Inspirerende møde i stærkt miljø

Ros til Randers. Det har vi prøvet før, men naturligvis bliver vi aldrig trætte af det. For første gang besøgte Team Danmark direktør Lone Hansen vores elitekommune. En lang og varm torsdag med et omfattende program, hvor hun - sammen med blandt andre elitechef Morten Arvidsson - først var på besøg hos Randers FC og Randers HK. Senere blev der også tid til at kigge forbi eliteidrætsskolerne, college, svømmehallen, borgmester Claus Omann Jensen og Langvang. Inden der blev sluttet af hos RgF. Bagefter havde jeg en snak med hende, hvor hun slog fast, at det havde været et - jeg citerer: "Inspirerende besøg i stærkt miljø"

Ugens Blog, søndag den 5. juni, 2016

"På mange forskellige måder synes jeg det er flot, at man i Randers sætter eliten i centrum. Uden det går ud over alle de andre."

Så kan det næsten ikke siges bedres, efter min mening. Og så gør det bestemt ikke noget, at det var Team Danmark direktør Lone Hansen, der afsagde dommen om vores kommunes øjeblikkelige eliteidræts tilstand.

Jeg tør godt slå fast, at den tidligere karate-kæmper var yderst tilfreds med, hvad hun så i torsdags.

"Jeg har oplevet nogle stærke og inspirerende idrætsmiljøer og jeg er imponeret over, hvor godt det er lykkes at fokuserer på eliteidrætten og samtidigt have plads til så meget andet. Det var også dejligt at se, hvordan man forstår at udnytte de faciliteter, der er i forvejen og - så at sige - bygge ovenpå. Det er også mit indtryk, at man i foreningerne ikke glemmer sin arv og sine rødder, når man ser fremad."

Den nuværende samarbejdsaftale med Team Danmark - til stor gavn for den lokale idræt - løber frem til 2018. Og set fra mit bord ligner det en forlængelse

Randers til Rio ?

To gange Nicolai - Helsted-drengene med efternavnene Poulsen og Brock-Madsen - er med OL-fodboldlandsholdet til en forberedelses-turneringen i Sydkorea. Madsen har gjort sig bemærket med et flot - nærmest afgørende - hovedstøds mål - og et brændt straffespark.

Jeg har en fornemmelse af at Brock-Madsen er tæt på at være inde i OL-varmen, men erkender i samme åndedrag, at der er hård kamp om pladserne i angrebet. Poulsen virker lidt mere tvivlsom, men lad os nu alle håbe på, at begge løser billet,

Jeg vil nemlig - så gerne, så gerne - have Randers med til i Rio. Er det ikke ok?

Er livet for kort

Mon ikke der er mange i denne - i ordets bedste betydning - håndboldgale by, der har reflekteret på, at kvindelandsholdet i denne uge først lækkede et brev - eller hvem der nu lækkede det - hvorefter man nægtede at tale med pressen.

To Randersspillere - og en kommende - er med i truppen, der med møje og besvær - og russisk hjælp - løste billet til EM-slutrunden.

Jeg aner selvsagt ikke, hvordan den lokale trio stiller sig i den langt fra kønne sag, men overordnet set nærmer det sig det skandaløse, at spillerne - og ikke mindst, hvad der ind imellem ligner en handlingslammet landstræner - rent ud siger, at det ikke kommer os ved, hvad der sker på et hold, der engang var vores allesammens darlings.

Man kan åbenbart kun bruge fans i medgang, men værdiger dem ikke et ord, når det går den modsatte vej.

Bloggen holder en lille - men fortjent - sommerpause, men er tilbage søndag den 19. juni. Men fortvivl ikke. Vil du vide alt om, hvad der sker i kommunens idrætsliv, tjekker du et par gange - gerne flere - om dagen vores Facebook.

Harvy Hansen
PR og Kommunikation
Randers Talent & Elite