af Team Danmarks elitekommuner. Vil jeg mene.

Men så slemt behøver det  ikke at være - og er det heller ikke. Jeg håber og tror, at det endnu engang er foreningens beskedenhed, der har spillet ind. Men som jeg har skrevet mange gange før. Der er ingen grund til at holde sig tilbage.

De åbenlyse talenter - og det behøver ikke at være i de "store" idrætsgrene - fortjener opbakning og anerkendelse. Ikke mindst fra deres egen klub.

Jeg er lige blevet hvisket i øret, at der nu er indløbet en enkelt indstilling. En relevant en, synes jeg. Jeg håber det får snebolden til at rulle, så vi ender med et bredt felt - inden nomineringerne offentliggøres. Men det haster

Hvis nogle skulle have glemt det, skal jeg hurtigt tilføje, at talentprisen sidste år gik til Randers HH's VM-helt Jacob Lassen. I tæt - meget tæt - kamp med atletik talentet Johannes Glue.

Tak for alt, Todd

Det er menneskeligt at fejle, så lad os bare erkende der var bred enighed om, at den kamp bare skulle vindes. Randers FC mod Esbjerg. Ikke så meget tale om. Den lå lige til foden. 

90+ minutter senere var tonen en helt anden. På mit TV tonede Kasper Fisker frem og talte om en pinlig og dårlig indsats af hestene, der nu vrinsker ind i vinterstalden med fire nederlag i træk. 

Du kan læse meget mere på den kamp på vores Facebook, så her på bloggen sender jeg i stedet mine varme tanker til Colin Todd, der - efter fyringen i netop Esbjerg -  har valgt at stoppe som cheftræner. Så vidt jeg ved er han allerede tilbage i England, hvor han er klar til at nyde tilværelsen som pensionist.

Jeg er jo ikke den eneste, der synes, at den mand har gjort meget for topfodbolden i Randers - i flere afdelinger. Derfor skal der lyde et stort: Tak for alt, Todd - og al mulig held og lykke fremover.

Lad julen komme

Jeg er tilbage med min nytårs blog, hvor der - traditionen tro - kigges bagud og skues fremad. Af alle dage er det søndag den 1. januar. Må jeg anbefale min trofaste læser at gå stille ind i 2017.

PS: Glæd dig til på onsdag, hvor du på vores Facebook - og i Din Avis - kan læse portræt nummer 9 i serien om trænere i Randers kommune. Jane Sørensen fra Randers SeniorGym er kvinden i centrum.

Harvy Hansen
PR og Kommunikation 
Randers Talent & Elite