Den første gang

"Ord bliver fattige i sådan et øjeblik." Min gamle kollega Ole Bitsch skar det på en måde ud i pap, bøjede det i neon, eller hvad det ellers hedder nu om dage, da han - i minutterne efter drømmen blev til virkelig - skulle sætte ord på, at byens populære håndboldmænd nu hører til i den absolutte danske elite. Sådan bliver det gerne ved den slags lejligheder. Ord bliver svære at finde, fordi det hele er så overvældende, måske endda - i øjeblikkets lykkelige eufori - uvirkeligt. Derfor vælger man ofte løsningen: Tak er kun et fattigt ord.

Så er det op til sådan en som mig at prøve at sætte - fattige - ord på den sports-historiske dag, hvor Randers HH sikrede sig oprykning til der, hvor det nu engang er allermest sjovt at spille i Danmark. Sig det magiske ord: Liga.

Naturligvis var jeg på plads i Arenaen i lørdags. Det skulle man bare være. Klar til at opleve et magisk moment, da håndboldmændene for første gang - ja, for allerførste gang - i klubbens historie tog det store skridt op ad elite-stigen.

Hvordan holdet kommer til at klare sig, når modstanderne bliver KIF Kolding, København, Skjern, Aalborg, Team Tvis Holstebro - og hvad de ellers hedder allesammen - skal jeg ikke gøre mig klog på. Jeg synes ikke, at tidspunktet lige er det rette, men jeg føler mig overbevist om, at klubben står godt rustet til den store opgave.

Fornuftigt og ansvarsfuldt

Både når det gælder ledelse, køb og salg af spillere, valg af træner - efter Bitsch nu siger farvel - finder jeg, at der er handlet både fornuftigt og ansvarsfuldt.

Jeg vil langt hellere finde superlativerne frem og fejrer det flotte resultat, der - hvilket er væsentligt at nævne - naturligvis er skabt over hele sæsonen. Kampen mod HIK skulle bare vindes, nerverne var på højkant, hvorfor det på ingen måde blev den store håndboldoplevelse.

Men set i bagklogskabens ulideligt klare var det heller ikke at forvente.

Til gengæld blev det spændende - ind i mellem dramatisk. Der, hvor jeg sad, var der flere, som var klar til at sende skuden til bunds, da gæsterne kom foran med tre må - henimod slutfasen.

Sådan er vi mennesker nu engang. "Sagde jeg det ikke  nok. De har ikke en chance for at rykke op", som min nærmeste sidemand højlydt konstaterede. Få minutter senere jublede han højlydt.

Gennem ild og vand

Set udefra virker det som et sammentømret hold, der står sammen i tykt og tyndt og altid er klar til at gå gennem ild og vand. Side om side. Selvfølgelig er nogle mere fremtrædende end andre - sådan skal det jo være - men samtidigt værnende om de gamle dyder om, at intet er over klubben.

Det kan og vil altid lyde banalt, men som en kendt fransk filminstruktør sagde engang, så er det ofte i det mest banale man finder sandheden.

Af hele hjertet stort t-lykke til cheftræner Bitsch og hans tropper. Ole, der også havde job hos Randers Talent & Elite - blandt andet lancerede han vores populære sportskaravane - kom til som cheftræner for fem år siden, da herrehåndbolden i Randers fristede en tilværelse i 3. division. Hans opgave var - i al sin gribende enkelthed - at forbedre situationen. Det må jeg sige er lykkedes

Til efteråret kommer vi - også for allerførste gang - til at opleve to ligahold i kommunen. Jeg har bemærket, at Randers HK hurtigt var ude med en lykønskning og har da også tidligere hørt, at man i kvinde-afdelingen ser frem til nogle dobbelt-arrangementer i Arenaen.

Tid til dametur

Og nu jeg er ved damerne, synes jeg Randers HK går nogle hårde - men også spændende - dage i møde. Først gælder det grundspillets sidste runde, hvor modstanderne fra Midtjylland - med en urørlig 2.plads - har løst billet direkte til DM-semifinalerne.

Hvad angår de lokale heltinder kan de ikke - selv med en sejr - sikrer sig den eftertragtede 3. plads, der giver adgang til selv at vælge kvartfinalemodstander. Med mindre de da har lavet reglerne om. Uden jeg har opdaget det

Derfor lugter det voldsomt af et knald-eller-fald møde mod ærke-rivalerne Viborg, men det kan også blive Team Tvis Holstebro.

På søndag spilles første semifinale i sæsonens EHF Cup. Her kommer de stærke ungarer, der nu hedder Dunaujvarosi, men som engang var kendt som Dunaferr på besøg i Arenaen. Uanset navneskiftet er det fortsat et europæisk tophold af en sådan kvalitet, at jeg desværre kun tror de lokale kan overraske. Set over to kampe.

Men heldigvis er mange triste pessimister tidligere gjort til grin. Lad det bare ske igen

Harvy Hansen

PR- og Kommunikation 

Randers Talent & Elite