Så sødt som i gamle dage

Hold da op. Hvilken uge. Glem alt om trekantdramaer og hvad der ellers måtte optage sindene hos os sportsidioter. En velspillende flok skolepiger - med sans for håndbold og sølv-medaljer - fik Randers & omegn helt op i skyerne. Og for det ikke skal være løgn, er byens håndboldmænd tæt på oprykning til bedste række. Så tæt som man nu engang kan komme. Det kræver opbakning på lørdag

Jeg har ikke fået de endelige tal, men føler mig overbevist om, at vi i forgangne uge slog alle rekorder på vores Facebook. Interessen var overvældende, hvilket i særklasse skyldtes de henrivende håndboldpiger fra Elitesportscollege, der på smukkeste vis repræsenterede de danske farver ved verdensmesterskaberne i skolehåndbold i Frankrig.

Dag efter dag holdt de os oppe på beatet med deres flotte resultater, der sluttelig blev belønnet med sølvmedaljer. En imponerende præstation, der fik både borgmesteren og elitechef Morten Arvidsson til tasterne.

For mig personligt var ugens begivenheder også et nostalgisk tilbageblik. Forstået på den måde, at vi i dag er forvænt med at få alle begivenheder serveret live på TV - eller med levende billeder på nettet. Sådan var det bare ikke her. Det føltes som at blive bombet tilbage til stenalderen.

Men heldigvis havde vi vores livlinje Betina Broberg, som var leveringsdygtig i vigtige live-opdateringer fra pigernes kampe. I det hele taget en stor tak til hele kommunikations-teamet, der virkelig forstod at levere (video)varen.

Ren nostalgi

På en måde kom jeg til at tænke tilbage på barndommens Horsens, hvor en kvik tipsforhandler fik en genial ide. Fremfor at være tvunget til at vente med at høre søndagens resultat - når fodboldheltene "den gule fare" spillede på udebane  - til Gunnar Nu tændte for mikrofonen i monopol-studiet - tror det var sådan cirka 18,45 - havde den gode kioskejer sine forbindelse, så han løbende kunne opdaterer kampens udvikling i sit vindue. En mand, der var forud for sin tid.

Sådan føltes det også i ugens løb. I kampenes hede. Jeg var ikke den eneste, der gang på gang tænkte, at nu måtte der da være sket noget nyt. Hvad sker der, uha uha, oh Gud, kom nu", lød det fra den hungrige FB-flok herhjemme, men cool Bettina holdt os på pinebænken og rapporterede kun, når der var væsentligt nyt.

Jeg må sige, at det gav spænding for alle pengene - og lidt til. Så sødt som i gamle dage.

Men først og fremmest er det naturligvis sølvpigerne, der skal hyldes. Herfra skal lyde endnu et stort cadeau til spillerne, trænere, forældre, der tog turen derned og støttede, hvad jeg - uden slinger - vil kalde dygtige og værdige repræsentanter for den danske håndboldskole.

Stort t-lykke piger. Og tak for ugens oplevelser, om end jeg aldrig så jer live. I skal sgu nok blive til noget.

Mænd på spring

På lørdag er der så igen dømt håndboldfest i vores lille by. Her kan en mangeårig drøm gå i opfyldelse, hvis byens håndboldmænd løser billet til landets bedste række.

Jeg - og mange andre - har sagt og skrevet det før. Det vil være helt fantastisk, forrygende - superlativerne vælter ud af mig i skrivende stund - hvis Randers til efteråret er m/k med i ligaen.

Selv om jeg ikke tror det er nødvendigt, vil jeg opfordrer alle til at kigge forbi og heppe på HH´erne, som med en sejr over HIK, der - så vidt jeg kan se - ikke har meget at spille for, sikrer sig billet til håndboldens danske paradis.

Det er sådan nærmest en påskeordre. Frokosten kan vente

Og så kun et ord om fodbold. Amtsavisens kalder dagens indsats for "kønsløs". Tja!!!!!

Harvy Hansen, PR- og Kommunikation

Randers Talent & Elite