Randers Olympiske Park 2016

Samtidigt med at verdens ypperste sportsudøvere kæmper om OL-medaljer i Rio, kan man - traditionen tro - også opleve ægte olympisk ånd og stemning i Randers. Nærmere betegnet på Tronholmen, hvor Randers Talent & Elite skyder 2016-udgaven af Randers Olympiske Park i gang. Et arrangement, hvor kommunens idrætsforeninger fører sig frem - i ordets bedste betydning. En begivenhed, der plejer at samle omkring 5000 mennesker, hvilket jeg finder yderst tilfredsstillende - om end der da meget gerne må komme flere. Fra den spæde start et lidt anderledes indslag, der nu har fundet sin naturlige plads i Randers ugen.

Spørgsmålet er om din idrætsforening skal være med til at sætte sit markante præg på OL-parken, der - så vidt jeg husker - så dagens lys i 2011.

Selvfølgelig skal den det, da en "optræden" eller to, som gerne leveres med stil, charme, præcision og faglig dygtighed - intet mindre - er en enestående mulighed for at promoverer din/jeres idrætsgren, hvilket jo ikke er det værste man har. I hvert fald ikke, hvis du spørger mig.

Men, men, men. Jeg synes nu også det er vigtigt at understrege, at min erfaringer siger, at OL-parken også er en perfekt platform, når det drejer sig om at kapre nye medlemmer.

Der er lagt op til fire fantastiske dage i Randers Ugens to weekender. Henholdsvis 13./14. samt 20./21. august.

Der skal ikke herske tvivl om, at der er plads til alle. Fra yoga til motorsport, fra poledance til sports-løbehjul. Børn og barnlige sjæle kan få sig en tur på hesteryg eller - måske - nedlægge sin makker i wrestling eller brydning.

Læg dertil de mere sikre træffere: Gymnastikopvisninger, fodbold, håndbold, volley, tennis, basket. Sig ikke, at vi ikke er alsidige.

Sidste frist: 1. juni

For mig personligt har den støre oplevelse altid været, at se de mange børn, der nysgerrige - nærmest frygtløse - kaster sig ud i at teste idrætsgrene, de ikke er velbevandrede i.

Det selveste sjælen i vores OL-park. Det er vigtigt, at vi kan præsenterer så mange sportsgrene som overhovedet muligt for kommunens børn og unge. Så de kan finde den idræt, der passer dem bedst.

Der er naturligvis intet galt med de mere traditionelle idrætsgrene - bestemt ikke, understreger jeg - men der findes også andre muligheder!!!

Hvis min kære læser synes, at hans - m/k - forening skal med en tur i parken i Randers Ugen, ringer eller skriver man til kommunens breddeidrætskonsulent Jesper Jakobsen.

Den flinke mand kan fortælle alt om arrangementet og træffes på 51 56 20 20 eller på jesper.jacobsen@randers.dk.

Lad være med at udsætte til i morgen, hvad du kan gøre i dag. Sidste frist for tilmelding er den 1. juni.

Kæmp for din drøm

Jeg var formentlig ikke den eneste sportsidiot, der startede denne søndag med badminton i verdensklasse. VM for hold - Thomas Cup, kaldet - der endte i historisk dansk triumf.

Det har ikke direkte så meget med Randers at gøre, men jeg håber da, at mange af kommunens fjerboldtalenter har kigget med og derved ladet sig inspirere til at fortsætte den hårde kamp for at nå helt til tops.

Og nu jeg er ved kamp. Med stor interesse læste jeg Amtsavisens store interview med Nicolai Brock-Madsen, der ikke har haft den allerbedste debutsæson i Birmingham, men en ægte Randers dreng tuder ikke. Han fighter videre for sin engelske drøm. Det rette indstilling - lige efter min smag.

Harvy Hansen
PR- og Kommunikation 
Randers Talent & Elite