Så går vi til?

Kan man stadigvæk gå til enkebal? Ikke fordi jeg spiller hellig og tager afstand fra den slags fornøjelser - kald det bare udskejelser - og hvad der eventuelt måtte følge af sidegevinster. Bestemt ikke, men faktisk aner jeg ikke, om fænomenet fortsat findes. Det var ellers ret populært engang og kunne måske være en utraditionel løsning på Randers FCs åbenlyse problem med at lokke flere tilskuere til hjemmekampene. Jeg erkender, at jeg digter videre på en ide fra en ildsjæl, der i ugens løb var indkaldt som nødhjælper, men det må være tilladt i en alvorlig sags tjeneste. I den helt seriøse afdeling synes retfærdigheden at sejre, så Maria Fisker kan træde an til tjeneste for nationen ved det kommende EM. Trods pandebånd

Ugens Blog, søndag den 20. november, 2016

Naturligvis har jeg - endog med største interesse - fulgt debatten om, hvordan vi får flere af kommunens borgere interesseret i at gå til fodbold. Sådan som tilskuere til bold på dansk top-niveau, altså. I Superligaen. Byens flagskib og alt det der. Du ved besked.

Direktør Gravgaard har sågar nævnt, at han måske skulle stille sig op på Viborgvej - udstyret med behørigt materiel - og et par timer før kampstart megafon-råbe sit budskab ud til folket: "Kom nu til bold. Kom nu til bold."

Lad mig lige - for at undgå alle misforståelser - slå fast, at jeg også synger med i koret, der gerne ser flere tilskuere på stadion. Ikke skyggen af tvivl om det. Alene af den grund, da holdet fortjener det. Så er det sagt.

Alligevel kunne jeg ikke lade være med at trække lidt på smilebåndet over nogle af de ideer, der blev luftet, da FC i ugens løb holdt møde med en række ildsjæle. Amtsavisen var selvfølgelig på plads og den udsendte reporter bed mærke i, at en af ildsjælene mente man burde vende blikket mod singlefesterne på Pigernes Kro i Onsild, hvor de tilsyneladende samler mange mennesker. Lørdag efter lørdag som det blev sagt.

Det var derfor jeg kom til at tænke på enkeballerne, der jo - lad os da bare indrømme det - var datidens store scorer-steder. Fidusen ved enkeballerne var, at man vidste, hvornår det nu var. Eksempelvis i København, hvor jeg boede dengang. Hver torsdag - på Damhuskroen. Har jeg hørt.

Hver ting til sin tid

Noget mere kompliceret med fodbolden nu om stunder. De spiller jo - på skift - fredag aften, tidligt og senere, lørdag for det meste om eftermiddagen og søndag fra morgen til aften.

Derfor svært at planlægge et 2016-familieliv, hvor det bare ikke er en selvfølge, at "far går til bold". Læg dertil at alle kampe sendes live på forskellige TV-stationer. Det gjorde enkeballerne heldigvis ikke.

Nu skal det retfærdigvis nævnes, at det vist nok var noget med "busser til og fra", der fik ildsjælen til at nævne singlefesterne, men i et øjebliks letsind kunne jeg ikke forhindre fantasien i at løbe løbsk. I et drømmesyn - eller var det et mareridt ? - så jeg Kandis spille op til enkebal på stadion. Som et stimulerende forspil til et godt fodboldknald.

Tilbage i virkelighedens verden, vil jeg sige, hver ting til sin tid. Og så er det bare at håbe, at en øjeblikkelig top-placering i Superligaen - og flot sejr over Viborg - er tilstrækkeligt til at lokke folk op fra lænestolen. Også selvom det er koldt og regnvejr. Og sneen vel truer.

Pigen og pandebåndet

Lad mig genvinde seriøsiteten og ønske stort t-lykke til Randers HK, der kan se frem til nogle hårde måneder. Final-4 ved nytårstid og barske nationale og - efter uafgjort i polsk gyser - internationale prøvelser i månederne efter. Det bliver hårdt arbejde, men alternativet havde været værre.

Med i Lublin var Maria Fisker og i lørdags fik hun - af den udsendte observatør, hvis nationalitet jeg har glemt -lov til at spille med sit beskyttende pandebånd, der skal forhindre yderligere hjernerystelse. 

Det tolker jeg - og andre - som et klart signal om, at det var en enlig fransk svale, da hun for en uge siden blev nægtet at spille med sit nødvendige varemærke.

Jeg ser frem til at opleve Fisker i topform ved EM i Sverige - og i det, der følger af ligeså krævende opgaver. I Randers HKs tjeneste.

Harvy Hansen
PR og kommunikation
Randers Talent & Elite