Uge 47 - 2015

Den ydmyge formand

Ugens Blog
Weekenden 14.-15. november 2015

Jeg lærte Lars Elkjær at kende, da jeg for snart 7-8 år siden arbejdede som freelance journalist for Dansk Tennis Forbund. En mand med begge ben på jorden og en mand, der nød stor respekt. Både for sit arbejde i Randers og i forbundet. 

Jeg kom endnu tættere på en sympatisk, målrettet mand, da jeg i 2010 fik ansvaret for pr og kommunikation i et dengang gryende Randers Talent & Elite.

Selv med mange års journalistisk erfaring i bagagen, var det for mig noget af en omvæltning at tage turen over på den anden side af bordet.

Ideerne var mange - og ikke alle var lige gennemtænkte -men en ting lærte jeg hurtigt: Elkjær var altid klar til at levere en god historie for det han brændte for: Tennissporten i Randers.

 

Passion for eliteidræt

I denne uge breakede så nyheden om, at Elkjær er den nye formand for kommunens eliteidrætsråd som oprindeligt opstod, da den første Team Danmark aftale blev indgået i 2007.

Et råd, der består af en række personer fra kommunen - med borgmesteren i spidsen - erhvervslivet og kommunes mangfoldige idrætsverden.  "Et råd, der er et godt mix  af mennesker med passion for eliteidræt," som Elkjær udtrykte det i Din Avis".

Jeg bed mærke i, at Elkjær i sit første interview som formand fremstod som en ydmyg mand. Ikke noget med kontroversielle programerklæringer, hvor populær det end ville kunne gøre ham.

Eksempelvis hvis han lovede flere penge til byens to storklubber. Eller satte alt ind på at støtte de mindre idrætsgrene.

På kanten af floskler 

"Kan jeg være med til at videreudvikle det miljø og den kultur, der fremmer udviklingen af kommunens mange talenter, hvad enten de er potentielle verdensstjerner - eller rækkerne under - er jeg tilfreds," sagde han.

"Samtidigt- er det vigtigt for mig, at vi ikke kun skaber gode atleter, men også gode samfundsborgere."

En udtalelse, der kan bevæge sig på kanten til en verden af floskler, men jeg føler mig sikker på, at den ydmyge formand mener hvert eneste ord. I den absolut bedste betydning.

Stort velkommen til formand Elkjær herfra. Og stor tak til afgående Jan Dich Mortensen, der har været med siden Eliterådets skabelsesproces

Den nye blog

Som jeg skrev i sidste uge er dette den første af, hvad jeg vil kalde en ny udgave af Ugens Blog.

Den er blevet kortere, da den skal passe til det nye hjemmesideformat som Randers Kommune sender på gaden i næste uge. Den kommer heller ikke til at beskæftige sig med mange emner. I stedet prøver jeg at stille skarpt på et enkelt - eller to.

Samtidigt udkommer bloggen nu i en første udgave hver lørdag - og en opdateret søndag.

Succes på Facebook

Du kan også følge med på vores Facebook, der i øvrigt kom helt op at ringe i forbindelse med nyheden om Elkjær som formand. Opslaget er - i skrivende stund - nået ud til over 6000 personer.

Ret imponerende, synes jeg. I al beskedenhed.

Harvy Hansen
PR- og Kommunikation
Randers Talent & Elite