Spredt fægtning

Kald det bare en discount-udgave af Ugens Blog. Jeg serverer ikke - i denne omgang - de store meninger, forkromede holdninger, skarpe og omdiskuterede kommentarer. Dem har der nu også - synes jeg da selv - været rimeligt mange af de seneste uger. Behøver jeg ikke bare sige: Nøgenløb. I stedet vil jeg - i lidt tilfældig, collageagtig rækkefølge - nævne nogle af de begivenheder, der trak overskrifter i ugens løb. Velkommen til: Spredt fægtning.

Ugens Blog, søndag den 4. september, 2016
Først og fremmest vil jeg fremhæve Christian Carus for en fremragende artikel i Amtsavisen. "Basket broderens mareridt."  Den sandfærdige beretningen om, hvordan et år med to alvorlige knæskader har været tæt på at knockoute Mike Nielsens håb om nogensinde at komme til at spille basket igen. 

Trods usikre fremtidsudsigter kæmper Randers-spilleren dog videre for at få det liv, der de sidste mange år primært har bestået af basketball, tilbage. Mens han venter på sit eget comeback, har han takket ja til en rolle som assistenttræner i Randers Cimbria. Hvis du sprang artiklen over, så læs den nu.

En hektisk uge for vores lokale OL-helt Nicolai Brock-Madsen, der onsdag blev præsenteret som ny angriber for Zwolle i den hollandske Æresdivision, hvor han stiller op på en på en etårig lejekontrakt fra Birmingham City FC.

Lejeaftalen med hollænderne skal dog ikke ses som udtryk for, at Brock har opgivet sin chance i England, hvor han har kontrakt frem til sommeren 2019.

Brocks ven siden barndomsårene i Helsted - Nicolai Poulsen - kom som bekendt ikke med til OL. En kæmpeskuffelse, men i denne uge var midtbanespilleren lykkelig for at være tilbage på træningsbanen.

Og så lever han fint med, at holdkammeraterne kommer med drillende bemærkninger om hans nye hovedbeklædning. Sådan en blanding af Zorro og Batman.

Drama i kulissen

På banen gik det udramatisk for sig, da Randers FC løste billet til næste runde i DBU Pokalen med en sikker 6-2 sejr i Lystrup. Derimod var der drama for alle pengene på generalforsamlingen i Randers Freja Fodbold tirsdag aften.

Ifølge Amtsavisen forsøgte Randers FC-direktør Michael Gravgaard at få en række nye kandidater ind i bestyrelsen, angiveligt fordi Randers FC ønsker kontrol over talentarbejdet. Formand Lars W. Knudsen og den siddende bestyrelse formåede dog - ifølge avisens udsendte - stort set at dæmme op på en drama-night, der varede fire stive timer i Frejas røde klubhus.

Byens håndboldmænd var langt fra storform, da de tabte 20-26 til Fredericia Håndbold, der er ny-oprykkere i 1. division. Det var sidste træningskamp inden sæsonstarten mod ingen ringere end BSV. En kamp, der spilles den 14. september i Arena Randers.

Det må vel være tilladt at påstå, at der skal andre boller på suppen.

Flodens helte

Jeg gentager gerne, at tiden sig nærmer til, at Niels Korfitz Mortensen skal repræsenterer kommunen ved de paralympiske lege i Rio. Det får naturligvis fuld skrue på vores Facebook. Før under og eftet. Dag og nat

Jeg runder denne afdeling - som jeg vil kalde spredte glimt fra ugen, der gak - af med succeshistorien om, at op mod 500 mennesker havde valgt at bruge deres lørdag på at deltage i Tour de Gudenaa.

Jeg tøver ikke med at kalde dem: Flodens helte.

Harvy Hansen
PR og Kommunikation
Randers Talent & Elite