One direction på to hjul

Ugens Blog 28.-29. november. Det var vel ikke ligefrem uventet for min kære læser, at Mads Würtz Schmidt blev kåret som årets enkeltstartrytter, da den danske cykelbranche fejrede sig selv i Cirkusbygningen i København.

Efter min mening var det endog meget svært at konkurrere med de meritter som Randers-drengen - i årets løb - har tilføjet et i forvejen imponerende CV. Jeg remser lige de to vigtigste op: Suveræn U23 verdensmester og vinder af enkeltstarten i Post Danmark Rundt. Der er klar, cool klasse.


Og han gjorde det også med stil den gode Mads, da han blev hyldet i mandags. I særdeleshed da han som en væsentlig aktør på et af tidernes mest lovende danske U23-hold, der blev kåret som årets profil. 

De gæve gutter leverede en ren rock'n'roll performance, da de modtog prisen. Hjulpet lidt på vej af god rødvin, hvilket - efter min mening - er helt ok: Unge seriøse sportsfolk skal også have lov til at feste igennem, når sæsonen er slut.

Det lystige indslag fik en af showets værter - Thomas Kristensen fra TV2 - til at tale om cykelsportens svar på One Direction. Et Boyband på to hjul så at sige.

Flot gået, MTB
Mens jeg ikke et sekund var i tvivl om Mads, fornemmede jeg, at der var betydelig mere spænding om, hvem der ville løbe med titlen som årets klub. Sådan en lidt neglebidende fornemmelse, inden det blev afsløret, at prisen, hæder og ære gik til MTB Randes.

Min tvivl - som på ingen måde skyldtes, at jeg ikke har stor respekt for den pragtindsats den kun to år gamle klub har gjort - men snarere var et resultat af, at konkurrencen syntes hård, skulle vise sig at være ubegrundet. Den unge klub nåede fuldt fortjent helt til tops.

Jeg citerer lige fra begrundelsen: "Den jyske klub har på meget kort tid formået at stable en af landets største MTB-klubber på benene og tæller i dag 271 medlemmer i alderen 8-63 år. I samarbejde med Randers Kommune har man fået skabt MTB-spor og en teknikbane.

Klubben har med sin næsten professionelle organisering og frivillige, dedikerede trænere også allerede to gange arrangeret succesfulde MTB-løb i DCU-regi og gennemgået en meget imponerende udvikling". Citat slut. Jeg kunne ikke have skrevet det bedre selv!!!

I morgen kl. 19,00 bliver klubben hyldet på det gamle rådhus, hvor borgmesteren tager imod.

Kom ud af busken
Lad mig runde af med at opildne alle foreninger i kommunen til at komme ud af busken og komme med masser af indstillinger til, hvem de synes har gjort sig fortjent til de eftertragtede priser, der skal uddeles, når kommunens idrætsliv -traditionen tro - fejres ved Sportsfejring 2015 .

De seneste år har der desværre været en kedelig tendens til, at foreninger har holdt sig tilbage. Muligvis skyldes det beskedenhed, men der er absolut ingen grund til at være beskeden. Selvom jeg synes ordet er ved at være lidt slidt, findes der masser af ildsjæle, der, fortjener et skulderklar, en anerkendelse for det store arbejde de har udført.  Eventuelt en leder, der har gjort en forskel.Harvy Hansen
PR og Kommunikation
Randers Talent & Elite