Uge 2 - 2015

Vil du, tør du, kan du

Ugens Blog, søndag den 11. januar 2015
”Jeg er blevet dygtigere til skolearbejdet, mens jeg har gået her, og jeg lærer det samme som de af mine venner, der går på en anden folkeskole.”  

Sådan siger det 14-årige tennistalent Katinka Nielsen i den nye pjece som Eliteidrætsskolen Randers netop har udsendt. Og jeg kan kun give hende ret.

Jeg synes, at skolen har slået en stor streg under, at den ikke kun er med til at udvikle sports-talenter på samlebånd. Den har så sandelig også formået at dygtiggøre de ambitiøse idræts-elever, når det gælder skolearbejdet. 

Faktisk havde eleverne i 9. klasse i 2013-14 et karaktergennemsnit på 7,1, hvor det på kommunens øvrige folkeskoler lå på 6,8.
 Jeg fremhæver dette for endnu engang at understrege vigtigheden af, at eleverne ikke "kun" bliver dygtige til deres idræt.
Vel drømmer de alle om at blive stjerner indenfor deres respektive idrætsgrene - og sådan skal det være - men de barske kendsgerninger siger, at kun få af dem slipper igennem nåleøjet og kommer til at leve af deres sport. 

Derfor har det stor betydning, at de kommer godt ud af skolen og er rustet til at tage en uddannelse.

Hvordan kommer du ind?
Går du med planer om at søge ind på skolen - eller kender du nogle som du tror gerne vil være med på holdet  - er det ved at være tid til at slå til. 

Således er der på onsdag - den 14. januar kl. 17,00 -Informationsmøde på skolen, hvor afdelingsleder Jeppe Thomsen vil give en grundig orientering om, hvad der venter de kommende elever.

Jeg kan kun opfordrer alle unge med sports-ambitioner om at møde op. Og du skal ikke være bange for at skifte skole. 
 
Således er atletik-talentet Johannes Glue citeret for disse ord: "Skiftet var let - alle var nye, og vi deler alle interessen for eliteidræt. Selvom vores sportsgrene er forskellige - jeg bryder lige ind og fortæller, at cirka 15 idrætsgrene i øjeblikket er repræsenteret - har vi alle grundtræningen til fælles."
 
Et supertilbud
Efter min mening kombinerer Eliteidrætsskolen på en optimal måde sport og skolegang i 7.-9. + 10. klasse. Det er ganske enkelt et supertilbud til dig, der vil nå langt i din idræt. 

 Meget engagerede, fagligt dygtige og forstående lærere i et dedikeret lærerteam, der mest arbejder med eliteidrætsklasserne og overvejende består af lærere med eliteidræts baggrund, står klar til at tage imod dig. 

På skoleskemaet er der to morgentræninger, der ledes af veluddannede special-trænere. I den nye pjece får morgentræningen følgende ord med på vejen af den 13-årige håndboldspiller Ida Østergaard:  

"Jeg er rigtig glad for muligheden for at træne sammen med mange af mine klubkammerater to morgener om ugen. Eliteidrætsskolen har givet mig mulighed for at udvikle mig inden for min sport."

Endvidere er der også to ugentlige tematimer med blandt andet mentaltræning, coaching, kost og ernæring, mediehåndtering og anti-doping på programmet.
Ansøgningsfrist er den 27. februar. Ved at følge linket får du alt, hvad du behøver af ansøgningsskemaer, ligesom du kan læse hele pjecen med det supergode tilbud.

T-lykke til Mikkel
Runder meget passende af med et stortalent som det er gået rigtig godt for. Mikkel Haarup fra Randers Motorsport har haft et helt fantastisk 2014. En ung mand, der vil frem og som jeg synes gør det med stormskridt. 

Blandt hans flotte resultater var en tredjeplads ved junior-VM, ligesom han - som den yngste dansker nogensinde - skrev en fem-årig kontrakt med branchens bedste firmateam: KTM - med flere verdensmestre på samvittigheden.

Indsatsen er nu - helt fortjent - belønnet med, at Randers-drengen er nomineret til to priser ved Dansk Motorsport Award. Han er både med i kampen om den mest fornemme pris - Årets motocross-kører - og Årets talent. 

Stort t-lykke herfra
Harvy Hansen
PR- og Kommunikation
Randers Talent & Elite