En sand fornøjelse

En stor lørdag på Randers City Beach, hvor 80 hold - repræsenterende stort set alle aldersklasser - spillede Strandhåndbold på otte baner. Efter min mening også stort, at Mads Würtz Schmidt bliver ved med at vinde titler på to hjul, ligesom jeg føler mig stolt over, at Randers kommune har turdet søsætte et cykleprojekt, der skal hjælpe unge tilbage på arbejdsmarkedet. Lige nu har de kurs mod cykelsportens helligdom: Alpe d'Huez. Også flot at kommunen - sammen med familiehuset og Randers KFUM - har fået et fodboldhold for flygtninge på benene. Det har allerede vakt opsigt udover kommunegrænsen, da TV2 OJ var på plads til træningen.

Ugens Blog, søndag 19 juni

Da jeg lørdag middag lagde vejen forbi Randers City Beach var der fed stemning. Både i - og omkring - den store kommunale sandkasse. En masse børn gav den gas på de otte baner og på den blå tribune fulgte medlevende venner, søskende, forældre, bedsteforældre - og hvad ved jeg - med.

Jeg kan kun glæde mig over, at Randers efterhånden har markeret sig som et centrum for beach-sporten i Danmark. Både når det drejer sig om eliten og - som i lørdags - bredden.

Samtidigt husker jeg, da det hele startede for tre år siden, hvor vi var værter for EM i Beach Handball. Et kæmpe arrangementer, der tiltrak mere 20.000 begejstrede tilskuere.

Jeg ved, at der - med eventchef Mette Bertelsen i spidsen - arbejdes på højtryk for at få et nyt stort stævne til byen - forhåbentlig allerede næste år - men indtil da kan vi være glade for, at de lokale klubber kan bruge faciliteterne til store bredde- arrangementer. Som det vi oplevede i weekenden.

Allerede om tre uger indtager Danmarks bedste beachvolley-spillere stranden for at kæmpe om DM-point - og store pengepræmier.

Landevejens helte

Mads Würtz Schmidt - ja, her er han så igen - fik den perfekte start på DM-ugen i Vordingborg. Vel ikke overraskende at kommunens mest vindende individualist viste sig som en glimrende hold-spiller, da Team Trefor sikrede sig den nationale titel i holdløbet.

Efter min mening bliver det for alvor spændende, når han - i ugens løb - kaster sig ud i enkeltstarten. Han har allerede sikret sig titlen hos U23-rytterne, men virker meget opsat på at gentage successen i de voksnes rækker.

Og nu vi er i cyklisternes univers skal der fra mig lyde et fortsat "god tour" til de 14 unge ledige, der - med støtte af kommunen og Randers FC jobakademi -  er på vej sydpå og snart skal prøve kræfter med Alpens vel nok mest legendariske tinde. 

Med på turen er den tidligere professionelle rytter Michael Rasmussen, der flere gange har udtrykt sin - helt igennem forståelige - stolthed over at være en del af denne jobtour.

Selvom jeg ikke er en aktiv del - men blot sidder her på en vis legemsdel og skriver om det - er jeg sgu også stolt over at arbejde for en kommune, der har turdet søsætte dette projekt. Jeg håber alle deltagere kommer til tops på Alpe d'Huez. Samt at der venter et job, når de vender hjem til Randers.

Fodbold for flygtninge

Jeg vil også gerne udtrykke stor respekt for, at kommunen, familiehuset og Randers KFUM har taget initiativ til at oprettet et fodboldhold for flygtninge. To gange om ugen mødes folk af ti forskellige nationaliteter på fodboldbanen ved Langvang idrætsanlæg. Senere på måneden skal de prøve kræfter mod lokale firmahold.

På den måde bliver sporten et middel til at lindre og forebygge skadevirkninger af voldsomme oplevelse før og under flugten, ligesom timerne med bolden er med til at forbygge psykiske ubalancer. Så som angst og depression.

Samtidig er boldspillet, fællesskab og kammeratskab med til at forbedre evnerne til at tale dansk og integrere sig i det danske samfund. 

Harvy  Hansen
PR og Kommunikation
Randers Talent & Elite