Randers til Rio ?

Med største respekt tror jeg desværre ikke rigtig på, at kommunen bliver repræsenteret i de individuelle sportsgrene ved sommerens OL i Brasilien. Uden at nævne navne er der vel teoretiske muligheder, men så heller ikke mere. Vi skal nok mere satse på holdidrætterne - i særdeleshed fodbold. Skal jeg være hård og brutal - og det skal man vel engang imellem - bør vi sikkert være tilfredse, hvis en enkelt Randers-dreng løser billet. Og i så fald hedder han Nicolai.

Først kommer der lige - fra mit bankende sportshjerte - en stor lykønskning til Randers HK, der lørdag aften - med en stensikker sejr over franske Nimes - løste billet til kvartfinalerne i EHF-turneringen.

Det er altid dejligt, når lokale klubber gør det godt ude i den store verden. Om ikke andet så fordi det ikke sker så tit for tiden.

Men nu er en plads blandt de otte bedste sikret og så kan jeg begynde at ane mulighederne for yderligere avancement. Letteste modstander er vel - som også Amtsavisens sportsredaktør Lars Abildgaard var inde på - svenske H 65 Höörs, et fantastisk navn, i øvrigt, men det kunne måske også være interessant med et rent dansk opgør mod Odense. Hvis det ellers kan lade sig gøre. Det europæiske håndboldforbund har en dårlig vane med at ændre lodtrækningsproceduren fra gang til gang.

Efter min mening skal HC Leipzig for alt i verden ikke blive kvartfinalemodstanderen - men det kunne da være spændende at møde tyskerne i finalen - og vel egentlig heller ikke russiske Astrakhanochka som jeg håber jeg har stavet rigtigt,  ligesom jeg også kan undvære en tur til Rumænien.

Den lange vej til OL

Og nu jeg er ude i den store verden, har jeg ugens løb gået og tænkt på, om Randers kommer med til årets største begivenhed: De Olympiske Lege i brasiliansk Rio de Janeiro, der faktisk betyder januarfloden. Ja, hvorfor ikke.

Med største respekt tror jeg desværre ikke rigtig på, at kommunen bliver repræsenteret i de individuelle sportsgrene. Uden at nævne navne er der vel et par teoretiske muligheder, men så nok heller ikke mere

Jeg tror nærmere vi skal satse på holdidrætterne, måske i virkeligheden fodbold. 
For første gang siden i Barcelona 1992 er der nemlig et rød-hvidt mandskab på plads.

OL-turneringen er for U23 og et hold skal bestå af 18 spillere, der er født fra 1. januar 1993 eller senere. Ydermere har landstræner Niels Frederiksen mulighed for at udtage tre spillere, der er ældre.

Det giver unægtelig hård kamp om pladserne og samtidigt er der et ikke uvæsentligt - og ret omdiskuteret - spørgsmål om, hvorvidt klubberne bør give spillerne lov til at deltage. 

Personlig er jeg ikke et sekund i tvivl om, at klubberne skal lade spillerne rejse, så vi kan stille det absolut stærkeste mandskab og jeg har med glæde læst, at Randers FC er positiv indstillet.

Jeg tror, jeg tror på Nicolai


Tidligere på ugen lavede TV2-sporten en liste over, hvilke spillere, der formentlig er med i landstrænerens lille bog. De var så flinke at nævne hele tre FC-spillere - Jonas Bager, Nikolai Poulsen, der i torsdags forlængede sin kontrakt frem til sommeren 2019, og Jeppe Tverskov - ligesom Nicolai Brock Madsen, der nu spiller i Birmingham, figurerede.

Skal jeg være hård og brutal - og det skal man vel engang imellem - skal vi sikkert være tilfredse, hvis der kommer en enkelt Randers-dreng med.

Og i så fald hedder han Nicolai. Resten lader jeg op til landstræneren.

For fuldstændighedens skyld skal jeg understrege, at jeg i denne blog udelukkende  beskæftiger mig med danske idrætsudøvere. Der er jo også et par FC-svenskere, der trænger sig på

Kald mig bare tøsedreng

Så er der kvindehåndbolden. Her vil jeg tillade mig at være lidt pivet, kald mig bare tøsedreng, da Danmark har en svær kvalifikations-turnering i vente. Ganske vist har de fordel af hjemmebane, men er altså oppe mod: Rumænien, Montenegro og Uruguay. 

Kathrine Heindahl, Cecilie Greve, Camilla Dalby og Jane Schumacher var med i VM-bruttotruppen i julemåneden, men alle blev siet fra inden det gik løs. Eksperter har dog noteret sig, at de på sigt har chancen for at komme i betragtning.

Jeg håber det bedste. Både for Danmark som helhed og Randers i særdeleshed.
Måske skal der en god indsats - nede i Europa - til for at blive belønnet.

Harvy Hansen

PR- og Kommunikation

Randers Talent & Elite