Spillets regler

Egentlig har det ikke meget med sagen at gøre, men jeg så fodbold for blinde forleden. En fascinerende oplevelse. Skal jeg være ærlig, troede jeg slet ikke de kunne. Fodbolddommere er ikke blinde, men bliver ofte kaldt det. Senest i fredags, hvor en omdiskuteret episode stjal overskrifterne fra Randers FCs 2-0 sejr over Lyngby. En sejr, der for en stund bragte de lokale helte op på Superligaens førsteplads. Byens håndboldmænd bliver - ikke uventet - spået en hård medfart i bedste række, der tager fart på onsdag. Kvinderne er der heller ikke den store tiltro til, når det gælder medaljespil, hvorfor jeg - som evig optimist- øjner mulighed for at tjene lette penge hos bookmakerne.

Ugens Blog, søndag den 11. september, 2016

Ifølge spillets regler har dommeren altid ret. I hvert fald bliver det altid som opmanden siger. Også i fredags hvor et drama udgjorde forspillet til Randers FCs sejrsmål.

Set fra min plads var det svært at komme udenom, at Mads Agesen sparkede en modstander ned, hvilket burde have udløst et straffespark - og et rødt kort - men dommerens fløjte forblev tavs.

Jeg skal ikke kunne sige, om der tidligere i kampen - som antydet af en læser - opstod bataljer de to spillere imellem, men jeg har bemærket, at stort set samtlige neutrale iagttagere er enige om, at dommeren vendte det blinde øje til og så er der - jævnført spillets regler - ikke mere at sige om den sag.

I øvrigt mener jeg FC-sejren var fortjent.

Frygt og forventning

Som så mange andre glæder jeg mig til på onsdag, hvor byens håndboldmænds mangeårige drøm - om at spille med i bedste række - går i opfyldelse. Endda i et - efter min mening - brag af en kamp mod de regerende mestre BSV.

Det bliver svært, meget svært - ligesom det selvsagt heller ikke bliver let at bide sig fast blandt nationens bedste hold. Slet ikke, hvis jeg skal tro TV2-ekspert Bent Nyegaard:

"De får det aldeles svært. Uden stortalentet Jacob Lassen, hvis talent ligger over Randers'  niveau og træner Ole Bitsch. De forsøger sig med en del forskellige nationaliteter. Jeg skal ikke sige, at det ikke kan ende godt – Simen Strømberg skal nok flække en del skud i nettet – men den danske liga er altså på et helt andet niveau, end de spillere er vant til.

I cheftræner Jesper Holm får de et rigtig godt håndboldhoved, der er god til at samle sit hold i fælles front. Det får oprykkerne så sandelig også brug for," messer den erfarne mand.

Hårde ord i september, men lad os nu se. Personligt vil jeg sige, at jeg ser frem til en sæson med en blanding af stor forventning og - en lille smule frygt.

Velkommen tilbage, Gitte

Et af ugens mest læste opslag på vores Facebook var - helt fortjent, synes jeg - at Gitte Andersen, der sad ude hele sidste sæson på grund af et skadet knæ og en graviditet, fik spilletid i en træningskamp. Og vigtigst af alt: Knæet holdt til strabadserne.

De lokale heltinder starter - lidt beskedent - mod Lyngby i pokalen, men herefter venter, hvad jeg vil tillade mig at kalde et baggårds-slagsmål af dimensioner i ligaen.

Amtsavisen har kigget bookmakerne over skuldrene. Odds-sætterne er stort set enige om, at det højest ender med en femteplads, men - både ifølge bestyrelsen og spillerne - er en top-4 placering indenfor rækkevidde.

Så er det jeg tænker. Her er sgu da penge at hente.

Efter nogle hårde måneder - med masser af herligt arbejde - holder bloggen en kort, men velfortjent pause.

Jeg er tilbage søndag den 25. september, men du kan naturligvis fortsat læse alle nyheder fra  det lokale idrætsliv på vores populære Facebook. I særdeleshed om det lykkes vores lokale OL-helt - Niels Korfitz Mortensen - at komme på medaljekurs i Rio

Harvy Hansen
PR og Kommunikation
Randers Talent & Elite