Afsked med en gentleman

Det måtte - og kunne kun - blive vemodigt, da menigheden bukkede, nejede og takkede Colin Todd for tro tjeneste. Ja, undskyld de religiøse undertoner, men som alle andre er jeg dybt berørt over, at Randers i dag sagde farvel til en stor personlighed, der - uden videre diskussion - må være den bedste cheftræner som byens fodboldflagskib har haft i nyere tid. En britisk gentleman med omklædningsrummets moralkodeks på plads. "Gennem de seneste fire år har den 67-årige brite haft en meget afgørende betydning for omtalen af - og respekten for - den klub og den by, han har repræsenteret på den mest fornemme vis", som en dedikeret FC-fan så rigtig skrev i et læserbrev i Amtsavisen

Ugens Blog, søndag den 29. maj 2016.

Colin Todd tiltrådte første gang som cheftræner i 2007. Da var jeg netop stoppet som sportsjournalist på Berlingske Tidende. Jeg tog et fjumre-år - det bliver man aldrig for gammel til - og fulgte kun dansk top-fodbold fra sidelinjen, hvor jeg dog havde indtryk af, at denne englænder - vist nok gammel forsvarsspiller - gjorde det rigtig godt i det kronjyske.

Da Randers Talent & Elite kom til verden tiltrådte jeg som pr- og kommunikations-manager. Det var i 2010 og da var der ikke længere brug for en Todd i Randers. Som jeg husker det var afskeden ikke den pæneste af slagsen, hvilket den slags sjældent er, men der var ingen hard feelings, da han blev hentet tilbage i 2012. Først som en slags nødvendig nødløsning - mit udtryk - senere som permanent, populære, succesrig førstemand.

Skilsmissen blev annonceret for ej så længe siden. Efter gensidig aftale som det så smukt hed i den pressemeddelelse som klubben sendte ud. Godt nok kom "den gensidige" i kølvandet på den-der-sag-du-ved-godt, men havde naturligvis intet med kærlighed,kildevand, Keller og Kira at gøre. Sådan er det jo.

Stor respekt

Jeg har dog svært ved at se, at direktørgangen var vildt begejstret for, at cheftræneren holdt fast i, hvad jeg har kaldt omklædningsrummets moralkodeks - og dermed holdt en af holdets mest løn-tunge spillere væk fra førsteholdet. Men - uden at blande mig i trekantdramaet - har jeg stor respekt for, at Todd stod fast på principperne.

I et farvel -interview med Amtsavisen erkendte the man, at det var noget specielt at sige farvel til den klub som han - i de nævnte to perioder - har tjent i fem et halvt år.

"Fodbold er ikke bare fodbold. Forstået på den måde, at jeg har fået en masse venner og relationer igennem min tid i Randers FC. Fra start har det været afgørende for mig, at alle har følt sig som en del af det, uanset om det er tøjmanden, supportere, de frivillige, administrationen eller trænerteamet. Sammen har vi fået trukket klubben i den rigtige retning, men det er klart, at spillerne er dem, jeg vil komme til at savne allermest. Vi har fået opbygget et helt specielt bånd."

Jeg rejser mig i respekt og gør honnør. Tak for indsatsen Todd og al mulig held og lykke fremover.

Dobbelt Schmidt

Ugens store t-lykke går selvsagt til kommunens roterende dreng nummer et: Mads Würtz Schmidt- Han sikrede sig begge titler, da der blev kørt om de nationale mesterskaber på to hjul i U23 rytternes univers.

Naturligvis var han - som regerende verdensmester - storfavorit i favoritdisciplinen. "Den ensomme kamp mod uret," som det hed i ældre sportsjournalist jargon. Personligt har jeg oplevet mangen en storfavorit fejle, men unge Schmidt kan man stole på. Hvad kan dette år dog ikke ende med?

Også stort t-lykke til Mie Højlund - alle elsker Mie - der i går, helt fortjent, blev kåret som sæsonens spiller i Randers HK. Og Camilla Degn, der blev sæsonens talent.

Harvy Hansen
PR- og Kommunikation
Randers Talent & Elite