Tro, troskab og trofasthed

Her på Bloggen holder jeg af alsidigheden. Sidste søndag stod enkebal og fodbold på menuen. I dag - første søndag i advent - handler det om tro, troskab og den slags, der - så vidt jeg har forstået - er en væsentlig del af dagens hellige budskab. Det er jo også nøgleord i sportens verden - om end der er talrige eksempler på det modsatte - hvad enten man er aktiv udøver, træner, leder, fan, frivillig ildsjæl, you name it! I rækkefølge skriver jeg om: Randers FC, der går en svær uge i møde, håndboldkvinder i en brydningstid, øget fokus på foreningerne og sidste nyt om kandidaterne til årets sportspriser.

Ugens Blog, søndag den 26. november, 2016

Kan man ikke finde andet at skrive om, er der altid vejret. Det har været smukt, men bidende koldt. I hvert fald her, hvor jeg bor. Så er det da godt man ikke skal til fodbold. Til gengæld konstaterer jeg, at den fornøjelse bliver der hele to af i næste uge. Altså når det gælder Superligaen.

Allerede her bliver det et spørgsmål om tro. Jeg føler mig overbevist om, at alle trofaste Randers FC fans - med optimistiske stemmer nynner: "Først tager vi Brøndby, siden tager vi København", men set fra min neutrale stol behøvede det nu ikke nødvendigvis lige at være de to hold, der står på henholdsvis onsdags og lørdags menuen. Hård kost på få dage.

Men lad os da "tage lysets rustning på" - så kommer der ikke flere bibelcitater i dag  - og holde optimismens fane højt. Under alle omstændigheder: Spændende bliver det.

Bør, kan og vil

Stjernespillerne flygter. Barske ord i slut november, men vel ikke ramt helt ved siden af. Igen var "Ulven Pytlick" på rov. Eller var det i virkeligheden Kathrine Heindahl, der bare ville væk fra Randers?

Uanset hvad noget af en brydningstid hos byens håndbolddamer, der også har røde tal på kontoen - og skal have ny cheftræner.

"Det bør, kan og vil kun blive Helle Thomsen eller Jan Leslie", fastslog redaktør Abildgaard i en skarp kommentar. Det kan jeg da kun være enig i, ligesom der vel også er almindelig enighed om, at de damer fik en drømmelodtrækning til gruppespillet i EHF-turneringen. 

Jeg ved, at europæisk succes ikke har højeste prioritet for tiden, men nu skal det altså ikke være negativt det hele.

Fuldt fokus

I dag lancerede Amtsavisen en artikelserie, der sætter fokus på foreningslivet. "Det skal være sjovt at være frivillig," lød den lokkende overskrift. Et tema, der falder godt i tråd med den føljeton som vi - i samarbejde med Din Avis - har kørende.

Efter min mening er det uhyre vigtigt at stille skarpt på, hvad der er oppe i tiden ude i klubberne, hvor ord som tro, troskab og trofasthed også fylder meget. Så jeg glæder mig til fortsættelsen. Ligesom jeg da gerne slår et slag for vores lille serie, der på onsdag har brydetræneren Nicklas Sørensen i "den varme stol".

For hver uge, der går, kommer vi - pudsigt nok - nærmere på Sportsfejring 2016. Vores kampagne for at få flere indstillinger til priserne har båret frugt. I hvert fald når det gælder Årets Leder og Initiativprisen som Folkeoplysningsudvalget står for.

Hvor mange kandidater, der er i spil hos SIKR ved jeg - i skrivende stund - ikke, men forhåbentlig oplever vi samme tendens der. Specielt er jeg spændt på at se, hvor mange der sendes på banen i kampen om Talentprisen.

Her må og bør klubberne komme frem i skoene. Det er en vigtig - og prestigefyld pris - der de seneste år er gået til håndboldspilleren Jacob Lassen og Nicolai Poulsen, Randers FC.

Harvy Hansen
PR og kommunikation
Randers Talent & Elite