Den tragiske komedie

Det er altid trist - måske ligefrem tragisk - at blive fyret fra sit job, men i tilfældet Mikkel Caprani kan jeg ikke lade være med at trække lidt på smilebåndet. Det kan den nu tidligere landstræner i motocross - medlem af Randers Talent & Elites Wall of Fame - selvsagt ikke bruge til noget. Så jeg føler virkelig med ham. Men når det er sagt, må jeg undres over den begrundelse som Dansk Motor Union har leveret i en officiel pressemeddelelse. Det er urkomisk og skriger til himlen.

Ugens Blog, søndag den 2. oktober, 2016

"I erhvervslivet får man en bonus, når man har skabt gode resultater. Jeg fik en fyreseddel". 

Sådan sagde Mikkel Caprani til Amtsavisen, da fyringen blev offentliggjort i fredags. Med rette havde han overhovedet ingen forståelse for unionens pludselige - og for mig uventede - beslutning om at skille sig af med ham.

Nu kan der jo være ting i sagen som vi - offentligheden - ikke bør vide, men jeg vælger at holde mig til pressemeddelelsen, hvor "omstruktureringer" er nøgleordet.

Det er jo et herligt ord, der kan betyde mange forskellige ting, men jeg har svært at tage det alvorligt, når vi har at gøre med manden, der har været med til at skabe de bedste danske resultater i nyere tid.

"Jeg synes, jeg har haft fem rigtig gode år som landstræner, hvor det støt og roligt er gået fremad. Vi har fået den første danske Europamester siden 1994 (Thomas Kjer Olsen), vi har fået en VM-11’er hos damerne - som vi aldrig før har været i nærheden af - i lokale Line Dam. Glen Meier og Mikkel Haarup har gjort store fremskridt og er kommet ind i varmen på internationale hold", siger Caprani til avisen og fortsætter:

De bedste år

"Det er de bedste resultater i dansk motocross de sidste 15-20 år. Jeg kan simpelthen ikke se, hvad jeg kunne have gjort anderledes". Citat slut.

Jeg som skriver denne Blog skal igen-igen understrege, at når jeg tillader mig at kalde en egentlig tragisk sag for komisk. skyldes det udelukkende unionens (bort)forklaring. Læs blot dette udskrift:

"For fire år siden valgte DMU at foretage et strategiskifte i forhold til et øget fokus på de unge kørere. Denne strategi ønsker vi at fastholde kombineret med, at DMU indenfor den kommende tid lancerer ”Alders-relaterede trænings koncept” med øget fokus på trænerudvikling- og uddannelse."

Det bliver man - med min bedste vilje - ikke klogere af, snarere det modsatte, hvilket måske forklarer, at hvis man leger lidt med bogstaverne i DMU, bliver det til: DUM.

Heldigvis vil Caprani, der som aktiv blev Europamester, fortsat være en del af det lokale cross-miljø. Som træner i Randers Motor Sport.

Håndbold deroute

Ikke meget at grine af i Randers HK, der på få dage løb ind i to smertefulde nederlag. Først i København. Dernæst i lørdags på hjemmebane, hvor ærkerivalerne fra Viborg løb med sejren.

Jeg tror ikke jeg er den eneste, der godt kunne tilgive "sidespringet" i hovedstaden, hvor vores lokale heltinder blev løbet over ende i slutfasen, men jeg bliver - efter indsatsen i lørdags - straks mere betænkelig ved fremtiden, der også indeholder europæisk deltagelse.

Nul trøst at hente hos vores håndboldmænd, som fik sæsonens første snitter i Skjern, hvor der efter sigende blev leveret et bundniveau, der helst ikke skal komme flere af, hvis opholdet i landets bedste række skal blive en længere affære. Måske endda et langt og lykkeligt ægteskab.

Glæd dig

I vores egen lille verden sker der flere spændende ting i kommende uge. Hvor irriterende det end må være for min altid nysgerrige læser, kan - og vil - jeg ikke løfte sløret her, men følg med i den lokale presse - og vores Facebook.

Sådan cirka omkring på onsdag.

Harvy Hansen
PR og Kommunikation
Randers Talent & Elite