Solstrålen

Bestemt ikke helt uventet - og efter min mening fuldt fortjent - steg historien om håndboldspilleren Mathias Broløs til tops over mest læste opslag på vores Facebook i weekenden. Pressen vrimler med kritiske artikler - og sådan skal det også være - men en god solstrålehistorie, der rører alle hjerter, er nu heller ikke det værste man har. Heartbreaking - på godt nudansk - var det derimod, da Randers FC brød totalt sammen.

Ugens Blog, søndag den 25. september, 2016

"Den skriver jo sig nærmest sig selv", sagde min gamle redaktør altid. Dengang jeg tog mine spæde journalistiske skridt på Jysk Aktuelt - er der nogen, der kan huske den? - i min fødeby Horsens. "Jeffer" som han blev kaldt var - i ordets bedste betydning - en, jeg vil kalde det klassisk, lokalredaktør af den gamle skole. Engang imellem bliver de - blandt andet i TV-serier - gjort lidt til grin, men nyheds-næsen - fornemmelsen for den gode historie - svigtede aldrig.

Jeg kom til at tænke på min gamle læremester - efter mesterlæren - da jeg så historien om Mathias Broløs i Amtsavisen - og indslaget på TV2 Østjylland. 

Det er sådan en historie, der nærmest skriver sig selv. For otte år siden brækkede den unge mand - Broløs, altså - to nakkehvirvler i en ulykke. 

Han var en af eleverne fra Randers Realskole, der var med i en bus, som væltede, da eleverne var på vej til Kroatien for at se VM i herrehåndbold.

Dengang gav lægeren bestemt ikke en 16-årige Broløs store chancer for en fremtidig håndboldkarriere, men her otte år senere har han skrevet kontrakt med Randers HH, hvor han fik sin liga-debut i lørdags

Stor respekt

"Set i lyset af, at jeg for otte år siden stod med udsigt til aldrig at komme til at spille håndbold igen, så er det en stor forløsning for mig at have skrevet under på en kontrakt og stå her og have fået min debut i Håndboldligaen,« sagde Mathias Broløs til Randers Amtsavis efter lørdagens opgør mod Mors/Thy. En kamp, der desværre endte med endnu et knebent nederlag til byens håndboldmænd. Det tredje af slagsen

Gennem en lang genoptræning har Broløs taget det stille og roligt. Ikke noget med at presse på.

"Det er nemt at sætte store drømme op, men jeg vil hellere sætte mig små, realistiske mål. Jeg har kæmpet hårdt for at nå hertil og er selvfølgelig også en smule stolt over, at det er lykkedes," sagde han til Amtsavisens udsendte.

Jeg siger: Stor respekt og sender i samme åndedrag et velment: Al mulig held og lykke fremover til en fighter, hvis fantastiske fortælling man kun - som så mange gjorde - kan synes godt om.

Sammenbrud

Efter en perfekt sæsonstart gik det helt galt for Randers FC, der efter 2-2 mod det absolutte tophold FCK - en kamp som jeg simpelthen ikke kan forstå ikke kunne samle flere tilskuere - i dag kom i sønderjysk stormvejr. 

Jeg behøver vel egentlig ikke gentage, at "sølvkrigerne fra Haderslev" - som de så farverigt er blevet kaldt i den lokale presse - kom, så og hærgede. Overhovedet ikke sjovt at overvære, men kollektive sammenbrud - jeg kunne godt finde værre udtryk - er vel i virkeligheden uundgåelige. Bare en gang imellem. Når man mindst venter det. Også i sportens ofte uforudsigelige verden. 0-4 - og ikke mere om den sag.

Harvy Hansen
PR og Kommunikation
Randers Talent & Elite