En ganske anderledes ny version

Tvivl - eller enhver berettiget tvivl - er noget, der kommer en anklaget til gode. I et retssamfund. Sådan er det ikke helt i sportens verden, hvor det at blive kaldt tvivlsom oftest er ensbetydende med, at en atlets drøm - i mange tilfælde på få sekunder - ændres fra himmel til helvede. Førsteudgaven af denne blog var - for en stor dels vedkommende - et stort t-lykke til Nicolai Poulsen. Nu er billedet vendt, da Randers FC-spilleren grædende - og skadet - tidligt måtte forlade slaget mod AGF. Hvis der er tale om en hjernerystelse, hvilket meget - efter sigende - tyder på, går hans OL-drøm ikke i opfyldelse. Men der er også positive ting i den stærkt reviderede blog. Tænk blot på Mads Würtz Schmidts eminente kørsel i PostNord Danmark Rundt, hvor han også i år triumferede på enkeltstarten og Anne-Sofie Filtenborg som VM-sølvpige

Ugens Blog, søndag den 31. juli, 2016

Jeg troede ikke rigtig på det, men lørdag eftermiddag blev det pludselig en kendsgerning, at Randers ville have to deltagere på plads, når de Olympiske Lege flammes igang på torsdag. Ja, du læste rigtig, for selvom den officielle - altid storslåede - åbningsceremoni først løber over din TV-skærm natten til lørdag, bliver der tyvstartet med noget bold ovre i Sydamerika.

Og det var jo netop på de brasilianske fodboldbaner, at Randers syntes at få to mand i aktion. Som jeg har nævnt tidligere en historie, der næsten skrev sig selv. To gange Nicolai - med efternavnene Brock-Madsen og Poulsen - der voksede op sammen, fik deres fodboldopdragelse i Helsted IF og blev venner, kommer sammen til at kæmpe for Danmarks sag.

Men som det ofte sker i sportens verden, hvor grænsen mellem jubel og det absolut modsatte er papirtynd, vendte det hele i kæmpedrama i Aarhus, hvor Nicolai Poulsen blev offer for, hvad der lignede et hændeligt uheld i kampens start.

I skrivende stund kan jeg frygte, at han har pådraget sig en hjernerystelse - og derfor naturligvis ikke kan være med på flyet, der lettet mod Brasilien tirsdag morgen.

Det vil naturligvis være en kæmpeskuffelse for en ambitiøs sportsmand, der kun nåede at glæde sig et døgns tid. Om Poulsen bliver klar til OL kan du følge på vores altid opdaterede Facebook. Her nøjes jeg med at leve i håbet.

Og så iøvrigt al mulig held og lykke til den anden Nicolai.

Ros af Riis

Man kan mene om Bjarne Riis, hvad man vil - og som mangeårig sportsjournalist på Berlingske Tidende - ved jeg alt om, hvordan nationens eneste Tour-vinder har skilt - og fortsæt skiller - vandene, men man kan altså ikke tage fra manden, at han ved noget om cykelløb.

Derfor kan jeg kun glædes over, at Riis havde de helt store superlativer fremme, efter Mads Würtz Schmidts sejr på enkeltstarten i PortNord Danmark Rundt. En sejr, der betød, at Randers-rytteren sluttede på en flot tredjeplads.

Schmidt kører for holdet med det ikke helt lette navn - Virtu Pro-Veloconcept - som Riis i ugens løb blev en af hovedsponsorerne for, hvilket gjorde det meget naturligt at spørge den levende legende, hvad han syntes om Schmidts præstation.

"Det er noget af det meste sublime, jeg har set længe. Jeg er utrolig stolt over hans præstation," kom det ugen tøven. Store - særdeles velfortjente ord - vil jeg mene.

Sølvpigerne

Efter at have leveret top-underholdning ugen igennem endte det med VM-sølv til de danske U18 håndboldkvinder. I finalen var de russiske forhåndsfavoritter for stærke, men alt i alt en imponerende præstation som Anne-Sofie Filtenborg - og assistenttræner Torben van Gogh - har leveret. Naturligvis i smukt samspil med hele det unge kollektiv. Fremtiden ser lys ud for dansk kvindehåndbold.

Harvy Hansen
PR og Kommunikation
Randers Talent & Elite