Uge 3 - 2015

Hvem mon det bli´r ?

Ugens Blog, søndag den 18. januar, 2015
Så skal vi til det i gen. Om to uger løber Sportsfest 2014 af stablen i Arena Randers. Ikke helt på samme Galla-niveau som tidligere, men det vigtigste er bevaret. 

Vores mange dygtige idrætsudøvere, trænere og ledere får den festaften de fortjener. En aften, hvor højdepunktet ikke kan undgå at blive uddelingen af syv priser, hvoraf Årets Sportsnavn er den mest prestigefyldte.

Og hvem har så gjort sig fortjent til den hæder og ære? 

I min nytårsblog for et par uger siden nævnte jeg, hvad der efter min mening var de største lokale præstationer i sportsåret 2014, men det er nu engang Amtsavisen, der finder frem til de nominerede. 

Her har jeg ikke noget at skulle have sagt.

Bliver sølv til guld
 
No time for losers, synger Queen i den uopslidelige "We are the Champions", der iøvrigt - så vidt jeg husker - handler om en russisk balletdanser som Freddie Mercury vist var lidt lun på, men mon ikke der bliver plads til tabere på kandidatlisten.

Vel er man taber, når man ikke vinder DM-finalen i basketball, men der bør vel være rum til Randers Cimbria, der nok kan trænge til opmuntring for tiden. 

I særdeleshed efter dagens meget blege indsat i pokalfinalen i Horsens, hvis man da lige ser bort fra Chris Nielsens nævefight, der kostede en badebillet.
Jeg tror også, at Randers HKs bronzevindere banker på døren. En placering, der sendte dem videre til Europa, hvor de fortsat er med og skal på polsk visit om nogle uger.

At Randers FC lige nu indtager Superligaens tredjeplads er da - efter min mening - også noget af en præstation, ligesom det vel ikke skader på renommeet, at klubbens stort set er repræsenteret på samtlige ungdomslandshold.

Supertalentet
På den individuelle front har der også været flotte præstationer. Senest bekræftet, da stortalentet på to cross-hjul Mikkel Haarup forleden ryddede bordet ved Dansk Motorsport Award og blev kåret som både Årets motocross-kører og Årets talent. 
 
Det var vel i virkeligheden ugens største og bedste nyhed - undskyld, Camilla Dalby. På billedet ses 13-årige Mikkel - i fint selskab - siddende som nummer 4 fra højre.

Mikkel vandt priserne efter et år, hvor han vandt bronze i ved junior EM, blev nummer 4 ved EM,sejrede i den store tyske ADAC serie og - ikke mindst - sikrede sig en 5-årig kontrakt med branchens førende fabriksteam: KTM. 
Han er ung, fremstormende mand, der fortjener at blive hyldet. Jeg glæder mig til at følge ham i årene, der kommer. Det er ikke helt ved siden af at mene, at vi her meget vel kan have en kommende verdensmester.

OL-kandidtaterne
Atletikken og cykelrytterne har også markeret sig og så skal vi da bestemt ikke glemme vores olympiske kandidater. 

Niels Korfitz, landets bedste mandlige bueskytte Johan Weiss og Iben Høgh-Pedersen - husk også lige hendes yngre klubkammerat udi samme stang-disciplin Josephine Skipper, der kan blive rigtig stor om ej så mange år. 

De tre OL-kandidater har måske ikke leveret de mest mindeværdige resultater i år - dog satte handicapsvømmer Kortfitz en europæisk rekord - men det hører ligesom med til showet.

Det er først i år, at de for alvor skal toppe og løse billet til Rio, men de har godt af at vide, at vi tænker på dem!!!! 

Og så er der Oliver Krogstrup. 

 Hvem er det nu lige det er, vil min læser måske spørge. Svaret er, at han er fra Randers Karate Skole og er verdensmester i  Ashihara Karate. 
Ikke den øverste gren i karate-hierarkiet men immervæk verdensmester.
Harvy Hansen
PR- og Kommunikation
Randers Talent & Elite