Forløsning, Flandern, Farvel

Min tålmodige læser har gennem de seneste seks år - åh ja som tiden dog går - måtte finde sig i, at jeg ikke kan lade være med at blande min favorit forårs-klassiker - Flandern Rundt - ind i Ugens Blog. Det har ikke så meget med Randers at gøre, men jeg kan bare ikke lade være. I næsten 20 år dækkede jeg - som Berlingske Tidendes udsendte - dette vidunderlige cykelløb, der nærmest har religiøs status i det Belgien som jeg kom til at elske. Op mod en million tilskuere og cykelløb i verdensklasse. Jeg drømmer om, at vores lokale roterende dreng nummer 1 - Mads Würtz Schmidt - en dag vil vinde dette løb

Hvem ved ? Måske bliver der engang - om ikke så længe - sat et lokalt stempel på min yndlings-klassiker med Oude Kwaremont og de andre legendariske stigninger, der skal overvindes, inden man kan kalde sig flamsk murmester.

Indtil nu er det kun Rolf Sørensen, der har vist de danske farver på skamlens øverste trin, men uden at lide af lokalt vanvidt kunne jeg godt forestille mig, at fremtidens danske triumfator kommer fra Randers - og hedder Mads Würtz Schmidt.

For alt imens verdens ypperste pedalatleter krydsede kæder i løbet, der ramte sine 100 år, imponerede unge Schmidt i et af de - i hvert fald i den store, brede offentlighed - mindre kendte belgiske løb med det poetiske smukke navn: Le Triptyque des Monts et Chateaux.

Randers-drengen vandt lørdagens etape, forsvarede førertrøjen i dagens enkeltstart og for en sikkerheds skyld vandt den sidste etape. Og dermed hele løbet. Sådan!

Tidligere har den regerende verdensmester i enkeltstart i ungdomsafdelingen gjort sig bemærket, da han vandt det tyske løb Giro Nortoft, så jeg må blot konstaterer, at han har fået den perfekte start på en sæson, hvor U23-rytternes Flandern Rundt - som jeg har forstået det - er et af de største mål. Og så ved man jo aldrig, hvordan det går senere, men en af fremtidens mænd er han da.

Udløsning

Forløsning blev dagens ord i den lokale fodboldverden. Nu kunne jeg være dumsmart og kalde det udløsning - som en kendt AaB-chef gjorde for åben skærm, da nordjyderne for ikke så længe siden blev danske mestre - men det holder jeg mig naturligvis for fin til i disse for byens klub ellers så alvorlige tider.

Hvis man er mere til trekanter end fodbold, iler jeg med at gøre opmærksom på, at Jonas Borring i aften kl. 20,00 - eller deromkring - træder frem på næsten landsdækkende tv - Onside, you know - og fortæller sin version af historien, der rystede den hjemlige fodboldverden.

Med hensyn til cheftræner Todds bombastiske udmelding om, at Keller ikke kommer på banen så længe han - Todd, altså - står ved roret, holder jeg mig også neutral, men henviser gerne til sportsredaktør Lars Abildgaards anbefalelsesværdige - og derfor glimrende - kommentar fra i går, hvor han skarpt konkluderer, at hvis-og-hvis hele affæren ender med, at Todd bliver fyret, bør det ske med værdighed. Ingen gentagelser, tak.

Og så var der lige den her udtalelse fra direktør Michael Gravgaard, efter dagens fynske forår: Colin sidder hverken mere eller mindre usikkert. I Randers FC, men sejre løsner altid op - det gør det i hvert fald hos mig - siger den gode chef, der også blev spurgt, om han kunne se Todd fortsætte som Randers FC-træner på den lange bane.

»Ja, det kan jeg godt. Jeg synes, at Randers FC har haft en fremragende træner i Colin Todd. Det er indiskutabelt, at han har præsteret godt. Men der er ingen garantier, uanset om man hedder Colin Todd eller Michael Gravgaard. Vi er i en branche, hvor det handler om resultater.

Farvel Euro

Det gik som frygtet, da de ungarske favoritter fra Dunaujvarosi kom så og sejrede i Arena Randers. 29-27 vandt gæsterne fra det traditionsrige kvindehåndbold land over de lokale heltinder.

Det er vel - sådan set- et udmærket resultat fra Randers-kvinderne, men bare ikke noget, der kan bruges til særligt meget. Jeg har svært ved at se, hvordan Ryan & co vil vende den affære, når der er returmøde i næste uge.

Spørgsmålet er nu, om  man skal satse alt på onsdagens DM-kvartfinale - bedst af 3 - mod Team Tvis Holstebro og glemme alt om videre europæisk deltagelse.

Jeg ønsker de kjære kvinder det bedste, men synes det ligner et farvel til Europa

Harvy Hansen

PR- og Kommunikation 

Randers Talent & Elite