En festuge for byens talentfulde ungdom

På flere fronter blev talenterne luftet i ugen, der gak. Jeg tøver ikke med at tale om en "talenternes fest", hvor der blev uddelt velfortjente skulderklap til unge idrætsudøvere. For at begynde ved begyndelsen, hvilket altid har været et godt sted at starte, var der skole-OL. To fantastiske dage, hvor 1100 elever fra kommunens skoler - med stor entusiasme, engagement og højt humør - kæmpede om at kvalificerer sig til det store finale-stævne, der afvikles i København i begyndelsen af juni.

Skole-OL er ganske enkelt en genial opfindelse. Så er det sagt. Elever i 4. 5. og 6. klasse får lejlighed til at prøve kræfter - og formåen - i flere atletikdiscipliner, hvorved de automatisk motiveres til at dyrke mere motion.

Der kunne kun findes tre vindere, men jeg synes der er grund til at takke alle, der deltog. I samme åndedrag ser jeg frem til at følge de tre vindere:

4. og 5.c fra Randers Realskole og 6.a fra Hornbæk 

"Pilen peger på landshold," kunne jeg læse i ugens udgave af Din Avis. En artikel om Sofie Witt Møller og Valdemar Astrup-Jensen fra Randers Bueskyttelaug, der affyrer det ene pletskud efter det andet og derfor er udtaget til trænings-samlingerne på Bueskydning Danmarks talentcentre, hvilket jeg mener signalerer, at de er ved at skyde sig til velfortjente plader på de danske ungdomslandshold.

Stortalenterne, der begge er 14 år - søster og bror - gjorde sig for alvor bemærket ved de nordiske mesterskaber i Sverige sidste sommer. Her blev Valdemar nordisk mester sammen med det danske hold, mens Sofie sikrede sig en flot bronzemedalje i den individuelle pigerække.

Selvsagt glæder mig til at følge de to søskende i fremtiden. Det samme gælder de 10 Randers HK talenter som Amtsavisen præsenterede i en stor artikel som du kan finde på vores Facebook.

Og så fuldender jeg lige talentparaden med mere håndbold. Nemlig med nyheden om, at Mie Højlund og Camilla Degn begge er udtaget til den kommende U20 landsholdssamling.

Randers til Rio???

Som min altid velunderrettede læser sikkert allerede ved, lykkedes det ikke de danske håndboldkvinder at løse billet til OL i Rio. Det kan jeg naturligvis kun begræde. Alene af den grund, at der her var en stor chance for at sætte Randers på OL-kortet.

Men sådan skulle det altså ikke være. Derfor må jeg - og alle kommunens andre sportsidioter - vel i virkeligheden håbe på, at der sniger sig en Randers-dreng - eller to - med på det U23 landshold, der skal forsvare nationens fodboldære i Brasilien.

Efter min mening blev et skridt i den rigtige retning taget, da Randers FCs Nicolai Poulsen var blandt de udvalgte til at deltage i en OL-forberedelsesturnering i Sydkorea.

Nu betyder det jo på ingen måde, at turen går direkte fra Asien til Sydamerika, men jeg vælger at konkluderer, at vejen er banet for en spiller, der er inde i en rivende udvikling. Og som jeg synes vil være en værdig repræsentant for fædrelandet. Samt - ikke mindst - Randers og omegn.

Søde sommerminder

Husker du sommeren 2013 ? Ja, bare rolig, nu fokuserer jeg ikke på noget personligt. En sommerflirt, der blev til mere, eller hvad ved jeg. Næh, jeg tænker på det store fællesskab vi oplevede på Randers City Beach, da danske håndboldmænd og ditto kvinder samlede fuldt sand til europamesterskaberne.

Jeg kan kun håbe det bliver lige så stort - og mindeværdigt - denne sommer, når den absolutte elite i dansk Beach Volley stiller op til turneringen Randers Challenger, hvor der ikke kun kæmpes om vigtige DM-point men også om store pengepræmier. Flot arbejde af formand Anders Kjærside og hans folk i den nye Randers Beach Club.

Udover at beundre eliten, kan du også selv være med. Initiativrige Kjærside & co. inviterer nemlig bredde-idrætten til en pokalturnering, hvor der er plads til 32 lokale hold. Så det er bare om at komme i gang.

Harvy Hansen
PR- og Kommunikation 
Randers Talent & Elite