Nytårsbloggen

Randers Talent & Elite håber alle er kommet godt og oprejst ind i det nye år, der - traditionen tro - byder på mange spændende udfordringer og begivenheder. Lige nu glæder jeg mig mest til at være med til at give de mange mennesker - sportsudøvere, trænere og ledere - der har gjort en ekstra indsats for at sætte Randers på landkortet i 2015 - den festaften de har fortjent. Og det gør vi - med fuldt tryk - når Sportsfejring 2015 går over scenen i Arena Randers lørdag den 30. januar.

Den almindelige procedure er, at man ved nytårstid kaster et blik tilbage på det hårdtprøvede gamle år og skuer frem mod et jomfrueligt nyt.

Sådan bliver det også så nogenlunde i denne nytårsblog, om end jeg nok beskæftiger mig lidt mere med fremtiden. Alene af den grund, at jeg i sommer blev opereret for kræft og var væk fra jobbet i knap et halvt år. Selve operationen forløb efter planen, men jeg have voldsomme - kald det bare livstruende - bivirkninger af den forudgående kemo behandling

I den forbindelse vil jeg endnu engang sende de kærligste hilsner til alle, der hjalp mig på vej med venlige og varme ord i en svær tid.

For lidt over en uge siden fik jeg årets bedste julegave, da en kontrolscanning viste, at kræften er fjernet, hvilket er ensbetydende med, at jeg nu kan sætte fuldt fokus på mit herlige job i Randers Talent & Elite.

Et arbejde, der altid er en fornøjelse. Specielt i januar, hvor der er fuldt tryk på forspil, klimaks og eftersnak i forbindelse med årets store sportsfest: Sportsfejring 2015, der sættes i scene i Arena Randers - hal nummer 3 - lørdag den 30.

Jeg glæder mig til at være med til at give de mange mennesker - sportsudøvere, trænere og ledere - der har gjort en ekstra indsats for at sætte Randers på landkortet - den festaften de har fortjent.

I samme åndedrag takker jeg de mange fans, der - i lyst og nød - følger med fra tribunerne og den altid velunderrettede lokale presse.

Verdensmesteren


Uden jeg på nogen måde skal blande mig i Amtsavisens nomineringer, kan der vel ikke herske megen tvivl om, at Mads Würtz Schmidt vil være med i førerfeltet i kampen om den mest prestigefyldte pris: Årets Sportsnavn.

Som så mange andre fulgte jeg i spænding den vanvittige enkeltstart, der gjorde ham til U23 verdensmester. I sig selv en storartet præstation, men det gjorde bestemt ikke oplevelsen dårligere, at han ret hurtigt krydsede stregen med bedste tid i de kommende verdensstjerners ensomme kamp mod uret, hvorfor han måtte sidde i det varme sæde og vente på, at sidste mand kom i mål. Spænding til det sidste, så at sige

Jeg ønsker Mads fortsætter successen i 2016

På det seneste har jeg med stor interesse fulgt Amtsavisens juleserie om byens flagskibe på klubfronten. Ikke altid opmuntrende, men yderst interessant og tankevækkende.

Jeg helt enig i, at Randers HK står ved den berømte korsvej. Holdet indtager - efter sejren over Odense på årets næstsidste dag -  ligaens 3. plads, men for en gangs skyld lyver stillingen. Det er hårdt kamp om det, så det kan vel både gå den ene og den anden vej for Ryan Zinglersens tropper, der også har et job at gøre nede i Europa.

Ydermere har vi lige oplevet et mere end velbesøgt - både i hallerne og foran skærmene - kvinde-VM med et Randers-frit dansk landshold. Dog har jeg bemærket, at et par venlige eksperter mener der er seks kandiderende nationalmandskabs-spillere i truppen. Så måske ved OL i Rio. hvis de danske damer da ellers kommer med.

Brock til Rio?


Randers FC leverede årets meste læste føljeton, da klubben var tæt på at blive solgt til et konsortium med masser af penge til rådighed. Som alle ved gik det hele i vasken, hvilket selvsagt fik bølgerne til at gå højt hos sportsidioterne - jeg er selv en af de største - i kommunen. Derfor ingen yderligere kommentar herfra. Heller ikke bemærkninger til det personligheds fnidder, der fulgte i kølvandet.

Til gengæld tror jeg, at vi alle kan blive enige om, at det vil være passende med Randers deltagelse på det danske OL-hold, der til sommer indtager de berømte stadions i Brasilien. Jeg vil ikke benægte, at jeg kan være "farvet", men jeg mener - uden slinger i nytårsvalsen - at Nicolai Brock-Madsen gjorde en god figur i sommerens EM-slutrunde.

Og det bør belønnes med en tur til Sydamerika.

Runder FC-afdelingen af med et stort t-lykke til keeper Kalle, der blev årets bedste målmand i hele Dannevang og - som det sig hør og bør - blev belønnet med "Det gyldne bur".

Hvad nu, HH ?


Randers HH leverede en storslået præstation. Som oprykkere kvalificerede byens håndboldmænd til en direkte dyst om oprykning til bedste række og lige nu indtager de en plads, der vil løse billet til samme i foråret. Det er mere end godkendt. Keep on keeping som de siger

Ved lejligheder som denne er det umuligt at tage alt med. Med mindre der skal skrives en roman som ingen alligevel gider læse. Men jeg kan love, at der følger en fyldig gennemgang af alle årets store præstationer i forbindelse med nomineringerne  til Sportsfejring.

Dog vil jeg lige konstaterer, at eliteidrætsskolerne oplevede et rigtig godt år. Eleverne på Eliteidrætsskolen, Randers fik deres helt egen afdeling, ligesom der i årets sidste udgave af Din Avis, luftedes stor ros fra forældrene.

I vores egen verden sluttede året med nyheden om, at elitechef Morten Arvidsson tiltræder som cheftræner for Team Vendsyssel, men bare rolig. Han bliver siddende som Elitechef!!!!

Jeg ønsker alle et godt og lykkebringende nytår

Harvy Hansen
PR og Kommunikation
Randers Talent og Elite