Den farlige ironi

Jeg ved det af bitter erfaring. Ironi bør kun benyttes efter grundig overvejelse. Ellers kan det gå så gruelig galt. Tag nu bare Mads Fenger, der blev idømt en såkaldt administrativ advarsel - jeg kalder det en næse - af DBU. Men var det nu også ironi, eller var han i virkeligheden ærligheden selv, da han for åben skærm fortalte om, hvorfor han flæskede sin eks holdkammerat Kasper Junker ? Personlig ville jeg hellere være i Nicolai Brock-Madsens støvler. Vores lokale OL-helt har - trods en lidt skuffende åbningskamp af de danske drenge - fået en på opleveren på solsiden i Brasilien. Og forhåbentlig fortsætter festen. Her i byen skal du nu kun sove seks gange før Randers Olympiske Park åbner

Ugens blog, søndag den 7. august, 2016

Som bekendt er fodbold langt vigtigere end liv og død. Hvis enkelte naive sjæle tror, at det er en glad leg med en bold, kan de godt tro om. Frispark og svinestreger betaler sig som det hed i en for længst glemt sang fra 80´erne. Et af de få eksempler på, at populærmusikken turde tage stilling, fremfor bare at lave mere eller mindre vellykkede slagsange.

Et par gange i ugens løb, har jeg spurgt mig selv, hvad der virkelig skete i det tætte og højspændte opgør i Aarhus. Jeg holder meget af konspirations-teorier. Ikke fordi de nødvendigvis er sande - for det er de sjældent - men på grund underholdningsværdien.

Således tror jeg ikke, at det var en bevidst handling, da Nicolai Poulsens OL-drøm blev smadret på den værste tænkelige måde. Derimod er jeg mere i tvivl om, hvad det skete, da en ellers helt igennem pæn mand fældede en tidligere holdkammerat.

Fengers fadæse

Selv de mest fanatiske fans kan vel ikke være uenig i, at det var noget af en sviner, da Mads Fenger gik i benene på Junker. Derimod er meninger mere delte når det drejer sig om den gode Fengers udtalelser efter kampen.

DBUs center for god og dårlig optræden var ikke i tvivl, men uddelte en "administrativ advarsel". Det er - efter min mening - sådan en man kan sætte sig ned og græde over. Eller også være ragende ligeglad med, da den ikke har nogen konsekvens. I skikkelse af karantæne eller lignede.

"Som forsvarspiller skal man sætte sig i respekt," sagde Fenger og lagde ikke skjul på, at han havde udset sig Junker som "offer". Måske også Mustafa Amini, hvis de var kommet i nærheden af hinanden.

Grove ord mente mange, men Randers FC - og mange af klubbens fans - holdt sig til, at der var tale om "en ironisk bemærkning, sagt med blink i øjet". Som altid lader jeg - som tøsedreng nummer et - svaret blæse i vinden. I virkeligheden er det vel kun Fenger selv, der ved, hvad der sandt i denne sag

Brocks Brasilien

Ovre i OL-land lagde det amputerede danske fodboldlandshold ud med at spille 0-0 mod undertippede - men ikke undervurderede - Irak. Vores lokale mand på banen fik - som jeg så det fra distancen - en flot olympisk debut.

Brock-Madsen var konstant en trussel for "fjendens" forsvar og fortjener derfor genvalg til den rødhvide startopstilling, når der i nat spilles op til lidt af en dansk skæbnekamp mod Sydafrika. En kamp du - naturligvis - kan følge tæt på vores Facebook. Samtidig fik Brock & co. et minde for livet, da de deltog i åbningsceremonien i Rio.

Kan du bare ikke få nok af fed olympisk stemning, så gentager jeg gerne, at Randers Olympiske Park - for sjette gang - slår portene op til en storstilet sportsfest på Tronholmen.

Jeg tør godt love, at der bliver noget for enhver smag, når kommunens idrætsforeninger præsenterer deres sportsgrene på lørdag og søndag. Jeg tror også, at jeg tager chancen og lover godt vejr.

Harvy Hansen
PR og Kommunikation
Randers Talent & Elite