Uge 4 - 2015

Og de nominerede er....

Ugens Blog, søndag den 25. januar, 2014

Spændingen er udløst. 

 De fire nominerede, hvor man - efter min mening - finder en pæn overraskelse til Årets Sportsnavn, er nu afsløret.
 
I tilfældig rækkefølge er de udvalgte: 
DM-bronzevinderne Randers HK
Randers Cimbria, der vandt DM-sølv, 
verdensmesteren i Ashihara Karate Oliver Krogstrup
den unge bokser Malthe Kristensen. 

Hvem der løber med prisen ved vi først på lørdag, hvor Sportsfest 2014 løber af stablen i Arena Randers. Med 300 inviterede gæster på plads.
 
Den ærefulde pris, der har været uddelt siden 1958, ledsages i år af en check på 20.000 kr og bag kåringen af sidste års største idrætspræstation i Randers og omegn står Randers Amtsavis i samarbejde med Sparekassen Kronjylland og Randers Talent & Elite.

En bokser slog til
Jeg siger på ingen måde, at det ikke er fortjent, at den  unge bokser er med i opløbet om sports-festens mest attraktive og prestigefyldte pris, men jeg tillader mig samtidigt at kalde det en overraskelser. 
 
For mig bliver det spændende at se, om outsideren kan true favoritterne. Noget siger mig, at det kan Malthe, der er dansk U17 mester og kåret som det største talent i sin årgang. 

I hvert fald var det præsentationen af ham, der havde flest besøgende på vores Facebook.

Inden jeg fortsætter til de øvrige nominerede vil jeg slå et slag for, at du også har noget at skulle have sagt. Faktisk kan du være med til at bestemme, hvem der har gjort sig fortjent til at blive Årets Sportsnavn. 

Du læser alt om, hvordan du gør på Amtsavisens hjemmeside.
 
Kloge ord fra en klog kvinde 
At Randers HK og Cimbria er blandt kandidaterne overrasker mig ikke. DM-sølv og bronze er flotte resultater - ingen videre diskussion om det. 

Så synes jeg, at Gitte Andersen havde en ganske god forklaring på, hvorfor hun synes, at håndboldpigerne skal løbe med prisen:

"Tidligere har vi bevist, at vi kan vinde med store stjerner, men denne gang har vi også bevist, at det kan lade sig gøre at vinde medaljer, selvom man handler ansvarligt og ikke bruge flere penge, end man han." Kloge ord fra en klog kvinde.

Hvilket naturligvis bringer mig direkte videre til Cimbria, der ikke helt har haft styr på pengesagerne. For nu at sige det mildt. Det skal dog - efter min mening - ikke fratage basketball drengene muligheden for at løbe med hæder og ære. 

Ganske vist var de chanceløse i finaleserien mod Bakken Bears, men sølv er også smukt. Og så mener jeg, at det hænger sådan sammen, at den økonomiske krise som klubben er inde nu, først blev skabt ved denne sæsons begyndelse.
 
Karate kid
Så er  jeg fremme ved karate-manden. Kan man tillade sig at sige: Den ukendte verdensmester?
 
Der skal ikke herske antydningen af tvivl om, at jeg altid er imponeret over folk, der kan kalde sig verdensmestre. Det kræver immervæk en stor indsats at blive klodens bedste - uanset hvad det så end måtte være i.

Så vidt jeg har kunnet læse mig til er Ashihara Karate - i modsætning til traditionel karate - en af de nyeste stilarter. Faktisk har den kun eksisteret siden 1980. 

Det er en udpræget kampteknik stilart, hvor man rammer sin modstander i stedet for blot at markerer.

Oliver Krogstrup siger selv, at det selvfølgelig var karrierens højdepunkt, da han blev verdensmester. Det var første gang han stillede op ved et VM og vel havde han håbet på en medalje, men guldet turde han - som 18-årig debutant - ikke tro på. Nu ved vi alle, at det gik ganske anderledes .

I forbindelse med nomineringen spurgte Amtsavisen den unge mand om, hvad der hans mål i år. Jeg bemærkede i særdeleshed, at han gerne vil ind og kæmpe "i andre forbund, som ligger tæt op af Ashihara" og hans helt store drøm er at komme til en karate skole i Japan eller Thailand og træne på fuld tid.
Harvy Hansen
PR- og Kommunikation
Randers Talent & Elite